هشدار درباره خيز كرونا
در برخي استانها
سخنگوي ستاد ملي مقابله با كرونا گفت:«در بعضي از استانها خيز بيماري كرونا شروع شده و جاي هشدار جدي وجود دارد.»
عليرضا رييسي افزود:«با وجود تداوم روند نزولي فوتيها، دو هفته بعد از شيوع بيماري، ميزان بستريها بالا ميرود و ۴ هفته بعد، روي ميزان فوتيها تاثيرگذار خواهد بود. آن اقداماتي كه از اول آذرماه انجام شده امروز در كاهش بستريها مشخص وكاهش مرگها هم به دليل رعايت پروتكلها در چند هفته گذشته است اما دوباره در بعضي استانها خيز بيماري شروع شده و جاي هشدار جدي وجود دارد. امروز در استان خوزستان بالاترين ميزان شيوع بيماري را داريم و متاسفانه 9 شهر اين استان در وضعيت قرمز قرار گرفته و روند شيوع بيماري در شهرهاي آبادان، اهواز، هويزه، دشتآزادگان، بندرماهشهر، دزفول،كارون، شادگان و شوشتر در حد وضعيت قرمز رو به افزايش رفته و نياز است در اين شهرها پروتكلهاي بسيار دقيق و سختگيرانهاي انجام شود. البته روند شيوع در استان آذربايجان غربي هم رو به افزايش و نيازمند تشديد پروتكلهاست. در استان مازندران، روند صعودي ظرف دو هفته گذشته در حال كنترل است و 15شهر نارنجي اين استان به وضعيت زرد رسيده اما استانهاي گلستان و گيلان همچنان نيازمند مراقبت شديد هستند علاوه بر اينكه شيب بيماري در استان بوشهر هم به آرامي رو به صعود است. در استان قزوين هم با روند تقريبا رو به بالا مواجهيم و چون يك مورد مبتلاي ويروس انگليسي منجر به فوت هم در اين استان داشتيم اين براي اين استان يك زنگ خطر است.»
به گفته رييسي در حال حاضر، تنها شهرهاي قرمز كشور مربوط به استان خوزستان است كه روز جمعه هم رييس شبكه بهداشت استان خوزستان گفته بود تنها دليل اين تغيير خطرناك، بيتوجهي مردمان استان به پروتكلهاي بهداشتي و حضور آزادانه در مراسم عزاداري و عروسي و بازارهاي شبانه و مراكز تفريح و تفرج است.
رييسي افزود كه فعلا ۳۹ شهر نارنجي، ۲۲۸ شهر زرد و ۱۷۲ شهر آبي در كشور داريم و در حال حاضر 4 شهر از استان آذربايجان شرقي، 5 شهر از استان آذربايجان غربي، دو شهر از استان اصفهان، 5 شهر از استان خوزستان، يك شهر از استان خراسان جنوبي، يك شهر از استان كرمان، 3 شهر از استان كهگيلويه و بويراحمد، 3 شهر از استان گلستان، 7 شهر از استان گيلان و 8 شهر از استان مازندران در وضعيت نارنجي هستند كه نياز به مراقبت بسيار ويژه دارند.
ديروز هم سخنگوي وزارت بهداشت اعلام كرد كه بر اساس آخرين نقشهاي تحليل وضعيت كرونا در ايران ۴۰ شهرستان از جمله سراب، آذرشهر، جلفا، خوي، سلماس، نقده، عجبشير، بوكان، مياندوآب، بندرگز، عليآباد، آستارا، رشت، بندرانزلي، رودبار، رودسر، صومعهسرا، لاهيجان، ماسال، آمل، بابل، بابلسر، تنكابن، جويبار، چالوس، گرگان، نطنز، قائن، سيرجان، ياسوج، گچساران، بهبهان، مسجدسليمان، رامهرمز، اميديه، شوش و خرمشهر در وضعيت نارنجي هستند. به دنبال اظهارات رييسي، نايبرييس مجلس شوراي اسلامي و عضو ستاد مقابله با كرونا هم نسبت به مشاهده نمونههايي از ويروس انگليسي و آفريقايي در كشور ابراز نگراني كرد.
سيداميرحسين قاضيزادههاشمي در جلسه ستاد ملي مقابله با كرونا كه صبح ديروز به رياست رييسجمهوري تشكيل شد ضمن اشاره به اينكه بيماري كرونا حداقل براي 3 سال، مساله جدي كشور خواهد بود با بيان اينكه خيز جديد كرونا از غرب كشور در حال شروع شدن است،گفت:« با توجه به اينكه اين خيز جديد كرونا از غرب كشور است احتمال اينكه وضعيت كشور عراق خوب نباشد خيلي بالاست؛ چون اين بار عمدتا استانهاي غربي درگير شدهاند. البته در جاهاي ديگر هم اين خيز را داريم ولي اين باربيشتر در فاصله آذربايجان غربي تا خوزستان است و متاسفانه خوزستان بدترين وضعيت را دارد و خيلي نگرانكننده است و مشاهده نمونههايي از ويروس انگليسي و آفريقايي در كشور، نگراني را بيشتر ميكند. بايد بر فرهنگسازي نظم اجتماعي بيشتر توجه كنيم، هموطناني كه وارد ايران ميشوند با توجه به چارچوبهاي نظمي كه آنها زندگي ميكنند، وقتي به داخل كشور ميرسند گويا اينجا نظمي وجود ندارد و هر كاري كه علاقهمند هستند بايد انجام دهند كه نشان ميدهد روي فرهنگسازي نظم اجتماعي بايد خيلي كار كنيم. مسافراني هم كه از انگليس به ايران ميآيند با وجود آنكه كلي تعهد داده بودند كه به محض ورود به كشور، پروتكلها را رعايت كنند و همكاري لازم را داشته باشند ولي همكاري نميكنند و شروع به مطالبهگري ميكنند. به خصوص مسافران هواپيمايي كه اخيرا از انگليس آمده، نيروهاي مستقر در بهداشت را در انجام تست و قرنطينه و امثال آن خيلي اذيت كردند. مرزهاي رسمي كنترل ميشود اما متاسفانه وضعيت سرايت در خارج از كشور بيشتر است و اين دردسرهايي را درست كرده است. ما مرزهاي طولاني در شرق و غرب كشور داريم و تردد غيرقانوني هم در اين مسير خيلي زياد است؛ در غرب كشور با پديده كولبري مواجهيم و از آن طرف مسافراني از عراق و تركيه ميآيند. در شرق كشور هم تردد وسيع از كشورهاي افغانستان و پاكستان را داريم كه بايد براي اينها فكري بكنيم.»