• 1404 سه‌شنبه 10 تير
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
fhk; whnvhj ایرانول بانک ملی بیمه ملت

30 شماره آخر

  • شماره 4461 -
  • 1398 پنج‌شنبه 21 شهريور

براتي‌سده، معاون سازمان بهزيستي كشور:

مراكز بهاران طرح شكست خورده است

فريد براتي‌سده، معاون توسعه پيشگيري و درمان سازمان بهزيستي كشور تاكيد كرد: بهزيستي به دنبال گرفتن ساختمان از شهرداري تهران نيست. براتي‌سده در گفت‌وگو با ايسنا، در مورد اظهارات مطرح شده از سوي برخي مديران شهري تهران در مورد واگذاري مراكز بهاران به سازمان بهزيستي اظهار كرد: در بهزيستي اصلا و ابدا نه به دنبال اين بوديم كه ساختماني از شهرداري بگيريم و نه اساسا اعتقاد داريم كه ورود شهرداري خيلي اثربخش است. البته شهرداري‌ها به خصوص شهرداري تهران طبق قانون برنامه ششم مصوب مجلس و نيز مصوبات ستاد مبارزه با موادمخدر كه رياست آن با رييس‌جمهور است و وزير كشور هم به عنوان فرد مرتبط با شهرداري‌ها و شوراهاي شهر در جلسات آن حضور دارد، وظايفي دارند كه بايد به آنها عمل كنند.

او با بيان اينكه ما منتظر نمي‌مانيم كه آنها وارد شوند يا نشوند، كار خودمان را انجام مي‌دهيم، اظهار كرد: شهرداري‌ها طبق قانون وظيفه‌هايي بر عهده دارند كه بايد به اين وظايف عمل كنند. اينكه در يك جايي تصميمي گرفته شده كه ساختماني به بهزيستي بدهند و بعد هم سرو صدا راه مي‌افتد، تاثيري در كار ما ندارد چون ما در حال انجام وظايف و كار خودمان هستيم.

براتي‌سده با اشاره به ارتباطات بهزيستي با سازمان‌هاي مردم‌نهاد گفت: اولا ارتباط ما به عنوان بهزيستي با بخش غيردولتي و موسسات مردم‌نهاد فعال در حوزه اعتياد به مراتب بيشتر از شهرداري است و بر همين اساس نيز اعتماد آنها به ما هم بيشتر از اعتمادشان به شهرداري و شوراي شهر در اين حوزه است و اين قابل بررسي است .

معاون توسعه پيشگيري و درمان سازمان بهزيستي كشور ادامه داد: نكته دوم هم اين است كه شهرداري تهران براي اين خدمات ميلياردها تومان به بخش
غير دولتي بدهكار است و بالاخره بايد اين بدهي خود را پرداخت كند.

او با اشاره به جلسات مشترك ميان رييس وقت بهزيستي (محسني‌بندپي) و معاون فرهنگي و اجتماعي وقت شهرداري تهران (شجاع پوريان) خاطرنشان كرد: در جلسه‌اي كه آقايان شجاع ‌پوريان و محسني‌بندپي داشتند، بحثي پيش آمد كه شهرداري و بهزيستي در مورد مراكز توانمندسازي كار كنند و قرار شد همكاري مشتركي با هم داشته باشند. علت همكاري هم اين بود كه با توجه به تجربه بهاران كه موفق نبوده و ميلياردها تومان برايش هزينه شده بود، شهرداري گفته بود خيلي در اين حوزه متخصص نيست و از بهزيستي خواستند كه اين مراكز را بگيرد و به پروتكل‌هاي خودش عمل كنند.

براتي‌سده با بيان اينكه من فكر مي‌كنم، مشكلي وجود داشته كه شهرداري چنين اقدامي انجام داده است، گفت: وگرنه شهرداري در سال‌هاي قبل خودش وارد عمل مي‌شد. من فكر مي‌كنم در اين دوره چون شهرداري از نظر هزينه‌ها دچار مشكل شده خواسته‌اند تا هزينه‌ها را سرشكن كنند و گردن ستاد يا بهزيستي بيندازند.

معاون توسعه پيشگيري و درمان سازمان بهزيستي كشور با اشاره به اظهارات يكي از اعضاي شوراي شهر تهران در مورد مراكز بهاران گفت: يك عضو شوراي شهر تهران هم كه گفته با دادن مراكز بهاران به بهزيستي كار دولتي مي‌شود، به نظرم ايشان بهزيستي را نمي‌شناسد، البته نه اعتياد را مي‌شناسد و نه بهزيستي را.

معاون توسعه پيشگيري و درمان سازمان بهزيستي كشور با بيان اينكه در آن جلسه ستاد مبارزه با موادمخدر مخالف چنين اقدامي بود، گفت: استدلال ستاد مبارزه با موادمخدر اين بود كه طبق قانون و مقررات، شهرداري خودش بايد وارد عمل شده و هزينه كند. اين بحث ادامه داشت تا اينكه در جلسات شوراهاي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر قرار شد هشت مركز را بدهند به بهزيستي كه نشد و بعد تصميم گرفتند كه دو تا را به كودكان كار بدهند و ماباقي را بدهند كه باز هم نشد.

او با بيان اينكه طرح مراكز بهاران يك طرح شكست خورده است، گفت: در اين مراكز از روز اول كار به گونه‌اي پيش رفت كه به اثربخشي نرسيد. اولا مشخص نشد كه اين مركز براي بازتواني معتاد است يا بناست به مراكز ماده 16 تبديل شود، چون هم معتاد ماده 16 در آن بود و هم معتاد بهبود يافته كه اين خود يك ملغمه‌اي بود.

براتي ادامه داد: نكته بعد اينكه بسياري از اين معتادان داروهايي مانند متادون مي‌خورند، اما شهرداري براي اين مراكز طرحي گذاشته بود كه كسي كه متادون مي‌خورد نبايد بيايد. شهرداري چه صلاحيتي دارد كه در اين مورد اظهارنظر كند، ما خيل عظيمي از معتادان متجاهر خياباني را داريم كه متادون مصرف مي‌كنند.او تاكيد كرد: ما اصلا و ابدا دنبال ساختمان گرفتن از شهرداري و فشار به آنها نيستيم و در كشور با 3 ميليارد تومان 27 مركز توانمند‌سازي را مديريت مي‌كنيم.

معاون توسعه پيشگيري و درمان سازمان بهزيستي كشور ادامه داد: اعضاي شوراي شهر تهران اگر مي‌خواهند اظهارنظر كنند، اول تجربه كار و پيشينه را ببينند و بعد بيايند به رسانه‌ها، مسائل‌شان را مطرح كنند. شهرداري طبق قانون موظف است و بايد يكسري خدمات را به افراد معتاد و خصوص افراد لامكان بدهد و پاسخگو باشد، البته در همه جاي دنيا شهرداري‌ها اين خدمات را مي‌دهند. اما اينكه نمي‌توانند اين خدمات را بدهند، بيايند و بگويند كه نمي‌توانند.

او ادامه داد: مشكل دوستان اين است كه فكر مي‌كنند، بهزيستي اين خدمات را از طريق بخش دولتي انجام مي‌دهد، در حالي كه تمام مراكز ما در تهران از سوي سازمان‌هاي غيردولتي و... اداره مي‌شوند.

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون