خبر
محدوديتي در ايجاد اشتغال براي «كولبران» و «زبالهگردها» نداريم
معاون اشتغال و خودكفايي كميته امداد از امكان ايجاد اشتغال براي كولبران و زبالهگردها خبر داد. حجتالله عبدالملكي در گفتوگو با ايلنا گفت:«ما هيچ محدوديتي براي كمك و ارايه خدمات اشتغال به اين افراد نداريم، البته ابتدا از اين افراد آزمون وسع گرفته ميشود و اگر مستعد كمك باشند قطعا به آنها كمك خواهد شد. در حال حاضر بيش از ۱۰ هزار فرصت استخدام توسط كارآفريناني كه به كميته امداد مراجعه كردهاند، ايجاد شده و ما نيروي متناسب آن را نداشتهايم. زبالهگردها و كولبران چنانچه متقاضي باشند، ما بعد از يك آزمون وسع ساده ميتوانيم آنها را براي اين مشاغل معرفي كنيم. اما بعضي از اين افراد به اين نوع زندگي عادت كردهاند و به اين كسب وكار علاقه دارند و فرهنگشان به اين سمت رفته يا به اين كسب وكار علقه پيدا كردهاند يا درآمد سرشاري از آن به دست ميآورند. با اين حال به همكارانمان در استانهاي كرمانشاه و كردستان اعلام كردهايم كه هر كولبري به كميته امداد آمد، برنامه اشتغال را براي او اجرا كنند و اگر منابع هم كم آوردند، ما براي آنها تامين ميكنيم. مراجعاتي هم در اين زمينه داشتيم اما كم بوده است.» عبدالملكي درباره وام اشتغال به مددجويان تحت پوشش هم گفت:«شبكه بانكي كشور به موجب قانون بودجه سالانه موظف است مبلغي را براي اشتغال نيازمندان در اختيار كميته امداد قرار دهد. در سالهاي اخير اين مبلغ به عنوان تبصره ماده ۱۶ بودجه مطرح شده كه در سال ۱۳۹۹رقم اين وام ۴هزار و ۹۰۰ ميليارد تومان بود و براي سال ۱۴۰۰ دولت پيشنهاد ۶ هزار و ۱۰۰ ميليارد تومان را داده بود كه در كميسيون تلفيق به ۱۰ هزار ميليارد تومان رسيد. البته كليات بودجه در مجلس رد شده اما اميدواريم اين مبلغ براي كميته امداد تصويب شود چراكه براي دولت بار مالي ندارد و از منابع داخلي بانكهاست و در برخي سالها بيش از صددرصد بانكها به ما پرداختي داشتهاند. البته منابع صندوق قرضالحسنه امداد ولايت هم از ديگر منابع اعطاي وام به مددجويان است و نيازمندان در حوزههاي مختلف مانند مسكن،كارگشايي، درمان و اشتغال از اين صندوق وام قرضالحسنه دريافت ميكنند. در سال جاري حدود ۶۰۰ ميليارد تومان از صندوق قرضالحسنه امداد ولايت براي اشتغال پرداخت كردهايم و اين رقم در سال ۱۴۰۰ نيز افزايش پيدا كرده و به 1000 ميليارد تومان ميرسد. قانون اشتغال پايدار روستاييان و عشاير يكي ديگر از اين منابع است و به دستور رهبري در سال ۹۶ يك ميليارد و 500 ميليون دلار از صندوق توسعه ملي برداشت و براي اشتغال روستاييان و عشاير هزينه شد. براساس قانون مجلس مقرر شد، شبكه بانكي نيز به همين ميزان منابع تامين كند و در مجموع اين مبلغ به حدود ۱۳هزار ميليارد تومان رسيد، از اين ۱۳ هزار ميليارد تومان با مذاكراتي كه انجام داديم، توانستيم ۲ هزار و ۵۰۰ ميليارد تومان براي مددجويان كميته امداد دريافت كنيم و از اين مبلغ نيز تاكنون ۲ هزار و ۲۰۰ ميليارد تومان وام به مددجويان پرداخت شده و ۴۰ هزار فرصت شغلي از اين طريق ايجاد شده است.» به گفته عبدالملكي، سود وام تبصره ۱۶، ۴ درصد و سود وام صندوق امداد ولايت ۳ درصد است مگر آنكه رقم وام تا ۵ ميليون تومان باشد كه در اين صورت، سود آن صفر درصد است. عبدالملكي افزود كه اخيرا تصويب شده سود وامهاي تا ۱۰ ميليون تومان صندوق امداد ولايت نيز صفر درصد باشد علاوه بر آنكه سود وام اشتغال روستاييان و عشاير در مناطق مرزي ۴ درصد و در مناطق روستايي و عشايري عادي ۶ درصد است.
ادامه ممنوعيت ورود به شهرهاي زرد
دبير كميته اجتماعي انتظامي ستاد ملي مديريت كرونا از ادامه ممنوعيت ورود به شهرهاي زرد در استانهاي شمالي و ۸ شهر كشور خبر داد. حسين قاسمي در گفتوگو با ايلنا گفت:«از روز شنبه ۲۵ بهمن ماه سال جاري ۲۵ شهر در وضعيت نارنجي، ۲۰۱ شهر زرد و ۲۱۷ شهر در وضعيت آبي قرار گرفت و تا پايان سال، ورود خودروهاي با پلاك غيربومي به شهرهاي زرد و نارنجي استانهاي مازندران، گلستان و گيلان ممنوع است. همچنين بر اساس مصوبه ستاد ملي مقابله با كرونا، ممنوعيت تردد خودروهاي غيربومي علاوه بر شهرهاي زرد در استانهاي شمالي در شهرهاي شيراز، اصفهان، مشهد، بوشهر، بندرعباس، قم، قشم و كيش تا پايان سال ادامه خواهد داشت. جريمه ورود به اين شهرها هم ۵۰۰ هزار تومان است و صرفا در صورت انجام كارهاي ضروري، مصاديقي براي ورود به اين شهرها در نظر گرفته ميشود و به فرمانداريها اعلام خواهد شد و افراد براساس اين مصاديق اجازه تردد به اين شهرها را خواهند داشت.» او درباره سفر با هواپيما و قطار به شهرهاي زرد هم گفت:«افرادي كه براي خريد بليت مراجعه ميكنند حتما از طريق كد ملي استعلام ميشوند و اگر بر اساس دادههاي وزارت بهداشت، اين افراد با اين كد ملي سابقه بيماري داشتهاند يا آزمايش دادهاند و مثبت بوده از سفر آنها جلوگيري ميشود. همچنين اگر افراد سابقه بيماري نيز داشته باشند بايد حداقل ۲۰ روز از دوره درمان گذشته باشد و بعد اجازه سفر خواهند داشت.»
آخرين وضعيت دريافتكنندگان واكسن كرونا
رييس مجتمع بيمارستاني امام خميني تاكيد كرد كه حال دريافتكنندگان واكسن اسپوتنيك V خوب است. خسرو صادقنيت با اعلام اينكه ۲۸ نفر از پرسنل اين بيمارستان در روز اول واكسيناسيون با واكسن اسپوتنيك V اين واكسن را دريافت كردند، بروز علايم خفيف در افرادي كه واكسن ميزنند را طبيعي دانست و افزود:«چند نفر از اين افراد با علايمي همچون تب خفيف، درد بدن و سردرد مواجه شدند كه با تجويز مسكنهاي معمولي بهتر شدند. در حال حاضر هم وضعيت پرسنلي كه واكسن را دريافت كردهاند، خوب است و مشكل خاصي ندارند.»