سامانه پايش برخط وضعيت كمي آب رودخانه زايندهرود در بند شاخ كنار تالاب بينالمللي گاوخوني رونمايي شد.
سامانه پايش برخط وضعيت كمي آب رودخانه زايندهرود در بند شاخ كنار تالاب بين المللي گاوخوني با حضور سيد حسن قاضي عسگر معاون امور اقتصادي و توسعه منابع استانداري اصفهان، دكتر سيد رحمان دانيالي مديركل حفاظت محيط زيست استان اصفهان و برخي از مسوولان استاني و شهرستان اصفهان در سالن جلسات اداره حفاظت محيط زيست استان از طريق اينترنت رونمايي شد.
اين سامانه با قابليت پايش وضعيت ريزگردها و غبار در اين منطقه بهصورت برخط، پايش برخط وضعيت گونههاي جانوري و گياهي و قابليت ديد درشب با رقمي بالغ بر ۱۵۰ ميليون تومان در مدت كمتر از يك ماه مورد بهرهبرداري قرار گرفت.
سيد حسن قاضي عسگر - سرپرست معاونت امور اقتصادي و توسعه منابع استانداري اصفهان - در اين آيين با قدرداني از زحمات كاركنان حفاظت محيط زيست استان در بخشهاي مختلف گفت: اميدواريم اين سامانه به بهبود وضعيت محيط زيست استان كمك كند.
وي با اشاره به اينكه در شرايط سخت جنگ اقتصادي بايد حساب شده عمل كرد، اظهار داشت: يكي از اين جبهههايي كه ميتوانيم در آن بجنگيم مبارزه با بروكراسي اداري است و اين بروكراسي متاسفاته به صورت مزمن درآمده است و كساني هم كه در ادارات مشغول هستند خودشان متوجه نيستند چه اتفاقي ميافتد.
معاون استاندار با بيان اينكه بايد اول قبل از هر چيز مشكل بروكراسي در ادارات مرتفع شود، گفت: بهخصوص در محيط زيست كه در بخشهاي مختلف تاثيرگذار است بايد نقش پدرانه، دلسوازنه و آيندهنگرانه داشته باشيم.
وي با تاكيد بر ضرورت حفظ الزامات زيستمحيطي در توسعه پايدار اظهاركرد: در اين شرايط سخت اقتصادي براي سرمايهگذاران بايد بهترين راهحل را ارايه داد و اجازه ندهيم مردم سرگردان باشند.
وي با اشاره به سلامت اداري و تاكيد بر حفظ آن گفت: در اين زمينه حساس هستيم و كميته نظارت ارزيابي محكمي تشكيل داديم و قرار است همه دستگاهها بيش از گذشته تحت نظارت قرار گيرند.
قاضي عسگر همچنين با اشاره به وضعيت خشكسالي كشور و استان اصفهان گفت: وضعيت سختي است و اعتقاد دارم آنچه ميبينيم نتيجه سوء مديريت و ناكارآمدي در دهههاي گذشته است.
وي افزود: در همه حوزهها ما با تغيير اقليم مواجه شديم كه هيچ مدلي اين را پيشبيني نميكرد و بسيار بسيار سريعتر از آنچه همه مدلها پيشبيني ميكردند، اتفاق افتاد. با وجود اينكه در حال حاضر مديريت آن بسيار سخت شده و ميشود اين مشكل را حل كرد. راهكارهاي متعددي براي اين موضوع احصا شده است و قرارشد دستگاههاي اجرايي راهحلهايشان را براي موضوع سازگاري با كم آبي به دبير اين كارگروه بدهند تا پيگيري شود.
قاضي عسگر اضافه كرد: به اين نتيجه رسيدم اين كارگروه ساختار مناسبي نداشته است و به همين دليل يك سال از تشكيل اين كارگروه ميگذرد و هنوز برنامه اصفهان در اين زمينه مشخص نيست و تدوين نشده است.
وي گفت: در اين راستا ستاد اجرايي كارگروه سازگاري با كم آبي را تشكيل داديم و اين ستاد اجرايي كميته تخصصي در موضوعات مختلف خواهد داشت تا افراد متخصص و كارآمد راهكارهاي دستگاههاي اجرايي را جمعبندي كنند و راهكار تخصصي ارايه دهند.
وي همچنين بر راهكارهاي درازمدت و كوتاهمدت اصلاح الگوي كشت تا اصلاح سبك زندگي سالم در راستاي حفظ محيط زيست تاكيد و اظهاركرد: بايد در اين زمينه كار شود و اولويتبندي صورت گيرد.
قاضي عسگر افزود: اگر در تالاب بينالمللي گاوخوني آلايندهها و فلزات سنگين سمي، مسالهساز است بايد طرحي روي آن براي رفع اين مشكل تهيه و تامين اعتبار شود.
در اين آيين سيد رحمام دانيالي - مديركل حفاظت محيط زيست استان اصفهان - با قدرداني از عيسي كلانتري - معاون رييسجمهوري و رييس سازمان حفاظت محيط زيست - در حمايت از تامين اعتبارات لازم در انجام پروژههاي تحقيقي و حفاظتي گفت: در اين راستا جوامع محلي و سازمانهاي مردمنهاد زيستمحيطي نيز براي راهاندازي اين سامانه برخط تلاش زيادي كردند.
وي افزود: اين سامانه با قابليت پايش وضعيت ريزگردها و غبار در منطقه مذكور بهصورت برخط، پايش برخط وضعيت گونههاي جانوري و گياهي و قابليت ديد درشب با رقمي بالغ بر ۱۵۰ ميليون تومان با تجهيزات سازگار با محيط زيست و استفاده از انرژي خورشيدي در مدت كمتر از يك ماه مورد بهرهبرداري قرار گرفت.
مديركل حفاظت محيط زيست استان افزود: اين تالاب حقابه دارد و اگر تامين نشود براي كشور معضل خواهد شد و در شعاع ۵۰۰ كيلومتري اثر ميگذارد. اگر به موضوع حقابه تالاب بين المللي توجه شود، به غير از مباحث زيستمحيطي براي بازرگاني، صنعت و كشاورزي و ساير بخشها هم مفيد است.
در اين نشست همچنين حسين اكبري - سرپرست معاونت پايش اداره كل حفاظت محيط زيست - گفت: ۹۵ درصد تالاب بين المللي گاوخوني خشك شده است و متاسفانه تا يك ماه قبل آورده تالاب بينالمللي گاوخوني ۱۳۰ ليتر بر ثانيه پساب بود.
وي با بيان اينكه پيگيريهاي حفاظت محيط زيست براي تخصيص چند ميليون متر مكعب پساب بينتيجه مانده است، گفت: سهم تالاب گاوخوني از رهاسازي ۲۰ روزه رودخانه زايندهرود فقط تهمانده آب بود و چيزي براي تالاب نداشت.
به گزارش پايگاه اطلاعرساني سازمان محيط زيست اين سامانه كه با اعتباري بالغ بر ۱۵۰ ميليون تومان به بهرهبرداري رسيد، داراي سه دكل ۱۸ متري، ۲۴ متري و ۳۰ متري براي پايش وضعيت آنلاين گرد و غبار و حفاظت از تالاب گاوخوني است. ايسنا