روز گذشته دومين جلسه رسيدگي به اتهامات حسين هدايتي و ۱۰ متهم به اخلال در نظام اقتصادي كشور به رياست قاضي مسعوديمقام به صورت علني برگزار شد. حسين هدايتي، سرمايهدار و مدير ورزشي ايراني است. شهرت او بيشتر به دليل كمكهاي مالي او به تيم فوتبال پرسپوليس تهران و تاسيس باشگاه فوتبال استيلآذين تهران است. هدايتي دي ماه سال 95 بازداشت شد و رسيدگي به پرونده او همچنان ادامه دارد. پروندهاي كه حالا علاوه بر مديران بانك سرمايه، پاي هنرمندان و ورزشكاران را وسط كشيده است. در اولين جلسه رسيدگي به پرونده هدايتي، معروف به «عابر بانك فوتبال» نماينده دادستان اعلام كرد كه «چه افراد ورزشي و چه افراد غيرورزشي بدانند هرچه پول از هدايتي گرفتهاند پول مردم بوده و بايد بيايند پس بدهند تا دادسرا به آن ورود نكند». موضوعي كه باعث ورود كميته اخلاق فدراسيون فوتبال كشورمان به اين موضوع شد. كميته اخلاق فدراسيون فوتبال افرادي را كه در باشگاه پرسپوليس از حسين هدايتي پول دريافت كردهاند، احضار كرد. البته كه علي پروين، پيشكسوت پرسپوليس از هدايتي حمايت كرد و در مورد پولهاي اهدا شده هدايتي گفت: «آقاي هدايتي آن پولها را كادو به فوتباليستها داده و ديگر نميتوانند برگردانند.» اما نماينده دادستان در دومين جلسه رسيدگي به اين پرونده اعلام كرد «مبالغ شما به هر كس كه بذل و بخشش شده اعم از ورزشي و غير ورزشي همه را برميگردانيم. برخي گفته بودند اينها كادو است؛ اين مبالغ حتي اگر كابين همسران شده باشد بايد برگردد.» حالا بايد ديد كه وزارت ارشاد و زيرمجموعههاي آن چه واكنشي قرار است نسبت به كساني كه از هدايتي پول دريافت كردهاند، نشان دهند. البته نكته قابل توجه در پرونده اين متهم مالي اين است كه طبق گفته نماينده دادستان، «هيچ ملكي به نام هدايتي نيست حتي سيمكارت هم به نامش نيست». حسين هدايتي كه به «پولشويي از طريق مخفي كردن منشأ وجوه دريافتي از طريق شبكه بانكي به مبلغ ۵۸۶ ميليارد و ۹۳۹ ميليون و ۶۰۰ هزار تومان» متهم شده است، هيچ سند و مدركي از خود بر جاي نگذاشته است و همه اموال او به نام اشخاص ديگر است. رسيدگي به پرونده حسين هدايتي همچنان ادامه دارد، متهمي كه موسوينژاد، هم پروندهاياش درباره او ميگويد: «آقاي هدايتي به من گفتيد هزينه بازداشتم گران است زيرا من بيش از يك ميليون و دويست هزار نفر فالوئر و طرفدار دارم. آقاي هدايتي دوران پدرخواندگي تمام شده است.» اما سوال اينجاست كه چگونه شخصي در تمام اين سالها چنين مبالغ كلاني را جابهجا ميكرده اما موفق شده هيچ كدام از اين كارها را شخصا انجام ندهد.
سيامك مديرخراساني، وكيل مدافع حسين هدايتي در دومين جلسه رسيدگي به اتهامات حسين هدايتي و 10 متهم ديگر مرتبط با اين پرونده در رابطه با اتهام پولشويي مطرح شده در مورد موكلش گفت: «در اين پرونده اساسا پول از بانك خارج شده و نميتواند مصداق پولشويي باشد. منشأ پولشويي بايد مال حرام باشد ولي در اين پرونده اساسا پول از بانك خارج شده و نميتواند مصداق پولشويي باشد.»
در ادامه قهرماني، نماينده دادستان گفت: «آقاي هدايتي در جلسه قبل گفت كه كليه موارد مربوط به موسوينژاد است و ايشان از پول تسهيلات استفاده كرده كه درست نيست و از ۸ شركت ۵ شركت با مشاركت موسوينژاد بوده است. آقاي هدايتي در مورد سه شركت ديگر چه ميفرماييد؟»
او ادامه داد: «در مورد ۵ شركتي كه آقاي موسوينژاد به همراه آقاي هدايتي نقش داشته است صحبت ميكنم. بانك سرمايه در شرايطي بوده كه نميتوانسته تسهيلات زيادي بدهد و متهمان فكري ميكنند تا بانك مركزي را دور بزنند. آنها ميگويند منابعي در داخل بانك بياوريم تا نقدينگي بانك بالا برود و در اين راستا با چندين گروه مذاكره ميكنند. اول تفاهمنامهاي صورت ميگيرد و در اين زمينه آقاي موسوينژاد با تفاهمات صورت گرفته با آقايان كاظمي و بخشايش تفاهمنامه مينويسند. يك طرف اين تفاهمنامه آقاي شريعتي بوده است و بنا بوده به مدت ۵ سال به بانك كمك كنند و بانك هم به آنها تسهيلات بدهد و با اينكه قرار بوده تفاهمنامه ۵ ساله باشد ولي گاهي پولها دو ماهه از بانك خارج ميشد. ما تا ۲۱ ميليارد تومان حق دلالي كشف كرديم.» نماينده دادستان ادامه داد: «آقاي هدايتي! آقاي شريعتي به دستور شما پاي تفاهمنامه رفتند و نميتوانيد بگوييد كه من نقشي نداشتم. اين تفاهم براي اخذ مصوبه بوده و پس از اخذ مصوبهها بايد وثيقهاي در بانك بگذارند تا منابع را از بانك بگيرند.»
به گفته او آقاي هدايتي با همراهي آقاي موسوينژاد مجموعا ۳۲۰ ميليارد تومان از بانك خارج كرده است.
قهرماني گفت: «منبع دوم شركت جاويدگشت هيرمند بوده كه از طريق اين شركت تسهيلاتي به ميزان ۱۳۰ ميليارد تومان اخذ شده كه در اينجا مهمترين نقش را هدايتي به همراه آقاي ضيايي، قائممقام بانك سرمايه داشته است. در ۷ مرحله در آنجا تسهيلات پرداخت شده است.» نماينده دادستان با اشاره به يكي از متهمان به نام «تولايي» از او به عنوان ماشين پولشويي فردي به نام ياسر ضيايي ياد كرد. قهرماني در ادامه از تولايي پرسيد شغل شما چيست؟ او در پاسخ گفت: «توليدي دارم و تهرانپارس زندگي ميكنم. من از سال ۷۹ با آقاي ضيايي همكلاس در دانشگاه بودم. سال ۹۰ يا ۹۱ بود كه دوباره با آقاي ضيايي دوران دوستيمان برگشت و از سال ۹۲ خيلي صميمي شديم. او ميگفت كه مشكلات قضايي دارم از حساب تو استفاده كنم و سپس خانهاي به نام من كرد.» نماينده دادستان گفت: «شما پوششي بوديد كه در ملك بشينيد. وقتي آقاي ضيايي در بازداشت بود، همسر هدايتي وثيقه ميآورد و او را از زندان آزاد ميكند كه معلوم نيست دليلش چه بوده است. تسهيلات داده شده بدون وثيقه بوده است.»
او به فرار مالياتي متهم اشاره كرد و ادامه داد: «اقدام شما فرار مالياتي است و جرم است كه به شما تفهيم نشده است. اين دفاتر مالي كجاست؟ هيچ ردپايي از حسين هدايتي در پرونده نيست. در شركتها بيبضاعتان را وارد ميكنند و تسهيلات به نامشان ميگيرند ولي اسمي از هدايتي نيست. هيچ ملكي به نام هدايتي نيست حتي سيمكارت هم به نامش نيست ولي تمام اقدامات با رهبري آقاي هدايتي انجام شده است.»
قهرماني در ادامه گفت: «ضمانتنامهها حسن انجام تعهد بوده و وثايق سنگين ميخواهد در صورتي كه وثيقه ندارد. بخشي از تسهيلات بابت سهم مديران فاسد بانك بوده است.»
به گفته او بخشي از پول به حساب برخي اشخاص براي توليد فيلم رفته است. هدايتي در بخشي از فيلم ورود كرده و پرداختيهايي داشته كه تعيين تكليف ميشود. شما در كدام بانك ميبينيد كه سه روز مانده به تحويل سال ضمانتنامه به مبلغ ۵۰ ميليارد تومان صادر شود و گاهي ضمانتنامه صادر شده و دو روزه استعلام چك اعلام شده در حالي كه صورت حساب شركتها هم مورد تاييد جامعه حسابرسان نبوده است.
قهرماني با گله از بانك مركزي گفت: «معاونت وقت نظارت بانك مركزي كمكاري داشته است. هزار برابر تسهيلات داده شده است. اگر بانك مركزي آن روز نظارت خودش را خوب انجام داده بود نه الان هدايتي اينجا بود و نه قوه قضاييه سه سال به سختي ميافتاد.»
در ادامه قاضي اتهامات سيدمهدي موسوينژاد يكي ديگر از متهمان پرونده را قرائت كرد و از او خواست در جايگاه قرار گيرد. قاضي از متهم پرسيد آيا اتهامات را قبول داريد؟ كه متهم پاسخ داد خير.
اين متهم گفت: «براي اينكه به جهت فروش املاكم به حسين هدايتي امروز اينجا هستم، متاسفم. آقاي هدايتي از ابتدا تلاش كرده كه با طرح افترا و فرافكني توجه مقامات را از واقعيت منحرف كند و ايجاد شبهه، حربه دفاعي اوست. پيگيري پرونده به دليل اغراض خاص بوده اما من به قانونمندي ضابطين قضايي شهادت ميدهم.» موسوينژاد گفت: «اينجا محل پاسخگويي است. اينجا حاشيه فوتبال نيست كه در قبال سكه شاهد هوراي هواداران باشيم. آقاي هدايتي ادعا كرديد توليدكننده با سابقه در كشور بوديد. شما در كدام فعاليت اقتصادي بدون استفاده از رانت موفق بوديد؟» موسوينژاد ادامه داد: «آقاي هدايتي به من گفتيد هزينه بازداشتم گران است زيرا من بيش از يك ميليون و دويست هزار نفر فالوئر و طرفدار دارم ولي آقاي هدايتي من فالوئر ندارم. آقاي هدايتي دوران پدرخواندگي تمام شده است و بيشك اين كشور نياز به سازنده و توليدكننده دارد.»
او در بخش ديگري از دفاعياتش گفت: «جاي تعجب است كه هدايتي وقتي در حال مذاكره است عوامل پنهان ايشان در حال رايزني و خريد بانك سرمايه به قيمت غيرواقعي بودهاند. هدايتي علاوه بر وامخواري به دنبال بانكخواري است و دليل عدم تسويه او مرده نگه داشتن بانك سرمايه است وگرنه ايشان اگر بخواهد تسويه كند به راحتي تسويه ميكند.»
موسوينژاد، متهم پرونده بعد از تنفس دادگاه و در ادامه دفاعياتش گفت: «آقاي هدايتي در تاريخ سازشنامه از فك رهن املاك مورد تهاتر و انتقال به نام من خودداري كرده است. من زمان مراجعه به منزلم در تاريخ 93.7.15 به استناد گواهي بيمارستان و نظريه پليس 110 توسط 2 مهاجم موتورسوار مورد ضرب و شتم به قصد قتل قرار گرفتم و براي حفظ جانم و دوري از جنگ مجبور به پذيرش سازشنامه شدم.»
قاضي خطاب به موسوي نژاد گفت: شما كه ميگوييد اينها همه صحنهسازي بوده است كه موسوينژاد پاسخ داد: من نميگويم، هدايتي ميگويد.
در ادامه ياسر ضيايي يكي از متهمان پرونده كه به عنوان مطلع در دادگاه حضور پيدا كرده بود با حضور در جايگاه گفت: «من مطلع شدم آقاي هدايتي به بنده اتهام اختلاس زدهاند. من اول بگويم نيامدهام عليه آقاي هدايتي صحبت كنم و فقط ميخواهم اتهام جديدي به من وارد نشود.»
او در بخشي از سخنانش خطاب به هدايتي گفت: «آقاي هدايتي شما در سال ٩٣ بابت خريد باشگاه پرطرفدار تهران از من پول گرفتيد پس نميتوانيد منكر بده بستان با من شويد. اين مبلغ براي مديريت قبل از من بوده و بابت مطالبات شركت آركا از شركت نورد و لوله اهواز مبلغي به آقاي هدايتي پرداخت ميشود كه از آن مبلغ بابت جشن قهرماني پرسپوليس استفاده ميشود.»
در ادامه قهرماني نماينده دادستان خطاب به حسين هدايتي گفت: «مبالغ شما به هر كس كه بذل و بخشش شده اعم از ورزشي و غير ورزشي همه را بر ميگردانيم. برخي گفته بودند اينها كادو است؛ اين مبالغ حتي اگر كابين همسران شده باشد بايد برگردد. املاك شما شناسايي شده و تا آخرين ملك اينها را شناسايي خواهيم كرد. بانك فساد داشته است.»
در ادامه حسين هدايتي با حضور در جايگاه و قرائت بندهايي از كيفرخواست سخناني را خطاب به قاضي مطرح كرد. او در بخشي از دفاعياتش با اشاره موضوع ضرب و شتم موسوينژاد كه در دفاعياتش مطرح كرده بود، گفت: «تمام مردم شريف ايران من را ميشناسند. من صدايم را هم بلند نميكنم حالا بيايم يك نفر را بكشم؟ چه سودي كشتن يك نفر براي من دارد؟ اين چه حرفي است كه ميزنيد؟ هنوز 30 ميليارد تومان سپرده در شعبه فرمان بانك ثامن موجود است چرا ميگوييد كه 3 ماه بعد آن را برديم؟ من گردنم از مو براي تسويهحساب نازكتر است.»
قاضي مسعوديمقام در پايان جلسه دوم رسيدگي به پرونده حسين هدايتي و تعدادي ديگر از بدهكاران بانك سرمايه گفت: «آقاي يقيني از متهمان اين پرونده كه با وثيقه آزاد بود متواري شده و ضمن صدور دستور ضبط وثيقه 5 ميلياردي دستور دستگيري و جلب متهم صادر شده است.»