عدد و رقم
۴۰هزار ميليارد تومان
وام از صندوق توسعه ملي پرداخت شد
از ابتداي تاسيس صندوق توسعه ملي تا پايان نيمه اول امسال حدود ۴۰ هزار ميليارد تومان از منابع ارزي آن به ريال تبديل شده و در مرحله پرداخت به طرحهاي مختلف قرار گرفته است. از ابتداي تاسيس صندوق توسعه ملي در كنار تسهيلات ارزي، بخشي از منابع صندوق براساس تكليف قانوني به تسهيلات ريالي اختصاص يافته است. اين تسهيلات طبق قوانين بودجه سنواتي تا انتهاي سال ۱۳۹۳ از طريق انعقاد قرارداد عامليت ريالي با بانكهاي عامل پرداخته شده و از ابتداي سال ۱۳۹۴ صندوق نسبت به سپردهگذاري ريالي در بانكهاي دولتي وخصوصي جهت اعطاي تسهيلات ريالي به طرحهاي تعيين شده، اقدام كرده است، در اين حالت صندوق تنها عامل توزيع سپردههاي ريالي بوده و نقشي در تخصيص موردي اين تسهيلات به طرحها و فعاليتها ندارد و مسووليت آن برعهده بانكهاي سپردهپذير است. بررسي گزارش عملكرد صندوق توسعه ملي در جريان پرداخت تسهيلات ريالي نشان از آن دارد كه در سالهاي ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۳، از محل قراردادهاي عامليت ريالي كه بر اساس نظامنامه ضوابط و شرايط اعطاي تسهيلات ريالي به متقاضيان از محل منابع صندوق توسعه ملي پرداخت شده است، حدود ۱۱ هزار و ۸۸۳ ميليارد تومان به طرحها و پروژههاي معرفي شده از طرف بانكهاي عامل، اختصاص و به حساب آنها واريز شده است؛ اين در شرايطي است كه تا پايان شهريور ماه ۱۳۹۷ نيز حدود ۸۵۷۴ ميليارد تومان بابت اصل تسهيلات دريافتي به صندوق بازپرداخت شده و ۳۳۰۹ ميليارد تومان نزد بانكها به عنوان اصل تسهيلات جاري باقيمانده است كه با سود در سالهاي آتي دريافت خواهد شد.
۱۰ ميليارد دلار
جايگزيني توليدات داخلي با كالاهاي وارداتي
وزير صنعت، معدن و تجارت با تاكيد بر اينكه وزارت صنعت براي حمايت از توليد و توليدكننده، حد و مرز نميشناسد، گفت: اولويت اصلي ما حفظ وضعيت فعلي توليد است.
رضا رحماني در ديدار با نماينده ولي فقيه در استان آذربايجان شرقي گفت: در اين باره، تامين مواد اوليه واحدها، چه مواد داخلي و چه موادي كه از خارج وارد ميشود، از جمله اولويتهاي ماست. وي با تاكيد بر اينكه اگر موانع و ناهماهنگيهايي در حوزه توليد وجود داشته يا مواردي وجود دارد كه باعث غيرتسهيلگري در اين مسير ميشود، بايد حل شود، گفت: اميد است با استفاده از ظرفيت استانها و به ويژه استانهاي مرزي كه ظرفيتهاي خوبي دارند و همچنين با تفويض اختيارات به استانداران مسير فعاليت واحدهاي توليدي تسهيل شده و پيگير هستيم تا مشكلات واحدهاي توليدي را حل كنيم. رحماني با تاكيد بر اينكه تحريمهاي اعمال شده در كنار محدوديتها، برخي فرصتها را هم ايجاد كرده است كه بايد شناسايي و مورد استفاده قرار گيرد، خاطرنشان كرد: چنانچه افزايش نرخ ارز باعث شده تا قاچاق از توجيه افتاده و صادرات توجيه پذيرتر شود. وي با بيان اينكه در برخي از حوزهها مانند توليد پوشاك، لوازم خانگي و... توليدات داخلي داريم، گفت: در سال جاري پروژه ويژهاي براي حمايت از كالاي ايراني كه از جمله منويات مقام معظم رهبري است، داريم و برنامهريزي شده تا معادل ۱۰ ميليارد دلار، توليدات داخلي، جايگزين برخي كالاهاي وارداتي در كشور شود. وزير صنعت، معدن و تجارت با تاكيد بر اينكه در سال جاري در رابطه با تامين كالاهاي اساسي در بهترين شرايط قرار داريم و حتي بيشتر از سالهاي قبل تامين شده است، افزود: اولويت اصلي اين است كه از فرصتهاي فعلي به نحو احسن استفاده كنيم.
67درصد
افزايش صادرات به عراق
طي هشت ماه گذشته سال جاري ۶ ميليارد و ۷۵۷ ميليون دلار كالا به عراق صادر شده كه از افزايش ۶۶.۵۹ درصدي نسبت به مدت مشابه سال گذشته حكايت دارد. بررسي تازهترين آمار تجارت خارجي از صادرات غيرنفتي نشان ميدهد، كشور عراق براي دومين ماه پياپي در صدر فهرست دريافتكنندگان كالا از ايران قرار گرفته است. در هشت ماه گذشته امسال، ۱۴ ميليون و ۲۱۶ هزار تن كالا به ارزش ۶ ميليارد و ۷۵۷ ميليون دلار به عراق صادر شده است كه از نظر وزني ۱۸.۸۹ درصد از وزن كل و از نظر ارزشي ۲۱.۴۶ درصد از ارزش كل صادرات كشور را به خود اختصاص داده است. در مدت مشابه سال گذشته ۸ ميليون و ۵۵۶ هزار تن كالا به ارزش ۴ ميليارد و ۵۶ ميليون دلار صادر شده بود كه ۱۰.۷۸ درصد از وزن كل و ۱۴.۵۵ درصد از ارزش كل را به خود اختصاص داده بود. به اين ترتيب آمار نشان ميدهد، طي هشت ماه سال جاري صادرات به عراق در مقايسه با مدت مشابه سال گذشته از نظر وزني ۶۶.۱۴ درصد و از نظر ارزشي ۶۶.۵۹ درصد افزايش يافته است.
۲۱۰ هزار تومان
گران شدن سكه
كشتي آراي با اشاره به افزايش ۲۱۰ هزار توماني قيمت سكه در بازار نسبت به هفته قبل، گفت: ديگر هيچ دلالي در بازار سكه و ارز نيست. محمد كشتي آراي در خصوص وضعيت بازار طلا و سكه در روز جاري اظهار داشت: قيمت سكه امروز نسبت به آخرين قيمت هفته قبل، حدود 70 هزار تومان و طلاي 18 عيار نيز 12 هزار تومان افزايش يافته است. رييس كميسيون تخصصي طلا و جواهر علت افزايش قيمت طلا و سكه در بازار را افزايش قيمت جهاني طلا و افزايش قيمت ارز اعلام كرد و افزود: داد و ستدها در بازار عادي است. وي با بيان اينكه حباب سكه با توجه به تقاضاي خريد 450 هزار تومان است، تصريح كرد: قيمت سكه نسبت به هفته قبل كه 3 ميليون و 760 هزار تومان بود، 210 هزار تومان افزايش داشته است. كشتي آراي در پاسخ به اين سوال كه آيا دلالها نقشي در افزايش قيمت طلا و سكه در بازار نداشتهاند؟ گفت: هيچ دلالي براي سكه و ارز ديگر در بازار نيست و داد و ستدها براساس روال بازار انجام ميشود. وي تاكيد كرد: الان ديگر هيچ دلالي در اين بازارها نيست و علت اساسي افزايش قيمت طلا و سكه در افزايش قيمت اونس جهاني است.