گروه اقتصادي | روز دوشنبه ۱۴ مهر ۱۴۰۴، تالار شيشهاي بورس تهران در فضايي نسبتا مثبت، اما پرالتهاب فعاليت خود را به پايان رساند. پشتوانه اصلي اين روند، تحرك نسبي پول حقيقي و رشد شاخصها بود كه در به نقل مهر، شرايطي با مقاومتهاي جدي روبهرو شد. بازار از ابتداي معاملات با فشار تقاضا در گروههاي شاخصساز آغاز شد و تا پايان، توانست افزايش قابل توجهي در شاخص كل و عمده نماگرها ثبت كند.
وضعيت كلي بورس تهران
در پايان معاملات دیروز، شاخص كل بورس تهران با افزايش ۳۶,۶۳۱.۸۶ واحد معادل ۱.۲۸ درصد، به رقم ۲,۸۹۰,۶۹۲.۱۷ واحد رسيد. دامنه نوسان اين شاخص در طول روز بين ۲,۸۸۳,۷۰۲.۹۰ واحد در كف و ۲,۹۰۰,۴۰۸.۶۷ واحد در سقف حركت كرد. شاخص كل هموزن نيز با رشد ۱,۳۸۱.۸۴ واحد برابر با ۰.۱۷ درصد، عدد ۸۲۸,۳۳۶.۰۳ واحد را ثبت كرد.
ارزش بازار بورس تهران در پايان دادوستدها به ۸۶,۷۳۶,۹۴۳.۶۱۱ ميليارد ريال رسيد. تعداد كل معاملات انجام شده، ۶۰۸,۹۶۴ فقره بود و ارزش كل معاملات برابر با ۱۹۳,۱۰۰.۳۰۲ ميليارد ريال با حجم ۴۱.۲۳۹ ميليارد سهم به ثبت رسيد.
در شاخصهاي منتخب، شاخص قيمت (وزني-ارزشي) با ۶,۵۱۸.۷۰ واحد افزايش به عدد ۵۱۴,۴۰۳.۶۲ واحد رسيد كه معادل رشد ۱.۲۸ درصدي است. شاخص قيمت (هموزن) نيز با صعود ۶۹۲.۲۱ واحد يا ۰.۱۷ درصد در رقم ۴۱۴,۹۴۳.۷۹ واحد ايستاد. شاخص آزاد شناور با رشد ۴۳,۸۲۲.۵۶ واحد معادل ۱.۲۱ درصد، عدد ۳,۶۵۸,۳۵۲.۶۸ واحد را تجربه كرد. به همين ترتيب شاخص بازار اول با ۲۷,۷۵۶.۵۰ واحد افزايش (۱.۲۴ درصد) به ۲,۲۶۷,۹۹۰.۲۹ واحد رسيد و شاخص بازار دوم با ۷۰,۷۹۶.۵۵ واحد رشد (۱.۳۴ درصد) در سطح ۵,۳۵۳,۷۲۶.۶۵ واحد تثبيت شد.
میزان خريد و فروش
ارزش معاملات خرد سهام و صندوقهاي سهامي به ۱۶,۳۵۰ ميليارد تومان رسيد. خروج نقدينگي ناشي از خريد حقوقيها معادل ۳۳۷ ميليارد تومان و خروج نقدينگي از صندوقهاي درآمد ثابت معادل ۷۵۹ ميليارد تومان ثبت شد. در پايان روز، ۱۱۶ نماد با مجموع ارزش ۱,۶۶۹ ميليارد تومان در صف خريد و ۱۳۹ نماد با ارزشي معادل ۱,۰۵۵ ميليارد تومان در صف فروش قرار داشتند.
نمادهاي اثرگذار بر شاخص كل
در ميان نمادهاي شاخصساز، «فارس» با تاثير مثبت ۷,۶۶۴.۸۲ واحد، «فملي» با ۷,۳۴۸.۲۳ واحد، «فولاد» با ۳,۷۴۹.۱۰ واحد، «نوري» با ۲,۰۹۹.۵۰ واحد، «شپنا» با ۱,۸۰۸.۳۱ واحد، «وپاسار» با ۱,۶۵۸.۴۴ واحد و «پارسان» با ۱,۶۰۶.۱۱ واحد بيشترين اثر را بر افزايش شاخص كل داشتند.