هزارتوي چرخه انتخابي در كشتي آزاد
برخي كشتيگيران برابرترند؟
يونس هميالي|بعد از پايان رقابتهاي بينالمللي كشتي آزاد جام تختي، تكليف اوزان 57 و 125 كيلوگرم با انتخاب علي مومني و اميرحسين زارع مشخص شد و از قبل هم طبق فرآيند احمد جوان، رحمان عموزاد و اميرحسين فيروزپور به ترتيب در 61، 65 و 92 كيلوگرم برگزيده شدند. براي اوزان 70، 74، 79، 86 و 97 كيلوگرم نيز از سوي كادر فني مرحله ديگر چرخه انتخابي اعلام شد. اين چهار وزن به تورنمنت رنكينگدار مغولستان اعزام ميشوند و ابوالفضل رحماني قهرمان جام تختي در 86 كيلو به مصاف كامران قاسمپور خواهد رفت.
بارها مشاهده شده در رقابتهاي انتخابي نتايج مطابق خواست و سليقه كادر فني پيش نميرود اما آنها يك مسير ديگر را در پيش ميگيرند تا شرايط به گونهاي به جلو حركت كند كه معادلات ذهني دگرگون شود. به مانند شرايط امروزي كه در كشتي آزاد به وجود آمده است. آنچه براي اين پنج وزن در نظر گرفته شده است، بيانگر شفاف نبودن نحوه تعيين كشتيگير منتخب ميباشد كه ابهام در خروجي آن به چشم ميآيد. از اين فرآيند تنها يك تعريف كلي ارايه شده و خبري از جزييات آن نيست كه ادامه مسير به چه صورتي خواهد بود. كشتيگير نميداند در صورت موفقيت، گام بعدي براي رسيدن به دوبنده تيم ملي چگونه ميباشد. همچنين برگزاري دو مسابقه در فاصله 20 روز باعث ميشود كه عملكرد تعدادي از كشتيگيران پايين بيايد و نتوانند قابليتهاي خود را به منصه ظهور برسانند.
شوربختانه وقتي كه موضوع انتخاب كشتيگيران به مراحل حساس ميرسد، كادرفني دلباخته آوازه كشتيگيران مدالدار ميشوند تا مقيد به اجراي عدالت در شرايط يكسان براي همه. در همين چرخه مشاهده ميشود كه يك كشتيگير كه در شايسته بودن آن هيچگونه ترديدي نيست ولي در هيچ يك از مراحل تصويب شده چرخه، در وزني كه ميخواهد در آوردگاه جهاني رقابت كند، حضور نيافته است اكنون در مرحله نهايي قرار دارد. يا قبل از برگزاري جام تختي براي كشتيگير مدنظر آنها كه احتمال قهرمانياش در مسابقات بالا بود، چرخه مسير روشني داشت اما بعد از ناكام شدن در رسيدن به مدال طلا، يك تعريف ديگر از چرخه انتخابي ميبينیم.
اين نكته بايد هر چه سريعتر توسط فدراسيون و كادر فني تيم ملي مورد توجه قرار بگيرد و در موردش شفافسازي انجام دهند. اجراي عدالت در مسير رسيدن به دوبنده تيم ملي آن هم در ورزش كشتي بسيار مهم است.