سخنگوي انجمن صنعت تاير ايران گفت: افزايش 32 درصدي قيمت تايرهاي نخي و 20 درصدي تايرهاي راديال خودروهاي باري و سواري در مقايسه با بازار سياه ايجاد شده براي اين كالا در ماههاي گذشته به نفع مصرف كنندگان است و اين بازار به زودي به تعادل ميرسد.
«مصطفي تنها» ديروز(چهارشنبه) افزود: در بازار با 2 قيمت مصوب فروش و قيمت حاشيهاي مواجه هستيم كه در عمل مردم و مشتريان قيمتهاي حاشيهاي را ميپرداختند.
وي بيان كرد: به طور مثال هر جفت تاير پرايد با قيمت مصوب 220 هزار توماني، در بازار بيش از 2.5 برابر به فروش ميرفت اما اكنون كه افزايش 20 درصدي قيمتها مجوز داده شده به 264 هزار تومان افزايش خواهد يافت.
تنها خاطرنشان كرد: به اين ترتيب كارخانهها انگيزه يافتهاند تا با همه قوا توليد كنند و عرضه تاير افزايش خو اهد يافت از طرفي افرادي كه در ماههاي گذشته به احتكار و انبار كردن تايرها اقدام كرده بودند نيز مجبور ميشوند براي جلوگيري از ضرر و زيان بيشتر تايرها را وارد بازار كنند.
وي ادامه داد: شكسته شدن قيمتها و حركت بازار به سمت تعادل در بازار تاير در ماههاي آينده پيشبيني ميشود.
سخنگوي انجمن صنعت تاير ايران گفت: اين افزايش قيمتها كارخانه به كارخانه در حال ابلاغ به تايرسازان است و امروز و فردا اعمال ميشود.
به گفته اين مقام صنفي، افزايش قيمت درخواست شده تايرسازان براي انواع تايرها بيش از ارقام تصويب شده بود اما در نهايت با اين ارقام موافقت شد.
وي اظهار كرد: مبناي قيمتهايي كه سازمان حمايت از مصرفكنندگان و توليدكنندگان بررسي كرده مربوط به قيمتهاي تمام شده كارخانجات تايرسازي تا تاريخ 30 مهر ماه امسال بوده است.
تنها يادآوري كرد: قيمت تايرها كه از سال 93 تغيير نداشت با چراغ سبز سازمان حمايت از حقوق مصرف كنندگان و توليدكنندگان بهار امسال با افزايش 8 تا 9 درصدي آن هم به صورت پلكاني همراه شد.
وي اضافه كرد: در ماههاي گذشته افزايش شديد قيمت مواد اوليه داخلي متاثر از مساله افزايش نرخ ارز مواجه بوديم؛ به طور مثال قيمت كائوچوي مصنوعي از كيلويي 4 هزار به 14 هزار تومان، اسيد استئاريك از 8 هزار به 37 هزار تومان و قيمت روغن «پروسس» از ليتري 800 تومان به چهار هزار و 400 تومان افزايش يافت همچنين قيمت دوده و نخ تاير افزايش 2 تا سه برابري را تجربه كرد.
سخنگوي انجمن صنعت تاير ايران گفت: توليدكنندگان مواد اوليه به ويژه توليدكنندگان مشتقات نفتي كه ميتوانستند محصولات خود را در بازارهاي خارجي بفروشند، انتظار سودي به همان ميزان از فروش به شركتهاي داخلي داشتند و همين مساله سبب شد قيمت مواد اوليه رشد بالايي داشته باشد.
وي درباره تامين مواد اوليه خارجي نيز افزود: در روزهاي گذشته مشكل نقل و انتقال پول با چين حل شده، اين در حالي است كه دستكم 2 ماه امكان هيچ تراكنشي بين تجار 2 كشور ميسر نبود و همين موضوع زمينه را براي فعاليت دلالان و افزايش قيمت مواد اوليه فراهم كرد.ايرنا
نياز كشور به ۵۰۰ فروند هواپيما
معاون وزير راه و شهرسازي از تسهيل روند ورود هواپيما به كشور خبر داد و گفت: بازار حملونقل هوايي ايران به دليل گستردگي هماكنون نيازمند ۵۰۰ فروند هواپيماست.
علي عابدزاده در گفتوگو با خبرنگار اقتصادي خبرگزاري تسنيم با بيان اينكه “تعداد هواپيمايي كه در ناوگان هوايي داريم كافي نيست “، اظهار كرد: به همين دليل نميتوانيم به تمام شهرهاي كشور پرواز داشته باشيم.
وي با ابراز اينكه «هماكنون حدود 150 فروند انواع هواپيما در ناوگان هوايي مسافري داريم» تصريح كرد: با توجه به شبكه پروازي گسترده داخلي و خارجي اين تعداد بايد افزايش يابد. وي در خصوص خريد هواپيما نيز تصريح كرد: شركتهاي هواپيمايي پيشنهاداتي براي خريد هواپيما دارند و ما هم تلاش ميكنيم به لحاظ مقرراتي تسهيلاتي ايجاد كنيم تا هواپيما را به راحتي به كشور وارد كنند. رييس سازمان هواپيمايي كشور گفت: با توجه به بازار بسيار بزرگ ايران هماكنون نيازمند 500 فروند هواپيما هستيم. تسنيم
دلايل عرضه گوشت منجمد با كارت ملي اعلام شد
مديركل تنظيم بازار وزارت صنعت، معدن و تجارت دلايل عرضه گوشت منجمد هر كيلوگرم ۲۹۰۰۰ توماني با كارت ملي را اعلام كرد.
محمدرضا كلامي، مديركل تنظيم بازار وزارت صنعت، معدن و تجارت درباره دلايل توزيع گوشت برزيلي با كارت ملي اظهار كرد: با توجه به اينكه براي واردات گوشت منجمد برزيلي ارز 4200 توماني براي اين محصول داده ميشود و توليد داخلي نيز پاسخگوي نياز داخلي نيست، تقاضا براي اين محصول در بازار زياد شده است.
مديركل تنظيم بازار وزارت صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: در مواردي نيز مشاهده شده است كه برخي از افراد در طول روز چند مرتبه همراه با خانواده خود براي خريد اين محصول در صف ميايستادند، بعد از بررسيهايي كه به عمل آمده، مشخص شد كه اين افراد اين محصولات را از بازار جمعآوري ميكردند و با قيمتي بيشتر به متقاضياني مانند رستورانها به فروش ميرساندند.
كلامي گفت: دليل كاهش گوشت قرمز در بازار نيز خروج غيرقانوني دام از كشور است به طوري كه آن را از مناطق مختلف كشور جمع آوري و با عبور از مناطق صعبالعبور مرزي از كشور خارج ميكنند با توجه به اين خروج غيرقانوني دام، عرضه گوشت در داخل كاهش مييابد.
وي همچنين درباره دلايل عرضه بدون ارايه كارت ملي در فروشگاههاي زنجيرهاي گفت: با توجه به اينكه اين فروشگاهها دستگاه كارتخوان دارند و مردم براي خريد كارت ميكشند و مشخصات آنها مشخص ميشود افراد سود جو از بازار گوشت كمتر به اين فروشگاهها مراجعه ميكنند. تسنيم