نگاهي كوتاه به برنامههاي «يك فيلم، يك سلام»
گامهاي معلق تبليغ
اعتماد| تبليغات يكي از چيزهايي است كه دنياي هنر از آن غافل نيست، خيلي از توليدات هنري، بعد از انتشار، هفت خواني را براي تبليغات سپري ميكنند. شايد به همين خاطر است كه جشنواره فيلم فجر امسال بخشي به نام «يك فيلم، يك سلام» را راه انداخته است كه اين برنامه براي معرفي فيلمهاي راه يافته به بخشهاي «سوداي سيمرغ»، «نگاه نو» و «هنر و تجربه» سي و سومين جشنواره بينالمللي فيلم فجر است كه درسينما گالري پرديس ملت با حضور اهالي رسانه برگزار ميشود. در اين برنامه، كارگردان فيلم به همراه دو بازيگر و تهيهكننده حضور مييابند و درباره مضمون فيلم صحبت ميكنند و همچنين سكانس برگزيده به همراه موسيقي فيلم پخش ميشود. هر فيلم شعار به خصوصي دارد كه در برنامه يك فيلم يك سلام اعلام ميشود.
تاكنون فيلمهاي «ارغوان»، به كارگرداني كيوان عليمحمدي و اميد بنكدار، «اعترافات ذهن خطرناك من» هومن سيدي، «دريا و ماهي پرنده» مهرداد غفارزاده، «شكاف» كيارش اسديزاده و «ناهيد»آيدا پناهنده، «خانه دختر» شهرام شاهحسيني، «خداحافظي طولاني» فرزاد موتمن، «يحيي سكوت نكرد» كاوه ابراهيمپور، «كوچه بينام» ساخته هاتف عليمرداني، «رخ ديوانه» به كارگرداني ابوالحسن، «فرار از قلعه رودخان» غلامرضا رمضاني، «من ديهگو مارادونا هستم» به كارگرداني بهرام توكلي، «شرف ناز» حسن نجفي در اين برنامه رونمايي شدهاند.
افتتاحيه اين برنامه، فيلم «ارغوان» به كارگرداني كيوان عليمحمدي و اميد بنكدار بود كه مهتاب كرامتي و مهدي احمدي بازيگران اين فيلم هم حضور داشتند. شعار اين فيلم با عنوان «ديدي اي دل كه غم عشق دگر باره چه كرد» توسط مهتاب كرامتي بيان شد.
فيلم «اعترافات يك ذهن خطرناك» به كارگرداني هومن سيدي با حضور اين كارگردان و دو بازيگر اين فيلم يعني عباس غزالي و چكامه چمنماه برگزار شد.
فيلم «دريا و ماهي پرنده» نيز با حضور مهرداد غفارزاده كارگردان فيلم و همايون ارشادي و نيوشا ضيغمي برگزار شد.
همايون ارشادي بازيگر فيلم در اين مراسم عنوان كرد: «تا به حال در اين ژانر كار نكرده بودم و نقش من مدير مكاني است كه بچههاي كانون در آن حضور دارند. اين فيلم موقعيت خاصي ندارد و زبان و بيان آن براي تمام جوامع دنيا است چون در آن روابط انسانها مطرح ميشود. همينكه نقش اول فيلمم فردي كر و لال است و توانست به خوبي از عهده نقش خود بربيايد برايم قابل ارزش است.»
فيلم «شكاف» به كارگرداني كيارش اسديزاده يكي ديگر از فيلمهاي اين بخش بود كه رونمايي شد. منيژه حكمت و علي سرتيپي، تهيهكننده و فردين خلعتبري، آهنگساز در اين مراسم حضور داشتند. كيارش اسديزاده شعار فيلم را «آن كسي كه در اين شكاف غرق ميشه بيگناهتره» اعلام كرد.
منيژه حكمت در اين مراسم گفت: «اين فيلم، يك فيلم شريف انساني با سلامت كامل در حيطه اجتماعي است. اين فيلم نياز امروز نسل بعد از من است، چرا كه خانواده كه ركن اصلي جامعه شناخته ميشود در آن محور است. نكته مثبت شكاف اين است كه براي مخاطب نسخه نميپيچد و فكر ميكنم در ارتباط با مخاطب جوان بسيار موفق است. اين فيلم دغدغهها را از نسلي بيان ميكند كه كمتر به آن پرداخته شده و فكر ميكنم در جامعه موفق خواهد بود.»
او با پوزش از حضار درباره فيلمهايي كه به جشنواره راه پيدا نكردند، گفت: «دوست داشتم به جاي من آقاي كاهاني، سامان مقدم، بهمن فرمانآرا و علي احمدزاده اينجا بودند. خواهش ميكنم براي پست گرفتن و مديريت با اهالي سينما رفتار ناصادق نكنيد. كاهاني و سامان مقدم و بسياري از افرادي كه از اين جشنواره حذف شدند فيلمسازان بزرگي هستند و خوشحالم كيارش بعد از بلايي كه سر نخستين فيلم به سرش آوردند ديده شد. متاسفانه رفتار عشيرهيي و قبيلهيي در جشنواره وجود دارد. مطمئنم اين حرفها در جدول و داوريها و اكران فيلم «شكاف» تاثير ميگذارد، اما بالاخره تاريخي در سينما وجود دارد. آيا اهالي رسانه به اين فكر نميكنند كه چه اتفاقي در حال وقوع است؟ سي و اندي سال در سينما كار كرديم و حذف شديم و اين دايره خودي و غيرخودي گسترش پيدا كرده است.»
حكمت با عذرخواهي از عوامل فيلم «شكاف» ادامه داد: «من معذرت ميخواهم اما چه كسي ميخواهد به اين ديدگاههاي عشيرهيي و قبيلهيي پاسخ دهد. اين رفتار ناصحيح را با اهالي سينما نكنيد. مطمئنم مردم از اين فيلم استقبال ميكنند اما باز هم بستگي به اين دايره خودي و غيرخودي دارد.»
فيلم سينمايي «ناهيد» به كارگرداني آيدا پناهنده يكي ديگر از فيلمهاي اين برنامه بود، ساره بيات بازيگر فيلم با اعلام شعار اين فيلم با عنوان«مي خوام بدونم كه من بدترم يا احمد»گفت: «اين فيلم از بهترين آثار سينمايي بوده كه تاكنون بازي كردم و شعار فيلم برگرفته از ديالوگ اثر است.» همچنين در اين مراسم پژمان بازغي، نويد محمدزاده بازيگر و بيژن امكانيان تهيهكننده كار صحبت كردند.
فيلم «خانه دختر» به كارگرداني شهرام شاهحسيني نيز در برنامه يك فيلم يك سلام رونمايي شد كه در آن حامد بهداد و پگاه آهنگراني به ايفاي نقش ميپردازند. حامد بهداد شعار اين فيلم را با عنوان «هيچوقت يه چيزايي رو به من نگو» مطرح كرد و گفت: «من به كساني كه به سالن سينما ميروند، از هر رده سني كه به اين شعور رسيدهاند كه به سينما بروند، ارادت دارم. متاسفانه ما تبديل به تماشاگران ترسو شدهايم. در سمت تماشاگر خودمان را سانسور ميكنيم و جرات روبهرو شدن با سوژه و زيباييشناسي را نداريم. خواهش ميكنم فرهنگ و تبادلات را در اين راستا بيشتر كنيم.»
«خداحافظي طولاني» به كارگرداني فرزاد موتمن و حضور ساره بيات و سعيد آقاخاني از ديگر فيلمهايي بود كه در اين برنامه رونمايي شد. فرزاد موتمن درباره علت روي آوردن به فيلمنامه «خداحافظي طولاني» گفت: «داشتم روي فيلمنامه خودم كار ميكردم كه حضرتي اين فيلمنامه را به من پيشنهاد داد و ديدم يك عاشقانه است كه در فضاي كارگري اتفاق ميافتد و نميشود از آن چشمپوشي كرد. من جايي گفته بودم سينما يعني ژانر جنايي و باقي ژانرها جزو فرعيات است اما فيلم عشقي را نيز دوست دارم كه به نوعي حكايت دور شدن يا نزديك شدن آدمها را نمايش ميدهد.»
«يحيي سكوت نكرد» به كارگرداني كاوه ابراهيمپور يكي ديگر از فيلمهاي اين برنامه بود كه فاطمه معتمدآريا در خصوص اين فيلم گفت: «اين فيلم يك پيام كلي و انساني دارد. همه ما انسانها يك خلوتي در خودمان داريم و در موقعيتهايي احساس خلأ داريم و معتقدم با ديدن اين فيلم احساس خوبي به ما دست خواهد داد.»
«كوچه بينام» ساخته هاتف عليمرداني يكي ديگر از فيلمهايي بود كه در اين برنامه رونمايي شد. هاتف عليمرداني (كارگردان)، منصور لشگري قوچاني (تهيهكننده)، محمود كلاري (فيلمبردار) و فرهاد اصلاني يكي از بازيگران اين فيلم در اين ويژه برنامه حضور يافتند.
همچنين فيلم «من ديه گو مارادونا هستم» به كارگرداني بهرام توكلي، با حضور عوامل اين فيلم در پرديس سينمايي ملت در قالب ويژه برنامه «يك فيلم، يك سلام» معرفي شد. نوروزبيگي تهيهكننده، گلاب آدينه و سعيد آقاخاني، بازيگران اين فيلم در اين مراسم حضور داشتند.
برنامههاي رونمايي از فيلمهاي سي و سومين جشنواره فيلم فجر تا 30 دي ماه ادامه دارد.