خبر
فرزين: پرداخت بدهي بابك زنجاني با فروش نيكلها
در حاشيه جلسه مجمع عمومي عادي مركز مبادله ارز و طلاي ايران، محمدرضا فرزين، رييس كل بانك مركزي، در پاسخ درباره وضعيت تسويه بدهي بابك زنجاني از طريق يك ميليارد و ۷۰۰ ميليون دلار نيكل، با اشاره به اينكه وزارت نفت اخيرا اعلام كرده بدهيهاي زنجاني هنوز تسويه نشده است، توضيح داد: طبق توافق، قرار است آقاي زنجاني نيكلها را خود به فروش رسانده و بدهياش را پرداخت كند. او تاكيد كرد كه در حال حاضر نيكلها در گمرك نگهداري نميشوند. فرزين در پاسخ به پرسشي مبني بر احتمال پرداخت بخشي از بدهيها توسط زنجاني با استفاده از رمز ارز، تصريح كرد: بدهيها با رمز ارز او تسويه نخواهد شد. فرزين به مذاكره براي حضور اوراق ارزي در بازارهاي خارجي نيز پرداخت. او افزود: مذاكراتي با يكي، دو بانك و نهادهاي مالي روسيه داشتيم و اگر اوراقي بخواهيم در بازارهاي خارجي اوراق عرضه شود، اولين موضوع آن بحث رتبهبندي (ريتينگ) است يعني اينكه ابتدا اين اوراق رتبهبندي شود.
اتابك: نيروگاههاي خورشيدي پاسخگو نيستند
محمد اتابك در جديدترين اظهاراتش اعلام كرد: به دليل قطعيهاي مكرر صنايع و معادن و حاد بودن ناترازيها؛ شاهد ايجاد مشكل در خطوط توليد هستيم.به نقل از ايسنا، او با بيان اينكه ميزان تابآوري صنايع و معادن به دليل ناترازيهاي انرژي كاهش يافته است، عنوان كرد: احداث نيروگاههاي خورشيدي اقدام مناسبي است اما پاسخگوي اين حجم از توليد صنايع سنگين نيست. براساس اعلام ايميدرو، اتابك ادامه داد: بنابراين ايجاد نيروگاههاي سيكل تركيبي براي صنايع سنگين و همچنين سرمايهگذاري در ميادين گازي توسط خود شركتهاي بزرگ ضروري است.
مجوز واردات برق براي صنايع بزرگ
محمد الله داد، معاون انتقال و تجارت خارجي توانير اعلام كرد كه صنايع بزرگ ميتوانند با استفاده از خطوط تبادلي شبكه، نسبت به واردات برق موردنياز خود از آذربايجان و تركيه اقدام كنند. به نقل از ايلنا، او افزود: اين مجوز امسال صادر شده و براساس آن صنايع ميتوانند با نرخ توافقي و با استفاده از ظرفيت تبادلي شبكه، از اين دو كشور برق وارد كنند و صنايعي كه از اين طريق تامين انرژي شوند به ميزان واردات برق از مشاركت در برنامههاي مديريت بار معاف ميشوند.