خبر روز
ظريف: تروريست خواندن حزبالله، كشورهاي جهان عرب را نيز ناراحت كرد
وزير امور خارجه از امضاي دو يادداشت تفاهم در حوزههاي مشورتهاي سياسي بين وزارت امور خارجه ايران و مالت و همچنين لغو رواديد متقابل گذرنامههاي سياسي و خدمت دو كشور خبر داد. به گزارش ايسنا، محمد جواد ظريف در ديدار با وزير خارجه مالت، با تاكيد بر اينكه مالت رييس دورهاي بعدي اتحاديه اروپا خواهد بود، گفت: همزمان با تغيير دولت در ايالت متحده، كشور مالت نيز از سال آينده رياست اتحاديه اروپا را به عهده خواهد گرفت و مسووليت بيشتري براي اجراي تعهدات در قالب برجام را به عهده خواهد داشت. ظريف در پاسخ به سوال يكي از خبرنگاران در رابطه با بيانيه شوراي همكاري خليج فارس و تروريست خواندن حزبالله در اين بيانيه توضيح داد: احساس ميكنم برخي كشورهاي حوزه ما با توجه به سياستهاي غلطي كه دنبال كردهاند به ويژه دولت سعودي به دنبال ايجاد تنش و ناامني در كل منطقه هستند. وزير امور خارجه كشورمان تاكيد كرد: حتي اين سياستها را به نيت استفاده از برخي عناوين كه فقط براي رژيم صهيونيستي خوشايند است و تمام آزاديخواهان جهان عرب را متنفر كرده انجام ميدهد. وي ادامه داد: تنها حزبالله بود كه از تماميت ارضي لبنان دفاع كرد تا بتواند اشغالگران را از خاك اين كشور خارج كند. اين اقدام محكوم و بياعتبار بوده و باعث ميشود نقش مخربتر كساني كه اين اقدامات را دنبال ميكنند در جامعه جهاني آشكارتر شود. ظريف با فراخواندن همسايگان كشورمان به حسن همجواري و دوري از اقداماتي كه ميتواند به خشونت در منطقه دامن زند، گفت: آنها امروز آثار سياستهاي غلط در سوريه و يمن را ميبينند و بهتر است قبل از اينكه اين اقدامات از كنترل خارج شود و دامن خودشان را بگيرد نداي حسن همجواري و گفتوگو را بشنوند.
قبول هديه نظامي ايران؛ پيشنهاد وزير دفاع لبنان
وزير دفاع لبنان در جلسه اخير شوراي وزيران، قبول پيشنهاد جمهوري اسلامي ايران براي تسليح ارتش كشورش را پس از خلف وعده عربستان خواستار شد. به گزارش فارس به نقل از «ديلي استار»، سمير مقبل پنجشنبه گذشته در جلسه اخير دولت از شوراي وزيران كشورش خواسته پيشنهاد ايران را جدي گرفته و مورد بررسي قرار دهند. اين درخواست وزير دفاع لبنان تنها چند روز پس اقدام ضد لبناني عربستان سعودي در لغو وعده مساعدت به ارتش و نيروهاي امنيتي لبنان بيان شد. ايران طي چند سال گذشته در پي تشديد درگيريهاي ارتش لبنان با تروريستهاي «داعش» و «جبهه النصره» در منطقه مرزي «عرسال»، براي تسليح نيروهاي ارتش لبنان با سلاحهاي ايران اعلام آمادگي كرده است اما اين مساله با مخالفت عربستان و اسراييل روبهرو شده بود.
سفر معاون وزير امور خارجه روسيه به تهران
ميخاييل بوگدانف امروز براي مذاكره درباره سوريه به تهران سفر ميكند. خبرگزاري ايتارتاس به نقل از يك مقام ديپلماتيك ارشد ايراني گزارش داد كه معاون وزير خارجه اين كشور 6 و 7 مارس براي مذاكره درباره سوريه به تهران سفر ميكند. به گزارش فارس، خبرگزاري ايتارتاس به نقل از يك مقام ديپلماتيك ارشد ايراني گزارش داد كه معاون وزير خارجه اين كشور 6 و 7 مارس براي مذاكره درباره سوريه به تهران سفر ميكند. اين گزارش افزود علاوه بر مساله سوريه ديگر مسائل مهم منطقه نيز در دستور كار خواهد بود. به غير از مسائل دوجانبه مسائل منطقهاي نيز در سفر معاون وزير خارجه روسيه به تهران و همكاريهاي ميان ايران و روسيه بحث و گفتوگو خواهد شد.