خبر كوتاه
پزشكان پرتجويز اخطار ميگيرند
اعتماد|مهدي پير صالحي، مديركل نظارت و ارزيابي دارو و مواد مخدر سازمان غذا و دارو ضمن اعلام اينكه كميته تجويز و مصرف منطقي دارو نسخه نويسي پزشكان را بررسي كرده و به پزشكاني كه تجويز بالاي داروي داشته باشند اخطار ميدهد، گفت: سرانه مصرف دارويي كشور، مصرف خيلي بالايي نيست و در بسياري از داروها كمبود مصرف هم وجود دارد. هر ايراني سالانه 50 دلار براي دارو هزينه ميكند كه در مقايسه اين مبلغ با سرانه مصرف كشورهاي همسايه، مصرف سرانه ما بسيار كمتر است. اما مصرف برخي اقلام مثل آنتي بيوتيكها بالاست و اين دسته از داروها به صورت بيرويه تجويز ميشوند و از طرفي هم مصرف خودسرانه در اين موارد صورت ميگيرد. همچنين عباس ياراحمدي، مديرحقوقي سازمان غذا و دارو ضمن توضيح آنكه به علت عدم ثبت شكايت و گزارش آسيبهاي داروهاي ماهوارهاي و نبود امكان نظارت، ممانعت از فعاليت تبليغكنندگان امكانپذير نيست، گفت: مردم ميتوانند با اندك توجهي به بروشورهاي شركتهاي توليدكننده داروهاي توليد داخل يا وارداتي كه شماره ثبت، مجوز، محتويات، موارد مصرف و البته عوارض احتمالي را ممهور به مهر تاييد وزارت بهداشت در خود دارد با تكيه بر علم متخصصان و اطمينان خاطر آنها را مصرف كنند.
مدير ستاد مقابله با گرد و غبار:
وظيفه محيط زيست اقدامات پيشگيرانه براي جلوگيري از بروز گرد و غبار نيست
ايسنا| مدير ستاد مقابله با گرد و غبار با تاكيد بر اينكه سازمان حفاظت محيط زيست موظف به انجام اقدامات پيشگيرانه براي جلوگيري از بروز گرد و غبار نيست، گفت: وظيفه سازمان نظارت بر عملكرد دستگاههايي است كه ميتوانند در پيشگيري نقش داشته باشند. ضياءالدين شعاعي درباره بروز گرد و غبار پيش از آغاز بادهاي معمول 120 روزه در استان سيستان و بلوچستان افزود: عدم تخصيص حقابه هامون دليل بروز اين مساله است كه بايد در كشور همسايه مان افغانستان رعايت شود و تعاملات بينالمللي را ميطلبد. مديرستاد مقابله با گرد و غبار با اشاره به اينكه سازمان جنگلها، مراتع و آبخيزداري مسووليت گرد و غبار با منشا هامون را در اين منطقه برعهده دارند، گفت: اطراف درياچه اقدامات بيابانزدايي انجام و طرحهايي نيز پيشنهاد شده است. به طور كلي ميتوان گفت كه در حد بضاعت كار شده است و بايد ببينيم برنامه براي سال آتي چيست. شعاعي با اشاره به اينكه هنوز بادهاي غالب در آن منطقه آغاز نشده است، افزود: خشكسالي و كاهش بارش از يك سو شرايط خشك شدن درياچه را فراهم كرده است و از سويي ديگر خشكي درياچه و عمليات كشتهاي بينتيجه، گرد و غبار را براي اين منطقه به همراه آورده است. به گفته شعاعي، عدم تخصيص حقابه از طرف افغانستان و كنترل آب در بالادست باعث خشكي در تالاب و بروز گرد و غبار پراكنده از اين منشا شده است. سيستان و بلوچستان بيش از 15سال است كه با ريزگردها دست و پنجه نرم ميكند و بادهاي 120 روزه همه ساله به مدت 4 ماه (خرداد تا مهر) در سيستان يكه تازي ميكند. به علاوه خشكي تالاب هامون در سالهاي اخير وضعيت گرد و غبار را بحراني كرده است.
هشدار بهزيستي نسبت به بالا بودن ميزان شيوع آسيبهاي رواني در كارگران
ايلنا| رييس مركز توسعه پيشگيري و درمان اعتياد سازمان بهزيستي كشور با بيان اينكه محيط كار كارگري به صورت كلي محيطي استرسزا است، گفت: به همين دليل ميزان آسيبهاي رواني در كارگران بالا است كه اين موضوع بر كار آنان نيز تاثيرگذار بوده و ميتواند كار اين افراد را دچار اختلال كند. مجيد رضازاده با اعلام اجراي نمونهگيري از محيطهاي كارگري براي بررسي سلامت روان اين افراد، با بيان اينكه يكسال ونيم از راهاندازي خط مشاوره تلفني ويژه كارگران 439450-021 ميگذرد، گفت: پس از ايجاد اين خط به نظر رسيد كه مسائل رواني در حوزه كارگري شايع است، چنان كه در تمام جهان نيز به همين صورت است.
شرايط ازدواج قابل نقد است
مهر| وزير ورزش و جوانان گفت: در حال حاضر سطح گفتوگو در خانوادهها پايين آمده و ميانگين گفتوگوي افراد، ۳۰ دقيقه در روز است. نكتهاي كه بايد توجه كرد اين است كه به دنبال بررسي ريشهاي مشكلات و موانع ازدواج باشيم. در شرايط حاضر وضعيت ازدواج قابل نقد است. گرچه كشور ما در مقابل كشورهاي در حال توسعه و توسعه يافته وضعيت نامناسبي ندارد ولي در اين زمينه سياهنمايي ميشود. البته اين حساسيتهاست كه سبب اغراقها و ايجاد فضاي منفي در جامعه ميشود. محمود گودرزي تصريح كرد: به نظر ميرسد بايد در خصوص اين مساله با دقت بيشتري بحث كرد و سبب دامن زدن و تشديد شرايط منفي در جامعه نشويم. اگر پيشرفتهاي مختلف و سير تحول در كشورهاي توسعه يافته را مد نظر قرار دهيم، به اين موضوع ميرسيم كه سير پرشتاب تكنولوژي، تغييرات شگرفي در مناسبات اجتماعي را سبب شده است و اين تغييرات، خانوادهها را نيز متاثر كرده است. گودرزي گفت: در واقع سبك زندگي سبب اين تفاوت نسل شده است. تفاوت نسل دو عامل دروني و بيروني دارد كه عوامل دروني آن مربوط به نظام تعليمي خانواده و عوامل بيروني آنكه عوامل دروني را نيز تحت تاثير قرار ميدهد؛ توسعه اقتصادي، تغييرات اجتماعي، سرعت و نوع ارتباطات و تبادل اطلاعات است. گودرزي با بيان اينكه در حوزه جوانان ۱۸ سازمان مسووليت دارند، گفت: متاسفانه هيچ كدام از اين سازمانها احساس مسووليت نكرده و ما در طول اين مدت فعاليتي از آنها نديدهايم و همه كارها در حوزه جوانان را به بخش كوچكي در وزارت جوانان سپردهاند كه اين بخش كوچك نيز از لحاظ اعتباري بسيار ضعيف و كمتوان است.
استعفاي شهردار جنجالي ايلام
ايسنا | سخنگوي شوراي اسلامي شهر ايلام از پذيرش استعفاي شهردار خبر داد. ايوب غياثي اظهار كرد: به دنبال تشكيل جلسه صبح ديروز شوراي اسلامي شهر ايلام، با هشت راي استعفاي مهندس منصورپور پذيرفته شد. وي افزود: به دليل پذيرفته شدن استعفاي منصورپور، پاسخگويي به سوالات مطرح شده اعضاي شوراي شهر نيز منتفي شد. در اين جلسه ضمن موافقت با استعفاي حبيبالله منصور پور، غلامرضا طاهري به عنوان شهردار جديد ايلام انتخاب و معرفي شد. لازم به ذكر است اعضاي شوراي شهر ايلام قبل از اين با تعيين يك مهلت 48 ساعته براي شهردار سابق ايلام، از وي خواسته بودند جهت پاسخگويي به پارهاي از موارد در شوراي اين شهر حضور پيدا كند. غلامرضا طاهري، سرپرست جديد شهرداري ايلام تا پيش از اين رياست آتش نشاني ايلام را برعهده داشته است. گفتني است منصورپور، شهردار سابق ايلام از اواسط سال 92 و با شروع فعاليت دوره چهارم شوراها، با راي اعضاي شوراي شهر به اين سمت برگزيده شده و به مدت 16 ماه در اين سمت فعاليت داشت. استعفاي شهردار ايلام در آخرين روزهاي سال و تعيين مهلت براي وي جهت حضور در شوراي شهر ايلام براي پاسخگويي به برخي سوالات و در واقع تلاش براي استيضاح وي، واكنشهاي گوناگوني در بين مردم و صاحب نظران ايلامي در پي داشت.