• 1404 پنج‌شنبه 8 خرداد
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
fhk; whnvhj ایرانول بانک ملی بیمه ملت

30 شماره آخر

  • شماره 6054 -
  • 1404 سه‌شنبه 6 خرداد

رييس‌جمهور ايران و نخست‌وزير پاكستان در نشست خبري مشترك مطرح كردند

تاكيد بر تحقق صلح

پزشكيان: مرزهاي مشترك ايران و پاكستان بايد عاري از فعاليت گروه‌هاي تروريستي باشد

 شهباز شريف: پاكستان از حق ايران براي استفاده از انرژي صلح‌آميز هسته‌اي حمايت مي‌كند

 

گروه سياسي

محمد شهباز شريف، نخست‌‌وزير پاكستان، در ادامه سفر منطقه‌اي خود كه از روز يكشنبه آغاز شده و تا روز جمعه به طول مي‌انجامد، ديروز وارد تهران شد و در كاخ سعدآباد با مسعود پزشكيان، رييس‌جمهور ايران ديدار كرد. نشست مشترك روساي جمهور ايران و پاكستان ازجمله برنامه‌هاي تدارك ديده شده در سفر شهباز شريف بود.

نخست‌وزير پاكستان در نشست مشترك خبري مشترك بعد از ديدار با پزشكيان، گفت كه از حق ايران براي «استفاده صلح‌آميز از انرژي هسته‌اي» حمايت مي‌كند. او همچنين خواستار برقراري آتش‌بس فوري در غزه شد و از جامعه بين‌المللي خواست براي رسيدن به «صلح پايدار» در اين منطقه از جهان اقدام كند. پزشكيان نيز در اين ديدار ضمن اعلام آمادگي براي توسعه مناسبات ميان دو كشور ايران و پاكستان از برقراري آتش‌بس ميان هند و پاكستان استقبال كرد. تاكيد بر ضرورت همكاري‌هاي مشترك براي ايمن‌سازي مرزها و جلوگيري از اقدامات تروريستي از ديگر مسائلي بود كه در اين نشست مورد تاكيد قرار گرفت. در همين خصوص مسعود پزشكيان گفت كه مرزهاي مشترك ايران و پاكستان بايد عاري از ناامني و حضور و فعاليت گروه‌هاي تروريستي باشد. نخست‌وزير پاكستان با هدف ديدار از 4 كشور ايران، تركيه، جمهوري آذربايجان و تاجيكستان سفر
5 روزه‌اي (يكشنبه تا جمعه) را آغاز كرد. گفته شده هدف اسلام‌آباد از اين سفرها، تقويت ائتلاف‌ها و تثبيت روايت منطقه‌اي خود در سطح جهاني است. محمد شهباز شريف پيش از انجام اين سفر، در گفت‌وگوي اختصاصي با ايرنا در اسلام‌آباد اعلام كرد كه «هدف اصلي سفرم به تهران قدرداني از مواضع صلح‌جويانه ايران در طول درگيري‌هاي اخير پاكستان و هند است.» نخست‌‌وزير پاكستان،
۲۷ ارديبهشت ماه نيز در تماس تلفني با رييس‌جمهوري كشورمان، با قدرداني از تلاش‌هاي موثر ايران در كاهش تنش‌ها ميان اسلام‌آباد و دهلي‌نو، بر حل‌ و فصل اختلافات از طريق گفت‌وگو و راه‌حل‌هاي سياسي تاكيد كرد.

ايران از آتش‌بس و ايجاد صلح

بين پاكستان و هند استقبال مي‌كند

رييس‌جمهور با اشاره به اينكه حفظ امنيت پايدار و تلاش در جهت ايجاد روابط دوستانه با همسايگان را جزو منافع مشترك خود قلمداد مي‌كنيم، گفت: جمهوري اسلامي ايران از برقراري آتش‌بس و ايجاد صلح بين پاكستان و هند استقبال مي‌كند.

«مسعود پزشكيان» ديروز در نشست خبري مشترك با نخست‌وزير پاكستان، ضمن خوشامدگويي به «شهباز شريف» و هيات همراه گفت: شما برادر ما هستيد و شما را از ته قلب دوست داريم. رييس‌جمهور افزود: پاكستان كشوري مهم در همسايگي جمهوري اسلامي ايران است و روابط تاريخي ما برگرفته از پيوندهاي فرهنگي و تمدني گسترده‌اي است كه قرابت حاضر ميان دو كشور را رقم زده است و به قرن‌ها و هزاره‌هاي گذشته بازمي‌گردد.

وي با بيان اينكه دو كشور در بسياري از موضوعات منطقه، جهان اسلام و مسائل بين‌المللي ديدگاه‌هاي مشتركي داريم، اظهار داشت: در جلسه مشترك با برادرانمان بر گسترش همكاري‌هاي سياسي، اقتصادي، فرهنگي و بين‌المللي تاكيد كرديم. ازجمله محورهاي مورد تاكيد اهتمام براي اجراي اسناد و توافقاتي است كه از قبل امضا شده است. بر اين باوريم كه مرزهاي مشترك دو كشور بايد عاري از ناامني و حضور و فعاليت گروه‌هاي تروريستي و جنايتكار باشد و براي ارتقاي امنيت در مرزها و مبارزه با عوامل مخل امنيت در مرزها، اشتراك‌نظر و اراده جدي داريم. لازم است تاكيد كنيم كه جمهوري اسلامي ايران، ثبات و آرامش مردم پاكستان را جزو مصالح عالي خود تلقي مي‌كند. رييس‌جمهور با اشاره به اينكه حفظ امنيت پايدار و تلاش در جهت ايجاد روابط دوستانه با همسايگان را جزو منافع مشترك خود قلمداد مي‌كنيم، گفت: جمهوري اسلامي ايران از برقراري آتش‌بس و ايجاد صلح بين پاكستان و هند استقبال مي‌كند؛ بدون شك حل و فصل اختلافات از طريق گفت‌وگو و به شيوه‌هاي مسالمت‌آميز پيش‌نياز توسعه پايدار و ايجاد امنيت در منطقه و جهان است. معتقديم كه منطقه غرب و جنوب آسيا، بيش از گذشته به امنيت و آرامش نياز دارد و بدين منظور رايزني و تعامل مثبت با كشورهاي همسايه و ساير شركاي بين‌المللي را ضروري مي‌دانيم.

پزشكيان اظهار داشت: در ديدار با نخست‌وزير پاكستان، اوضاع منطقه و جهان اسلام و در راس همه آنها مساله فلسطين مورد بحث قرار گرفت؛ ايران و پاكستان به عنوان اعضاي فعال سازمان همكاري‌هاي اسلامي پشتيبان آرمان فلسطين و حامي مردم بي‌پناه غزه هستند و تداوم جنايات رژيم صهيونيستي در غزه و سكوت و حمايت كشورهاي غرب را به ‌شدت محكوم مي‌كنند؛ لذا كشورهاي اسلامي را براي حمايت ك امل از مردم مظلوم فلسطين و غزه فرامي‌خوانيم. رييس‌جمهور در پايان از نخست‌وزير پاكستان و هيات همراه قدرداني و ابراز اميدواري كرد كه دو كشور بتوانند تمام نيات و اهداف خود در گفت‌وگوهاي مشترك را عملياتي كنند.

حمايت نخست‌وزير پاكستان

از برنامه هسته‌اي ايران

«شهباز شريف» نخست‌وزير پاكستان نيز در اين نشست خبري مشترك، ضمن قدرداني از استقبال گرم رييس‌جمهور پزشكيان از او و هيات همراه، اظهار داشت: به دنبال دستيابي به توافقاتي در زمينه همكاري‌هاي تجاري و اقتصادي با كشور همسايه خود ايران هستيم. شهباز شريف همچنين تاكيد كرد كه پاكستان از حق ايران براي استفاده از انرژي صلح‌آميز هسته‌اي حمايت مي‌كند.

نخست‌وزير پاكستان اظهار كرد: ما آماده صحبت با هند براي صلح هستيم و البته به شرطي كه آنان هم جدي باشند اما اگر به ما حمله كنند آماده پاسخگويي هستيم. ما همچنين جنگ در غزه را محكوم مي‌كنيم و از جامعه بين‌المللي براي رسيدن به صلح پايدار درخواست اقدام داريم‌. شهباز شريف با بيان اينكه سفر ما به كشور برادرمان ايران لحظه بسيار مهمي است، گفت: ايران خانه دوم ماست و ما عميقا براي استقبال گرمي كه از من و هيات همراه به عمل آورديد، مديون شما هستيم. اين امر نشان ‌دهنده احساسات برادرها در قبال برادرهاست‌.

شريف تاكيد كرد: ما هم‌اكنون نشست بسيار سازنده و مثبتي داشتيم و در زمينه همكاري در حوزه‌هاي مختلفي با هم صحبت كرديم. دو كشور همسايه بايد بتوانند به توافق‌هايي در زمينه همكاري‌هاي مختلف در زمينه تجارت، سرمايه‌گذاري و... دست پيدا كنند. در پاكستان نيز فرصت خوبي داشتيم تا از برادر عزيزمان آقاي دكتر عراقچي، ديپلمات برجسته ايران استقبال كنيم. بحث‌هاي خيلي خوبي با او داشتيم. نخست‌وزير پاكستان تاكيد كرد: ما به اميد خدا از بحران اخير سربلند و پيروز بيرون مي‌آييم و اين به پشتوانه نيروهاي مسلح قوي ماست و همچنين حمايت مردم پاكستان از نيروهاي مسلح خودشان.

شريف ادامه داد: ما خواستار صلح هستيم و براي صلح هم اقدام مي‌كنيم و از اين رو از طريق گفت‌وگو به دنبال پيشبرد مسائل هستيم؛ مسائلي مانند كشمير كه منطبق با قطعنامه‌هاي شوراي امنيت سازمان ملل است. ما آماده صحبت با هند براي صلح درباره موضوعات مختلف از جمله آب، تجارت، مبارزه با تروريسم و موضوعات ديگر هستيم البته به شرطي كه آنان هم جدي باشند. اگر آنان صلح را بپذيرند نشان خواهد داد كه واقعا جدي هستند.


ضرورت  افزایش مناسبات اقتصادی ایران  و پاکستان

ريیس جمهور در جریان دیدار هیات‌های عالی‌رتبه جمهوری اسلامی ایران و پاکستان گفت: سطح کنونی مناسبات سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و امنیتی میان تهران و اسلام‌آباد به‌‌رغم مثبت ‌بودن، متناسب با ظرفیت‌های عظیم و پیوندهای عمیق دو ملت نیست؛ این روابط باید ارتقا یابد و در شأن جایگاه راهبردی دو کشور قرار بگیرد.

مضامین عمیق و بیدارگر اشعار اقبال لاهوری که همگی بر دعوت مسلمانان به اتحاد، برادری و استقلال از بیگانگان استوار است، همواره برای اینجانب الهام‌بخش بوده و نشان از پیوندهای عمیق فرهنگی میان دو ملت دارد.

 سیاست‌های اصولی و راهبردی رهبر معظم انقلاب اسلامی مبنی بر اولویت روابط با همسایگان، به‌ویژه کشورهای اسلامی، است. جمهوری اسلامی ایران، بر اساس همین سیاست‌های کلان، گسترش و تحکیم روابط با پاکستان را دوچندان مهم و راهبردی می‌داند.

تلاش‌های مستمر دشمنان برای ایجاد تفرقه و فتنه میان کشورهای اسلامی است، در برابر این رویکرد تفرقه‌افکنانه، ما بر تقویت پیوندها و هم‌افزایی میان کشورهای اسلامی تاکید داریم.

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون