• ۱۴۰۳ پنج شنبه ۲۷ ارديبهشت
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
صفحه ویژه

30 شماره آخر

  • شماره 3924 -
  • ۱۳۹۶ دوشنبه ۱۷ مهر

گفت‌وگوي «اعتماد» با امير عابديني

فدراسيون فوتبال هيچ نظارتي بر عملكرد مديران ندارد

گروه ورزش

 

 

مديريت در فوتبال ايران سال‌هاست با چالش‌هاي متعددي مواجه است؛ به طوري كه اين روزها مي‌بينيم تصميمات احساسي و البته خارج از حيطه فوتبال باعث شده كه باشگاه‌هاي ايراني با ضررهاي زيادي مواجه باشند. به طور مثال در باشگاه پرسپوليس علي‌اكبر طاهري با يك تصميم غيرفوتبالي در مورد قرارداد مهدي طارمي باعث شد فيفا اين باشگاه را از دو پنجره نقل و انتقالات محروم كند. البته اين گونه رفتارها فقط مختص باشگاه پرسپوليس نبوده و در بيشتر باشگاه‌هاي ليگ برتري كه مديران غير فوتبالي حضور دارند، شاهد چنين اتفاق‌هايي هستيم. چند سالي است بحث حضور سياسيون در ورزش جدي‌تر از گذشته شده است. البته در اين ميان هم در برخي باشگاه‌هاي فوتبال ايران مديران فوتبالي حاضر هستند و حتي اگر فردي به رياست باشگاهي مي‌رسد از افراد ورزشي به عنوان مشاور در كنار خود استفاده كرده تا با اتخاذ تصميمات مناسب روند پيشرفت باشگاه تحت مديريتش را فراهم كند. در اين ميان اما كم نيستند باشگاه‌هايي كه مديران غير ورزشي هدايت‌شان را بر عهده دارند كه با تصميم‌هاي غير ورزشي و البته غير فوتبالي زيان‌هاي متعددي را به همين باشگاه‌ها رسانده‌اند. نمونه بارز اين مساله هم بحث محروميت باشگاه پرسپوليس از دو پنجره نقل و انتقالات است چرا كه مديران اين باشگاه در يك تصميم غيرورزشي و ناعاقلانه تاريخ قرارداد مهدي طارمي را تغيير دادند كه همين موضوع باعث حساسيت فيفا و در ادامه صدور راي براي محروميت اين باشگاه شد. حالا براي بررسي بيشتر اين موضوع با امير عابديني، مديرعامل سابق باشگاه پرسپوليس همكلام شديم كه در ادامه مصاحبه او را مي‌خوانيد.

 

مدت‌هاست مديراني در فوتبال ايران مشغول به فعاليت شده‌اند كه با تصميم‌هاي غير ورزشي زيان‌هايي به ورزش و فوتبال ايران رسانده‌اند. فكر مي‌كنيد چرا اينگونه مديران وارد ورزش مي‌شوند.

اساسنامه فدراسيون فوتبال اختياراتي را به اين فدراسيون داده است. يك فرد عادي نمي‌تواند بيايد و يك‌شبه در راس مديريت فوتبال قرار بگيرد مگر اينكه دو پيشينه را داشته باشد. يعني ابتدا بايد پيشينه ورزشي داشته باشد و در ادامه هم پيشينه سالمي در كارنامه مديريتي خود داشته باشد. اگر يك فرد داراي اين دو خصلت بود و منابع معتبري هم داشت، مي‌تواند در فوتبال ايران مديريت كند. يعني يك فرد بايد يك سپرده براي ضمانت تصميماتش در فوتبال بگذارد كه اگر اينگونه شود، ديگر به راحتي افراد نمي‌توانند بيايند با پول افراد مديريت كنند و مانور دهند و مشكلاتي را هم ايجاد كنند. در اين زمينه نمونه‌هاي بارزي وجود دارد. يك زماني افرادي در باشگاه نفت آمدند و حرف‌هايي زدند و در ادامه هم در باشگاه‌هاي مختلف افرادي كه پيشينه مناسبي نداشتند سر كار آمدند.

شما مي‌گوييد فدراسيون فوتبال بايد افراد را گزينش كند اما اين اتفاق در فدراسيون فوتبال رخ نمي‌دهد.

بله، دقيقا مشكل همينجاست كه فدراسيون فوتبال هيچ نظارتي بر عملكرد مديران ندارد. فدراسيون فوتبال و سازمان ليگ اين وظيفه را دارند كه هر كسي را به عنوان مدير قبول نداشته باشند. وقتي فردي خودش را به عنوان مدير يك باشگاه معرفي مي‌كند بايد از او بپرسند پيشينه شما چه بوده كه الان مديريت باشگاه را در اختيار گرفته‌ايد؟ وقتي افراد نوكيسه پاي‌شان را در ورزش بگذارند و هم از سفره معنوي ورزش و هم از مسائل ديگر بهره‌برداري كنند، چون خودشان پيشينه ندارند باعث لطمه زدن به ورزش مي‌شوند. اين افراد براي اينكه خودشان را در مسندهاي مديريت نگه دارند آويزان اين و آن مي‌شوند تا بركنارشان نكنند. وقتي برخي مديران ناآگاه بر سر كار قرار بگيرند اين مي‌شود كه افرادي مثل علي كريمي و علي دايي رفتارهاي بدي با آنها مي‌شود. فوتبالي‌ها بايد خودشان از خودشان محافظت كنند و اجازه ندهند كسي به حريم فوتبال توهين كند.

مي‌خواهيم درباره موضوع باشگاه پرسپوليس و مهدي طارمي هم صحبت كنيم. خيلي‌ها بر اين باورند كه باشگاه پرسپوليس به خاطر تغيير تاريخ قرارداد طارمي قصور بزرگي انجام داده و به خاطر اين موضوع مقصر اصلي محروميت است. شما كه هميشه از آقاي طاهري حمايت مي‌كرديد الان موضع‌تان نسبت به اين مساله چيست؟

من الان هم مي‌گويم علي‌اكبر طاهري مدير سالمي است و مقصر اين اتفاقات نيست. بگذاريد از اينجا موضوع محروميت طارمي را بررسي كنيم. وقتي ما هيچ گونه كرسي در مجامع بين‌المللي نداريم هر وقت راي و پرونده‌اي از ايران به فيفا مي‌رود محكوم خواهيم شد. ببينيد وقتي پرونده‌اي شكل مي‌گيرد يك دلال و يك وكيل براي پيگيري اين پرونده‌ها تعيين مي‌شوند كه همه اين افراد آدم‌هاي طرف مقابل هستند. يعني مقصر اصلي ماجرا همين دلال‌ها و وكلا هستند كه كاري مي‌كنند راي‌ها به ضرر ما صادر شود.

اما در مورد قرارداد طارمي و باشگاه ريزه اسپور اين بازيكن رسما مرتكب تخلف شد چرا كه قرارداد خودش را با باشگاه تركيه‌اي فسخ نكرده و به پرسپوليس آمده است.

من ريز اين موضوع را مي‌دانم. زماني كه طارمي تصميم گرفت به پرسپوليس بر گردد مشورتي با برخي از دوستانش انجام داد و به آنها گفت در تركيه پول بهتري به من مي‌دهند. در آن زمان آقاي هدايتي اعلام كرد من حاضرم مابه‌التفاوت پول باشگاه ريزه اسپورت و پرسپوليس را بدهم تا طارمي در پرسپوليس بازي كند كه همين اتفاق هم افتاد و طارمي يك ميليارد تومان از هد ايتي براي خودش گرفت و اصلا قرار نبود اين پول را به باشگاه ريزه اسپور بدهد. نمي‌دانم چرا الان برخي مدعي‌اند كه طارمي بايد اين پول را به ريزه‌اسپور مي‌داد.

پس چرا طارمي محروم شد؟

به خاطر اينكه قراردادش را فسخ نكرد و اگر قراردادش را فسخ نكرده به خاطر مشورت‌هاي اشتباه وكيلش بوده است. در پرونده مهدي طارمي وكيلش و قدري هم باشگاه پرسپوليس و آن ايجنتي كه طارمي را به تركيه برده مقصرند و بايد پاسخگو باشند. خود مهدي صددرصد بي‌گناه است چون او اصلا از قوانين اطلاعي نداشته است. الان هم همين دوستان بايد بيايند و پاسخ هواداران را بدهند نه اينكه ما بخواهيم يقه طارمي را بگيريم يا بگوييم علي‌اكبر طارمي مقصر است. در باشگاه پرسپوليس هم كميته حقوقي كه به آقاي طارمي مشورت دادند مقصر هستند.

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون