رييسجمهور امريكا در نخستين توييت امسال خود بهشدت به پاكستان تاخت
حمله توييتري ترامپ به اسلامآباد
گروه جهان| دونالد ترامپ، رييسجمهوري امريكا سال جديد خود را با تاختن به كشورهاي مستقل اعم از ايران تا پاكستان آغاز كرده است. به گزارش بيبيسي، وي در نخستين توييت خود در سال 2018 بهشدت به پاكستان تاخته است. وي در اين توييت نوشته است: «ايالات متحده امريكا با سادهلوحي در ۱۵ سال گذشته بيش از ۳۳ ميليارد دلار به پاكستان كمك كرده است و آنها در عوض به جز از دروغ و فريب چيزي به ما ندادهاند؛ با اين تصور كه رهبران ما احمق هستند. آنها [پاكستانيها] به تروريستهايي كه ما در افغانستان به دنبالشان هستيم، پناهگاه داده و [به ما] كمك زيادي نكردهاند. (اين رويه) ديگر بس است.»
دولت امريكا در هفتههاي اخير به صورت واضح پاكستان را به عدم همكاري لازم براي مقابله با شبهنظاميان و گروههاي تروريستي در منطقه متهم كرده و مقامهاي امريكايي اخيرا بهشدت پاكستان را مورد انتقاد قرار دادهاند. واشنگتن، اسلامآباد را متهم كرده كه به جاي همكاري واقعي با امريكا و دولت افغانستان در مبارزه با تروريسم، به گروههاي تروريستي «پناه» ميدهد، اتهامي كه پاكستان آن را رد ميكند. مايك پنس، معاون رييسجمهوري امريكا، در ديداري كه قريب به 10 روز پيش از افغانستان داشت به پاكستان هشدار داد كه از پناه دادن به گروههايي كه با دولت افغانستان ميجنگند، دست بردارد.
به گزارش بيبيسي اين اظهارات و فشارها بر پاكستان را ميتوان در چارچوب استرانژي جديد امريكا در قبال افغانستان كه در ماه آگوست اعلام شد، ارزيابي كرد. براساس اين راهبرد، نحوه حضور نظامي امريكا در افغانستان مشروط به اوضاع اين كشور و اطمينان از پيروزي در مبارزه با تروريسم و توانايي دولت و نيروهاي ملي افغانستان در حفظ ثبات و امنيت است. اما نكته مهم در اين استراتژي تازه انتقاد كم سابقه از پاكستان بود. در اين استراتژي پاكستان متهم شد كه به جاي همكاري واقعي با امريكا و دولت افغانستان در مبارزه با تروريسم به گروههاي تروريستي «پناه» ميدهد.
خواجه آصف، وزير امور خارجه پاكستان، در پاسخ به اين توييت ترامپ در توييتي متقابل نوشت: «انشاءالله به توييت آقاي ترامپ به زودي پاسخ خواهيم داد... [و] به دنيا حقيقت را نشان ميدهيم... تفاوت بين واقعيت و خيالپردازي.»
اتهامات امريكا عليه پاكستان با مخالفت شديد مقامات پاكستان مواجه شده است. مقامات پاكستاني ادعاي همتايان امريكايي خود را درباره عدم همكاري با امريكا و مقابله با تروريستها را رد كرده و تاكيد ميكنند كه آنها با گروههاي شبهنظامي و تروريستها در داخل خاك خود مبارزه كرده و اطلاعات زيادي در اين موارد نيز با مقامات امريكايي رد و بدل كردهاند. پيشتر و در واكنش به اين ادعاهاي مقامات امريكايي، وزارت خارجه پاكستان در بيانيهاي ضمن تاكيد بر اينكه متحدان هرگز به يكديگر هشدار نميدهند، گفته بود: «امريكا بايد عواملي را تنبيه كند كه در افغانستان، به طور تصاعدي، مسوول افزايش توليد مواد مخدر، فساد گسترده و فراهم كردن زمينه براي نفوذ داعش هستند.» وزارت خارجه پاكستان گفت براي ايجاد صلح بايد به مكانيسم مذاكرات توجه ويژه شود. پاكستان تاكيد كرد كه با اتهام زدن به ساير كشورها و ديگران را مسوول شكست دانستن، صورت مساله حل نخواهد شد. به گفته وزارت خارجه پاكستان، مقامهاي امريكايي هنگام ديدار با مقامهاي پاكستاني موضعي متفاوت دارند و در افغانستان سخنان ديگري ميگويند.