• 1404 يکشنبه 14 ارديبهشت
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
fhk; whnvhj بانک ملی بیمه ملت

30 شماره آخر

  • شماره 3417 -
  • 1394 پنج‌شنبه 26 آذر

مناظره امنيتي در لاس‌وگاس

كمتر از دو ماه به نخستين راي‌گيري درون‌حزبي جمهوريخواهان براي تعيين نامزد نهايي انتخابات رياست‌جمهوري اين حزب باقي مانده است و يك‌بار ديگر شبكه سي‌ان‌ان نامزدهاي جمهوريخواه را گردهم آورد تا در مناظره‌اي ديگر تلاش كنند محبوبيت خود را افزايش دهند. اين مناظره نخستين مناظره‌اي بود كه پس از حملات تروريستي پاريس و سن‌برناردينو صورت گرفت و در آن سعي شد تا عيار نامزدهاي انتخاباتي در حوزه‌هاي سياست خارجي و امنيت ملي مورد سنجش قرار گيرد. اين مناظره كه در لاس‌وگاس امريكا برگزار شد بيش از دوساعت به طول انجاميد كه شايد بتوان آن را يكي از جدي‌ترين مناظره‌هاي نامزدهاي جمهوريخواه دانست. در اين بين نيز تعدادي از نامزدها را مي‌توان برنده اين مناظره   دانست.
برندگان
  جب بوش، فرماندار سابق فلوريدا و پسر رييس‌جمهوري پيشين امريكا با تلاش فراواني در صحنه مبارزه انتخاباتي حاضر شد تا محبوبيت از دست رفته خود را دوباره بازيابد. پيش از اين مناظره اكثر راي‌دهندگان و كارشناسان سراسر امريكا انتظار چنداني از بوش نداشتند. اما او در اين مناظره قادر به ايجاد لحظاتي بود كه توانست عملكرد خوبي را از خود به نمايش بگذارد. او ظاهري خوب، با اعتماد به نفس را از خود به نمايش گذاشت. او بارها و بارها خود را درگير با دونالد ترامپ كرد و توانست به‌خوبي از پس او بر بيايد. در صورتي كه در مناظره‌هاي قبلي عملا بوش در برابر ترامپ شكست را پذيرفته بود. او بارها و بارها در اين مناظره ترامپ را در مواقع مختلف به چالش كشيد و در مقاطعي رفتارهاي او را در زمينه‌هاي امنيت ملي زير سوال برد. جب بوش، فرماندار سابق فلوريدا ترامپ را كانديداي هرج و مرج خواند و گفت: پيشنهاد او درباره مسلمانان يك توصيه جدي نيست. مفسر سياسي سي‌ان‌ان بعد از مناظره در خصوص بوش گفت كه او با توانايي و عملكرد قوي توانست در برابر ترامپ بايستد. جب يك شب خوب را پشت سر گذاشت.
 تد كروز، گزينه مورد علاقه جنبش تي پارتي به‌حساب مي‌آيد. كروز و ترامپ در طول رقابت‌هاي انتخاباتي سعي كردند با يكديگر وارد چالش رودررو نشوند. مشاور سابق ميت رامني و مفسر سياسي كوين مادين در خصوص كروز و ترامپ گفت كه تاكتيك كروز در اين مناظره انتخاباتي اجتناب از يك رويارويي مستقيم در مرحله بحث و گفت‌وگو بود و فكر مي‌كنم استراتژي كروز به نوعي جواب داد. زيرا در بخشي از مناظره شاهد آن بوديم كه ترامپ كروز را در آغوش گرفت و چندان مخالف او صحبت نكرد. او در سخنان خود بسيار قوي و مطمئن رفتار كرد از همين رو به هواداران خود قوت قلب مي‌دهد از همين رو محبوبيت خود را در ميان اذهان مردم رو به رشد مي‌بيند.
   ماركو روبيو، سناتور معروف جمهوريخواهان در اين مناظره يكي از برندگان به حساب مي‌آيد. زيرا او تمركز كرد تا نشان دهد كه عمق سياست خارجي امريكا را درك مي‌كند. سناتور فلوريدا در اين مناظره بيشتر در مبادلات گرم با كروز و رند پال درگير بود و قصد داشت، نشان دهد كه در مواضع جنگ‌طلبانه انعطاف بيشتري دارد. همچنين او تلاش كرد تا به‌جاي درگيري با ساير نامزدها بر مواضع خود تكيه كند. زماني كه طرح ترامپ براي جلوگيري از ورود مسلمانان به امريكا به ميان آمد نيز روبيو به‌شدت با آن مخالفت كرد. اما در طرف مقابل سعي كرد تا از نگراني‌هاي خود در خصوص سياست خارجي بگويد و به سياست‌هاي دولت باراك اوباما بتازد و در يك درگيري با كروز درخصوص جمع‌آوري اطلاعات از سوي سازمان امنيت ملي امريكا وارد بحث شد.
  دونالد ترامپ، كه عنوان غول املاك و مستغلات امريكا را با خود به يدك مي‌كشد، در اين مناظره به‌شدت در حالت تدافعي قرار داشت و تقريبا اكثر نامزدهاي جمهوريخواه به او تاختند اما سعي كرد تا خود را از اين شرايط خارج كند و گفت: موضوع حرف من در خصوص مسلمانان جدا كردن افراد نيست، حرف من امنيت است. من درباره مذهب حرف نمي‌زنم، درباره امنيت حرف مي‌زنم. او اگرچه در اين مناظره توانست تا حدودي از پس انتقاد‌ها بر بيايد اما به دليل اظهارات و مواضع خود در خصوص مسلمانان به‌شدت تحت فشار قرار گرفت. ديويد الكسلراد، مشاور ارشد سابق اوباما در خصوص ترامپ گفت: او استانداردهاي حقيقي را رعايت نمي‌كند و تفكر خطي ندارد، اما ترامپ در مناظره همان چيزي بود كه انتظار مي‌رفت، اما در بخشي ديگر زماني كه ترامپ پيشنهاد بستن اينترنت براي جلوگيري از سربازگيري داعش را مطرح كرد و وقتي ترامپ سعي كرد از آن دفاع كند با هو حاضران  روبه‌رو شد.

 

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون