چهرهها - خبرها
استقلال ملي خط قرمز ما است
تميم بن حمد آلثاني، امير قطر گفت: اختلاف نظرهاي زيادي با ايران داريم اما تنها راه ما براي تامين غذا و دارو براي مردممان در زمان محاصره از طريق ايران بود. به گزارش ايسنا، امير قطر در بخشي از گفتوگوي خود با شبكه سي بياس نيوز، گفت: «ايران همسايه ما است، ما بيش از آنها (كشورهاي محاصرهكننده قطر) با ايران اختلاف نظر و روابط خارجي زياد داريم، اما اجازه دهيد يك چيزي را بگويم زماني كه آن كشورها، برادارانمان همهچيز را محاصره كردند، دارو و غذا را محاصره كردند تنها راه ما براي تامين غذا و دارو براي مردممان از طريق ايران بود.» امير قطر همچنين درباره قطع روابط برخي كشورهاي عربي با دوحه و محاصره اقتصادي و سياسي اين كشور، گفت: «دليل واقعي آنها اين است كه آنها خواهان استقلال ما نيستند. ما آزادي بيان براي منطقه ميخواهيم. آنها فكر ميكنند كه اين تهديدي عليهشان است.» وي در بخش ديگري از اين گفتوگو در پاسخ به اين سوال كه آيا قطر آماده است تا به درخواست اين كشورها براي تعطيلي شبكه الجزيره و قطع روابط با ايران پاسخ دهد، گفت: «حاكميت ما يك خط قرمز است. ما دخالت هيچ كس در اين حاكميت را نميپذيريم. پاسخ منفي است. ما قصد نداريم شبكه الجزيره را تعطيل كنيم.» تميم بن حمد با اين حال، با بيان اينكه براي مذاكره با مخالفانش تمايل دارد، گفت: «اگر آنها يك متر به سمت من حركت كنند، من 10 هزار مايل به سوي آنها گام خواهم برداشت.»
پرونده بازرسي از مراكز نظامي براي هميشه بسته شده
سخنگوي سازمان انرژي اتمي با بيان اينكه اكنون در آژانس چيزي به نام بازرسي از سايتهاي نظامي مطرح نيست و هيچگاه نيز نخواهد بود، گفت: «فعاليتهاي هستهاي ما متمركز بر سايتهاي اعلام شده است كه اطلاعاتش را به آژانس دادهايم.» بهروز كمالوندي، سخنگوي سازمان انرژي اتمي در گفتوگو با صدا و سيما، در پاسخ به اين پرسش كه آيا آقاي آمانو زمينه ساز مطالبات غيرقانوني امريكا براي بازرسي از مناطق نظامي ايران است، گفت: «متاسفانه رويترز در اين باره خبرسازي كرد و اصلا اين طور نبود كه مواضع آقاي آمانو اينگونه باشد او اعلام كرد موضوعي به عنوان بازرسي از مراكز نظامي در برجام وجود ندارد.» وي افزود: «اين موضوع نه فقط در برجام، بلكه در پروتكل الحاقي و پادمان نيز مطرح نيست، آنچه اهميت دارد اين است كه در مراكزي كه فعاليتهاي هستهاي صورت ميگيرد، آژانس ميتواند درخواست كند و دسترسي داشته باشد و طبعا اگر جايي فعاليت هستهاي وجود ندارد خود به خود از موضع درخواستهاي آژانس خارج ميشود و نه فقط درخواست دسترسي به حوزه نظامي بلكه بسياري حوزههاي ديگر نيز شامل اين رويه ميشود.» كمالوندي ادامه داد: «وقتي در جايي هيچگونه فعاليت هستهاي صورت نميگيرد، دليلي بر ورود به آنجا وجود ندارد، در سالهاي گذشته در رسانههاي بينالمللي با تبليغات بيپايه، وانمود كردند در سايت پارچين فعاليتهايي صورت ميگيرد و در نهايت مجبور شديم، يك بار براي هميشه به اين موضوع پايان دهيم كه چنين اتفاقي هم افتاد و اين پرونده بسته شد و شوراي حكام نيز آن را تاييد كرد.» معاون سازمان انرژي اتمي افزود: «بر اين اساس در آن مقطع دسترسي مديريتشدهاي در حد نمونهبرداري داديم و اين پرونده بسته شد پس موضوع ورود به سايتهاي نظامي، موضوعي انحرافي است تا بتوانند صداهاي مخالفي در ايران ايجاد كنند و با مبنا قرار دادن همان صداهاي مخالف، درخواستي را روي ميز قرار دهند.» وي تاكيد كرد: «بايد بسيار مراقب باشيم كه گرفتار اينگونه فضاسازيهاي رسانهاي نشويم چون اكنون در آژانس چيزي به نام بازرسي از سايتهاي نظامي مطرح نيست و هيچگاه نيز نخواهد بود زيرا فعاليتهاي هستهاي ما متمركز بر سايتهاي اعلام شده است كه اطلاعاتش را به آژانس دادهايم.»
افزايش درگيريها ميان طالبان و داعش در افغانستان
مقامات افغان در ولايت ننگرهار اعلام كردند كه درگيري بين طالبان و گروه تروريستي داعش در منطقه «وزيروتنگي» شهرستان خوگياني تشديد شده است. به گزارش تسنيم مبارز خادم، فرماندار خوگياني به صداي امريكا گفت: «افراد طالبان به گروه تروريستي داعش در شهرستان خوگياني حمله كردهاند كه در نتيجه گروه داعش از منطقه سپري مجبور به عقبنشيني شده و اين منطقه به تصرف طالبان درآمده است.» وي افزود: «افراد طالبان از شهرستانهاي مختلف اين ولايت براي حمله به گروه تروريستي داعش به شهرستان خوگياني آمدهاند. » عطاالله خوگياني، سخنگوي والي ننگرهار ضمن تاييد اين درگيري اظهار داشت كه دو طرف متحمل تلفات سنگيني شدهاند اما هنوز آمار اين تلفات مشخص نشده است. وي در ادامه تصريح كرد كه جنگندههاي نيروهاي خارجي و افغان همزمان با اين درگيري دو گروه مسلح را در اين شهرستان هدف قرار دادهاند. اين در حالي است كه قبل از اين نماينده ولايت ننگرهار در پارلمان افغانستان گفته بود كه جنگندههاي امريكايي در درگيري بين گروه تروريستي داعش و طالبان از گروه تروريستي داعش حمايت ميكنند. گروه طالبان همزمان در ننگرهار در ولايتهاي غور، فارياب و جوزجان نيز به مواضع گروه تروريستي داعش حمله كرده است.