روند نزولي قيمت مواد غذايي در جهان
شاخص بهاي مواد غذايي فائو در آوريل 2017 براي سومين ماه متوالي كاهش يافته است. شاخص بهاي مواد غذايي فائو در آوريل 2017 به طور متوسط معادل 168 واحد رقم خورده كه نسبت به ماه مارس با كاهش 1/3 واحدي معادل 8/1درصد همراه بوده اما نسبت به آوريل 2016 معادل 2/15 واحد يا 10 درصد افزايش داشته است. در ماههاي آوريل سال 2014 تا 2017، بيشترين رقم واقعي با احتساب تورم شاخص بهاي مواد غذايي فائو، مربوط به آوريل 2014 معادل 3/159 واحد و كمترين رقم آن مربوط به آوريل 2016 معادل 2/113 واحد بوده است. روند سالانه ميانگين واقعي شاخص بهاي مواد غذايي فائو نشان ميدهد كه از سال 2011 تا 2016 اين شاخص روندي نزولي را طي كرده است.
براساس آمارهاي فائو، همانند ماه مارس 2017، در ماه آوريل نيز به جز بهاي گوشت، كليه شاخصهاي بهاي محصولات كه در محاسبه شاخص بهاي مواد غذايي فائو مورد استفاده قرار ميگيرند، از جمله غلات، لبنيات، شكر و روغنهاي گياهي نسبت به ماه قبل افت داشتهاند. در بين شاخصهاي محصولات غذايي فائو بيشترين افت در آوريل 2017 نسبت به ماه گذشته مربوط به شكر با 9 درصد بوده است. در بين شاخصهاي واقعي محصولات غذايي فائو طي 12 ماه 2016 تا 4 ماه نخست 2017، شاخص بهاي شكر به نسبت در سطح بسيار بالاتري از ساير شاخصها قرار داشته است.
در آوريل سال 2017، شاخص بهاي غلات فائو به طور متوسط معادل 146 واحد ثبت شده كه نسبت به ماه قبل كاهش 8/1 واحدي 2/1 درصد و نسبت به آوريل 2016 كاهش 8/3 واحدي يعني 5/2 درصد را تجربه كرده است. رقابت شديد در صادرات غلات و انتظارات نسبت فراواني موجودي غلات جهان در سال 18-2017، بر قيمت بينالمللي بسياري از غلات، به خصوص گندم، تاثيرگذار بوده است. در مقابل، قيمتهاي بينالمللي برنج ثابت مانده كه اين امر نيز ناشي از خوشبيني در مورد وضعيت فروش اين محصول به ويژه در مورد خريداران خاور نزديك بوده است.