بودجه سال ۹۴ شهرداري تهران با ۵۱ تبصره به تصويب رسيد
اعتماد|ديروز تبصرههاي بودجه سال 94 شهرداري كه در جلسه سه شنبه گذشته شورا بررسي شده بود، به راي اعضا گذاشته شد. نخستين محور مورد بحث شورا، تبصرهاي مربوط به بودجههاي فرهنگي بود. براساس يكي از تبصرههاي پيوست بودجه كه در سال گذشته هم اجرا شد مقرر شده است تا شهرداري تهران در راستاي ترويج شهروندي و ارتقاي سطح فرهنگپذيري شهروندان تا 3 درصد از اعتبارات نقدي معاونتها و سازمانها و شركتهاي وابسته به شهرداري را با تاييد كميسيون فرهنگي و اجتماعي شورا هزينه كند.
عليرضا دبير درمورد تغييرات اين تبصره نسبت به سال گذشته گفت: در تبصره سال گذشته عبارت «تا» در كنار 3 درصد وجود نداشت كه باعث ميشد حدود 140 تا 150 ميليارد تومان از همين تبصره، قابل برداشت براي هزينههاي فرهنگي در سطح شهر شود اما با اضافه كردن اين عبارت اعتبار قابل برداشت بهشدت كاهش خواهد يافت.
در نهايت با توضيحاتي كه رييس كميسيون فرهنگي و اجتماعي شورا در خصوص ارايه برنامه فرهنگي شهر به اين كميسيون داد تبصره مورد نظر با حذف عبارت «تا» از كنار برداشت 3درصدي از اعتبارات مورد نظر، به تصويب رسيد.
در تبصره ديگري كه از دل پيشنهادات كميسيونهاي شوراي شهر بيرون آمده بود، تاكيد شده است كه هرگونه هزينهكرد اعتبارات بخش تملك داراييهاي سرمايهاي در بخش هزينهاي در شهرداري تهران، سازمانها، شركتها و موسسات تابعه ممنوع است.
در ادامه اين جلسه، تبصره ۵۰ كه به پيشنهاد كميسيون عمران ارايه شده بود مورد بررسي قرار گرفت. بر اساس اين تبصره در انعقاد قرارداد فيمابين شهرداري و پيمانكاران ضرورت رعايت مفاد شرايط عمومي پيمان از جمله تضامين بانكي و الزام كارفرما به اعمال پيش پرداخت مقرر ضروري است. همچنين تاكيد ميشود كه ميزان حق بيمه و ماليات كليه پيمانكاران بايد در موعد مقرر توسط شهرداري تهران پرداخت شود. تبصرهاي كه درنهايت به دليل مخالفت اعضا راي لازم را كسب نكرد. تبصره پنجاه و سوم بر انعقاد قراردادها با مهندسين مشاور پروژههاي فني و عمراني در قالب پرداخت نقدي تاكيد داشت. احمد دنيامالي از موافقين اين تبصره بود. وي تاكيد كرد: قراردادهايي كه با مشاورين منعقد ميشود ساختار و سيستم را به هم ميريزد. ما شهرداري را ملزم كرديم در تمام مناقصات به پيمانكاران اعلام كند چند درصد پروژه نقدي و چنددرصد غيرنقدي است. اين باعث شفافيت بيشتر ميشود. اين پيشنهاد با اكثريت آرا به تصويب رسيد.
رييس كميسيون برنامه و بودجه همچنين با اشاره به تبصره پيشنهادي كميسيون سلامت و خدمات شهري درخصوص باغات كن اظهار داشت: من از اين كميسيون به دليل حل مشكلات حوزه معاونت خدمات شهري تشكر ميكنم. ما نيز در كميسيون بودجه به اين نتيجه رسيديم براي تملك باغات كن تبصرهاي با سقف ۲۵۰ ميليارد تومان تصويب كنيم.
اما شايد يكي از مهمترين تبصرههاي مطرح شده در جلسه ديروز تبصره مربوط به اختصاص بودجه 250 ميلياردي براي تملك باغهاي كن و حفظ آنها باشد. تبصرهاي كه نه تنها با راي اكثريت به تصويب رسيد كه درنهايت به پيشنهاد اعضا سقف بودجه براي تملك باغات كن به ۵۰۰ ميليارد تومان افزايش يافت.
پس از تصويب تبصرههاي بودجه عليرضا دبير ماده واحده بودجه سال ۹۴ شهرداري تهران شامل بودجه عمومي شهرداري تهران (مناطق؛ واحدهاي ستادي و راهنمايي و رانندگي تهران بزرگ) را قرائت كرد و اظهار داشت: از حيث مصارف شامل هزينهها و تملك داراييهاي سرمايهاي و تملك داراييهاي مالي بالغ بر يكصد و هفتاد و دو هزار و يكصد و نود ميليارد ريال مشتمل بر:
اعتبارات هزينهاي چهل و شش هزار و نهصد و شصت و سه ميليارد و شصت و سه ميليون و هفتصد و پنجاه هزار ريال؛ اعتبارات تملك داراييهاي سرمايهاي نود هزار و دويست و پنجاه و دو ميليارد و نهصد و سي و شش ميليون و دويست و پنجاه هزار ريال؛ اعتبارات تملك داراييهاي مالي سي و چهار هزار و دويست و هفتاد و چهار ميليارد ريال و اعتبارات هزينه از راهنمايي و رانندگي تهران بزرگ بالغ بر هفتصد ميليارد ريال است.
عليرضا دبير در ادامه با اشاره به اينكه شهرداري در بودجه پيشنهادي ميزان نقد و غير نقد را مشخص نكرده بود؛ بيان داشت: ما در كميسيون درآمدهاي نقد و غير نقد را مشخص كرديم و در تبصرهها نيز تعيين كرديم 5/35درصد غير نقد و 5/65درصد نقد عمل شود.
رييس كميسيون برنامه و بودجه با تاكيد بر اينكه شهرداري تهران نبايد از اين قالب خارج شود، تصريح كرد: شهرداري تهران موظف است حداكثر تا سقف 5/35 درصد از منابع بودجه سال ۹۴ را به صورت غيرنقدي عمل كند. راهنمايي و رانندگي تهران بزرگ بايد اطلاعات مورد نياز خودروهاي پلاك شهرتهران را جهت صدور قبوض يا ارسال پيامك در اختيار شهرداري تهران قرار دهد.