گزارش «اعتماد» از وضعيت تاييد صلاحيت توسط شوراي نگهبان : آيا اصلاح طلبان بيشتر ردصلاحيت ميشوند
مرجان زهراني
«احراز صلاحيت» شايد واژه دقيقتري براي كارويژه شوراي نگهبان باشد اما آنچه بيشتر در اذهان باقي ميماند «رد صلاحيت» است. مخاطب اغلب ردصلاحيتهاي سياسي اما آناني بودهاند كه در جريان چپ تعريف ميشدند و بعد از دوم خرداد 76 اصلاحطلب ناميده شدند. مجلس ششم مصداقي بر اين مدعا است؛ ردصلاحيتي كه تا مدتها فضاي مجلس را آشفته كرد. اين رد صلاحيت هم اصلاحطلبان را از حضور در قوه قانونگذاري محروم كرد و هم نظام مديريتي و قانونگذاري كشور را از وجود مديران و سياستمداران كارآمد.
به مناسبت هفته شوراي نگهبان در مورد ردصلاحيتهاي سياسي با عباسعلي كدخدايي سخنگوي شوراي نگهبان، حسين ميرمحمد صادقي سخنگوي پيشين قوه قضاييه و از جمله حقوقداناني كه براي حضور در اين شورا به مجلس شوراي اسلامي معرفي شد و بعد انصراف داد و عباس كريمي، حقوقداني كه او هم از گزينههاي هاشميشاهرودي براي حضور در شوراي نگهبان بود و در مجلس راي آورد اما در نهايت با حضورش در اين نهاد نظارتي مخالفت شد، گپي كوتاه داشتهايم.
كدخدايي همچنان معتقد است كه شوراي نگهبان براي احراز صلاحيت هرگز از خطكش اصلاحطلب و اصولگرا استفاده نميكند. ميرمحمدصادقي بر اين باور است كه بايد اعضاي اين نهاد نظارتي سعهصدر بيشتري داشته و از سلايق مختلف انتخاب شوند تا مبادا روند رد صلاحيتها باعث شود مردم از راههاي دموكراتيكي چون انتخابات رويگردان شوند و كريمي نيز ميگويد كه اگر شوراي نگهبان فقط از ادله قضايي استفاده كند از مشكلات و نقدها كاسته ميشود.