• 1404 شنبه 21 تير
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
fhk; whnvhj ایرانول بانک ملی بیمه ملت

30 شماره آخر

  • شماره 6089 -
  • 1404 شنبه 21 تير

اميررضا معصومي سر دو راهي!

كشتي براي خارجي‌ها يا سرباز وطن بودن؟

در دنياي پرهياهوي كشتي ايران كه همواره مهد پرورش ستارگان بي‌بديل بوده است، خبري شوكه‌كننده اذهان عمومي و جامعه ورزشي را به خود مشغول كرده است؛ اميررضا معصومي، كشتي‌گير جوان و آينده‌دار سنگين‌وزن كشورمان سوداي كشتي گرفتن براي كشوري ديگر غير از ايران را در سر مي‌پروراند.
اين تصميم، واكنش سخت عليرضا دبير، رييس فدراسيون كشتي را در پي داشته است كه به صراحت اعلام كرده «او حق ندارد براي كشور ديگري كشتي بگيرد.» اين اتفاق، بار ديگر بحث پيچيده وفاداري، جاه‌طلبي و آينده ورزشي قهرمانان ملي را بر سر زبان‌ها انداخته است. 
ريشه اين تصميم اميررضا معصومي را بايد در رقابت نفس‌گير و طاقت‌فرسا در وزن فوق سنگين تيم ملي ايران جست‌وجو كرد. جايي كه غول كشتي جهان، اميرحسين زارع با اقتدار تمام بر سكوي اول ايستاده و به نظر مي‌رسد تا سال‌ها جايگاهش متزلزل نخواهد شد. معصومي كه خودش هم از استعدادهاي درخشان و قهرمان اميدهاي جهان است در سايه اين سد مستحكم، فرصت عرض‌اندام در ميادين بزرگ بين‌المللي را به دست نياورده است. اين وضعيت، حس سرخوردگي و نااميدي را در هر ورزشكاري مي‌تواند به وجود آورد، چراكه عمر قهرماني كوتاه است و هر ورزشكار جاه‌طلبي سوداي كسب مدال‌هاي جهاني و المپيك را در سر دارد. از‌سوي ديگر، موضع فدراسيون كشتي و شخص عليرضا دبير هم كاملا قابل درك است. فدراسيون، سال‌ها روي اين استعداد سرمايه‌گذاري كرده و او را تا اين سطح از آمادگي رسانده است. 
از ديدگاه ملي، حفظ سرمايه‌هاي ورزشي و جلوگيري از مهاجرت نخبگان، يك اصل اساسي است. دبير كه خود از قهرمانان بزرگ و باتعصب كشتي ايران بوده، از منظر «سرباز وطن» به اين قضيه مي‌نگرد. او معتقد است وقتي ورزشكاري با حمايت كشورش به اوج مي‌رسد، بايد وفادار بماند و براي پرچم خود بجنگد. اما اينجاست كه تناقضي آشكار سر بر مي‌آورد. از يك‌سو، حق طبيعي هر انسان و به تبع آن هر ورزشكاري است كه براي آينده و سرنوشت خود تصميم بگيرد و به دنبال بهترين فرصت‌ها باشد اما ازسوي ديگر، وقتي در اوج افتخار و پيروزي خود را «سرباز وطن» مي‌خوانيم و از عشق به پرچم مقدس ايران سخن مي‌گوييم، آيا اين بدان معنا نيست كه در برابر سختي‌ها و موانع هم بايد پايداري كنيم و با تلاش مضاعف و پشتكار، به هدف خود در لباس تيم ملي ايران برسيم؟ آيا تسليم شدن در برابر يك رقابت داخلي و انتخاب راه آسان‌تر با شعارهاي پرشور و ميهن‌پرستانه همخواني دارد؟ قهرماني واقعي نه فقط در پيروزي بر حريفان، بلكه در غلبه بر چالش‌هاي دروني و بيروني و ماندن پاي آرمان‌هاست.
در اين ميان، نقش فردين معصومي، پدر اميررضا، كه خود از نامداران و عنوان‌داران كشتي سنگين‌وزن ايران در سال‌هاي نه چندان دور بوده است، بسيار حياتي است. فردين معصومي، طعم رقابت‌هاي سنگين و انتظار براي رسيدن به دوبنده تيم ملي را چشيده است. او مي‌تواند با درايت و تجربه خود پسرش را راهنمايي كند تا تصميمي عاقلانه و از سر پختگي بگيرد. تصميمي كه نه تنها آينده ورزشي اميررضا را تضمين كند، بلكه با روحيه ملي‌گرايي و تعصب به پرچم ايران نيز همخواني داشته باشد.
 شايد با كمي صبر، تلاش بيشتر و برنامه‌ريزي درست، اميررضا معصومي بتواند جايگاه خود را در تيم ملي ايران پيدا كند و مدال‌هاي جهاني و المپيك را با افتخار براي كشورش به ارمغان آورد. 

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها