مسعود پزشكيان معتقد است نميشود مسلمان بود و اصلاحطلب نبود
به عمل كار برآيد!
مسعود پزشكيان، نماينده 4 دوره مجلس از معدود اصلاحطلباني است كه به مجلس يازدهم هم راه يافت. او كه پيش از اين تجربه وزارت در دولت خاتمي و نايبرييسي مجلس دهم را هم در كارنامه خود دارد، در بخشي از گفتوگوي خود با پايگاه خبري-تحليلي انصافنيوز، به آنچه در ادبيات سياسي ايران به «سندروم دولت دوم» معروف شده، پرداخته و ميگويد: «همه دولتهاي ما در آخر مشكل پيدا ميكنند يا برايشان مشكل به وجود ميآورند. شما اين روزها ميشنويد كه مديريت مشكل دارد. مديريت
يك علم است.
اگر من كه جراح قلب هستم را جايي بگذارند كه در آنجا تخصص ندارم، حتي اگر انسان خوبي باشم، نميتوانم كاري كنم. بعد براي من يك پرونده درست ميكنند كه فلاني ضد دولت و ضد مملكت است؛ بعد هم من را كنار ميگذارند. غافل از اينكه من را نبايد آنجا ميگذاشتند. اگر هم گذاشتند بايد مرا آموزش ميدادند. ما به جاي حل مشكلات به دنبال مقصر هستيم.» وزير بهداشت دولت اصلاحات با اشاره به اينكه «ساختار كشور ما طوري است كه وقتي كسي مدير ميشود، نماينده آن را مجبور ميكند كه حرف او را گوش كند. استاندار به او دستور ميدهد فلان كار را نكن، امامجمعه ميگويد فلان كار را بكن... اگر هم مدير به حرفها گوش نكند طرف مقابل او را زير سوال ميبرد»، گفت كه اين ساختار از اول انقلاب روزبهروز شديدتر شده است؛ بنابراين ما نميتوانيم مدير در جايي بگذاريم. نماينده مردم تبريز، آذرشهر و اسكو در مجلس يازدهم با انتقاد از ساختار غلط در شرايط فعلي كشور گفت: «حرف خوب زدن خيلي ساده است ولي آن را اجرا كردن به اين سادگي نيست. ما ۴۲ سال پيش انقلاب كرديم و گفتيم اگر مملكت دست ما بيفتد آن چنان كارها ميكنيم.
الان بعد از ۴۲ سال به اينجا رسيدهايم. مدام ميگوييم چرا بردند و خوردند و فساد شد. به اين دليل كه ما بدون آنكه خودمان را بشناسيم از ايدهآلها حرف زديم. ما بايد با شناخت نيروي انساني و تواناييهاي خود برنامه ميداديم نه اينكه بدون اينها همينطور حرف ايدهآل بزنيم. معلوم است كه نميشود.»
اين نماينده ادوار مجلس همچنين با اشاره به حكمت، عزت و مصلحت كه اصول مطرح شده از سوي رهبري در سياستهاي كلي هستند، نظرش درباره ارتباط خارجي را چنين بيان كرد: « جز اسراييل ما بايد با تمام دنيا بر اساس عزت، حكمت و مصلحت رابطه داشته باشيم. مخصوصا با كشورهاي اسلامي.» وزير بهداشت دولت اصلاحات با مطرح كردن اين سوال كه «چرا اروپاييها كه سالها با هم جنگ كردهاند الان در اتحاديه اروپا راحت دادوستد ميكنند، نيروي نظامي دارند و...پس چرا ما مسلمانان نميتوانيم چنين كاري كنيم؟»، ضمن اذعان به اينكه خود نيز هنوز جوابي براي اين سوال پيدا نكرده است، تاكيد كرد: «اگر ما مسلمانان بتوانيم اين ارتباطات را با هم داشته باشيم براي هم بازار كار و منافع داشته باشيم، از طرفي ميتوانيم باعزتتر با دنيا برخورد كنيم، چراكه وقتي كوچك باشيم راحت آن را ذليل ميكنند. هر قدر جمع مسلمانان بتواند دور هم جمع بشوند و با تحمل با هم ارتباط داشته باشيم، بهتر
است.»
پزشكيان با بيان اينكه «هر حزبي بايد مانيفستي داشته باشد. مانيفست شما چيست؟ بايد مانيفستي وجود داشته باشد كه هركسي كه در حزب شما بود، بداند كه نظر شما در مورد بهداشت، فرهنگ، سياست، تجارت، رابطه با دنيا و… چيست. مردم هم تكليف خود را ميدانند كه با چه چيزي مواجه هستند»، اصلاحطلبي را شبيه همين دانست و تاكيد كرد كه «شما نميتواني مسلمان باشي و اصلاحطلب نباشي. بزرگان گفتهاند كه هركس دو روزش برابر باشد، زيانكار است. اين را همه از چپ و راست ميپذيرند. اين يعني اصلاحات. امام حسين(ع) ميگويد من ميروم كه اصلاح كنم. نميتوان بدون اصول اصلاح كرد. بدون پايه چه چيزي را ميخواهيد اصلاح كنيد؟» به عقيده اين سياستمدار، بايد نگاهها را به اين سمت هدايت كرد. با دستور چيزي درست نميشود. بايد نگاه عوض شود. ما بسته به نگاهمان چيزهايي را به دست ميآوريم. در قرآن گفته شده است: «كسي كه در دنيا كور است در آخرت هم كور است.»