سخنرانان نماز جمعههاي اين هفته هم مانند هفتههاي گذشته ، دولت را نشانه گرفتند. از وضعيت معيشت مردم گرفته تا تصويب لوايح چهارگانه، همه اينها دستمايه سركوب دولت شدهاند. غلامرضا مصباحي مقدم با نشانه گرفتن دولت تصويب FATF را موجب بدتر شدن شرايط دانست و گفت: «رييسجمهور و آقاي ظريف ميگويند اوضاع مالي بدتر نخواهد شد اما من ميگويم بدتر خواهد شد.» از آن طرف هم آيتالله علمالهدي يك روز بعد از انتصاب رئيسي به رياست قوه قضاييه، با نشانه گرفتن دولت و شخص رييس جمهور حسن روحاني، كمبود كالا و مشكلات توزيع را مشكل فساد در تدبير و نظام اجرايي او اعلام كرد.
حجتالاسلام صديقي هم دست روي فضاي مجازي گذاشت و شبكههاي اجتماعي را جولانگاه دشمنان ومحل ترويج فساد دانست.
مصباحيمقدم: اروپاييها، ما بچه نيستيم
حجتالاسلاموالمسلمين غلامرضا مصباحيمقدم، عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام در پيش خطبه نماز جمعه اين هفته تهران با اشاره به ديدار رهبر معظم انقلاب با رييس بانك مركزي گفت: «رهبر معظم انقلاب در اين ديدار روي استقلال بانك مركزي و تقويت پول ملي كه از آنها رنج ميبريم، تاكيد كردند. انشاءالله با تحقق و اجراي اين تاكيدات تحول اقتصادي خوب و بزرگي در كشور روي خواهد داد. استقلال بانك مركزي به معناي آن است كه دولت در اعتبارات و منابع بانك مركزي دخالت و به آن دست دراز نكند. رهبر معظم انقلاب فرمودند آقاي همتي، استقلال بانك مركزي! و دو بار تاكيد كردند. جناب آقاي همتي هم اعلام كرد آقا اين را از من مطالبه كردند. پس پاي اين كار باشند و جلوي رشد بيرويه نقدينگي را بگيرند. منبع رشد نقدينگي استقراض دولت از بانك مركزي است. اين مساله طي ساليان گذشته و ادوار رياستجمهوريهاي گذشته هم اتفاق افتاده است و متاسفانه باعث شد ملت شاهد كاهش ارزش پول ملي
خود باشد.»
مصباحيمقدم خاطرنشان كرد: «الحاق ايران به كنوانسيونهاي پالرمو و CFT در شرايط تحريم است. عدهاي از جمله دولت اصرار دارد ما به اين كنوانسيونها بپيونديم كه استدلالشان اين است كه اگر ما به اين كنوانسيونها بپيونديم، شفافيت بينالمللي را در مورد داد و ستدهاي خود به وجود آورديم و نتيجه آن اعتماد بانكهاي خارجي به معاملات ماست و منجر به افزايش داد و ستدهاي ما ميشود. اين در شرايط غيرتحريمي سخن نادرستي نيست، اما در شرايط تحريمي اولا مجلس محترم دو لايحه تامين مالي تروريسم و پولشويي تصويب كرد، شوراي نگهبان ايراد گرفت و مجمع اصلاح و ابلاغ كرد.
پس ما دو قانون داخلي داريم كه شفافيت داد و ستدهاي مالي را در كشور براي ما تامين ميكند. طبعا اين شفافيت مالي براي Fatf هم مدنظر بوده گرچه در مورد همين دو لايحه هم Fatf ميگويد فلان كار را كنيد، اين را اضافه كنيد و تغيير دهيد. خير به شما ارتباطي ندارد اينها دو قانون داخلي ماست.
اما دو لايحه دولت براي كنوانسيون پالرمو و CFT دقيقا همين دو قانون است منتها براي مناسبات بينالمللي تا دهان ديگران را ببنديم. اگر اين دو قانون بخواهد ما به آنها ملحق شويم هيچ جهت حسني براي ما ندارد. سوال شد آقاي ظريف اگر به اين كنوانسيون بپيونديم، اوضاع مالي ما بهتر خواهد شد؟ گفتند قول نميدهم. آقاي رييسجمهور هم همين را گفت. پس قول نميدهند بهتر شود اما بدتر ميشود يا نه؟ رييسجمهور و آقاي ظريف ميگويند اوضاع مالي بدتر نخواهد شد اما من ميگويم بدتر خواهد شد.»
او همچنين گفت: «آيا به مصلحت دولت و ملت ايران هست كه در شرايط تحريمي سخت امريكا داد و ستدهاي خارجي خود را براي امريكا، رژيم صهيونيستي و عربستان سعودي كه اعضاي شوراي ناظر Fatf هستند، آشكار و شفاف كنيم؟ رييس دورهاي Fatf اكنون امريكاست. آقاي مارشال بلينگزلي اين پست را در اختيار دارد. همان آدمي كه مسوول تحريمهاي ايران در وزارت خزانهداري امريكا بوده و هست و مترصد است ايران به اين كنوانسيون ملحق شود تا اهرم لازم براي مهار داد و ستدهاي ايران پيدا كند. چون با پيوستن ما، متعهد ميشويم و رقباي ما هم متعهد ميشوند.»
عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام تصريح كرد: «شرايط حاضر ما اين است كه از دور زدن تحريمها نفت خود را ميفروشيم و ارز ناشي از آن را به كشور وارد ميكنيم. اين سخن آقاي زنگنه است. اگر اين سخن درست است، دولت به همين سخن اعتبار بگذارد. پولشويي دو معنا دارد. يك معناي آن اين است كه يك جرم منشا مانند تروريسم، قاچاق و .... وجود دارد. اين يك جرم منشاست. اگر اين جرم منشا بود براي اينكه پول به سيستم مالي كشوري وارد نشود، ميگويند قانون پولشويي داشته باشيد كه ما اين قانون را داريم. يك جرم پولشويي خود معاملاتي است كه فروشنده و خريدار غيرواقعي و پوششي هستند. ما براي دور زدن تحريمها ناچاريم شركتهاي پوششي داشته باشيم. شركتهاي پوششي در ايران و كشورهاي ديگر درست ميكنيم كه بتوانيم معاملات بينالمللي خود را با دور زدن تحريمها به دست بياوريم.»
مصباحي مقدم ادامه داد: «معناي پيوستن به اين دو لايحه يعني دست از اين نوع داد و ستدها برداريم. آيا ميتوانيم؟ اگر ميتوانيم بسمالله. اگر در شرايط تحريمي نميتوانيم كه نميتوانيم اين چه اصراري است از رييسجمهور، دولت و ديگران و مطبوعات جريان خاص كه مجمع تشخيص مصلحت را تحت فشار قرار دادند كه تصويب كنيم. همين جا عرض ميكنم، خير! ما مصلحت نظام را مبنا قرار ميدهيم نه هوا و هوسها را.»
او در پايان گفت: «ضمنا اروپا در برجام، نسبت به برجام پس از خروج امريكا، دوباره متعهد شده كه 12 راهكار براي تجارت ايران با اروپا فراهم كند. حتي يك قدم برنداشته است و اين از عجايب روزگار است، 9 ماه گذشت و كاري نكردند. ميآيند كانال خريد اينستكس را ايجاد ميكنند. اين كانال، كانال مالي نيست و كانال خريد است. ميگويند نفتي كه به چين و هند و كره ميفروشيد به اين صندوق بريزيد. اين همان كانال مالي تعهد داده شده اروپاست؟ نه متاسفانه. بايد 12 راهكار را دنبال ميكردند يك راهكار ايجاد شعب ايراني در كشورهاي اروپايي است، اين را ايجاد كنند ما نيازي به دور زدن تحريمها نداريم. نميكنند و همينها ميگويند به Fatf بپيونديد. آيا اين يك فريب بچه نيست؟ اروپاييها ما بچه نيستيم و اگر شما چنين تصوري كرديد، بدانيد عاقل مردتر از شما هستيم.»
علمالهدي: دستگاه قضا با انواع فسادها جديتر مبارزه كند
حجتالاسلام سيد احمد علمالهدي، امام جمعه مشهد هم در خطبه دوم نماز جمعه اين هفته مشهد گفت: «گذشت چهل سال از انقلاب براي ما يك نقطه عطف ايجاد كرده است يعني به موضع اقتدار در عرصه بينالمللي به ويژه منطقه رسيدهايم كه قويترين قدرتهاي استكباري در مقام سلطه بر منطقه از ما شكست خوردهاند. در حوزه پيشرفت علمي به قلهاي رسيدهايم كه در كنار كشورهاي پيشرفته قرار گرفتهايم.» علمالهدي ادامه داد: «استقلالي كه در چهل سال گذشته برايش جان و هزينه دادهايم، ما را به تنها كشور و ملت مستقلي درآورده است كه خودمان براي خودمان تصميم ميگيريم و هيچ قدرتي براي ما تصميم نميگيرد.»
او با بيان اينكه رهبري هم اين نقطه عطف را متذكر شده و هم يك سند بالادستي براي چهل سال آينده تنظيم كردند، گفت: «در اين بيانيه مشخص شد كه ما كجاي قضيه هستيم و بعد، راهبرد آينده به عنوان يك سند بالادستي چهل سال آيندهاي كه مسير را طي كنيم، جلوي ما گذاشتند و آرمان و هدف نهايي در چهل سال دوم را هم براي ما مشخص كردند و آن، ايجاد تمدن نوين اسلامي و ايجاد زمينهسازي جهان براي طلوع خورشيد حضرت بقيهالله (عج) است.»
خطيب نماز جمعه اين هفته مشهد با بيان اينكه با اين هدف و آرمان، هركسي كه از اين سند و آرمان تخلفي كند و برخلاف اين سند، مسير، جريان و حزب ديگري را تعيين كرد، خائن به ظهور حضرت امام زمان (عج) است، خاطرنشان كرد: «رهبري قدم آخر را مشخص كردند و آن، زمينهسازي براي طلوع خورشيد ولايت عظمي است و اگر مسووليتي به دست گرفته شود و مسير عوض شود، شما در مسير تعجيل فرج خيانت كرديد.»
علمالهدي با بيان اينكه بيانيه رهبري مانيفيست است و بايد مورد توجه قرار گيرد، گفت: «اين بيانيه تمام شدني نيست و هر كسي مسووليتي را ميپذيرد، بيانيه گام دوم بايد جلوي چشمهايش باشد زيرا براي عمل كردن است. خصوصياتي كه رهبري در اين سند مطرح كردند، دو اقتضا دارد؛ يك اقتضا براي مردمي است كه ميخواهند مسوول و برنامهريز تعيين كنند كه بايد آنها فردي را انتخاب كنند كه با اين سند سنخيت داشته باشد. »
به گفته او، خود رهبري يا هر كسي كه مسوولي را ميخواهد تعيين كند، بايد محتوا و الزامات اين سند را لحاظ كند. اين سند همزمان با تعيين رييس قوه قضاييه همراه شده است. رهبري فقيهي كه درس دستور خارج خوانده، دكتر است و ۳۵ سال مسووليتهاي عالي قضايي داشته است و... به مسووليت رياست دستگاه قضا
تعيين كردند.
اين عضو مجلس خبرگان رهبري با بيان اينكه تمنا از دستگاه قضا اين است كه مبارزه جديتر با انواع فسادها در كشور داشته باشد و با تيزبيني جرياناتي در دستگاههاي قضايي به كار بگيرد كه دست مفسد را در همان لحظه اول بگيرد، گفت: «مبارزه واقعي بايد در دو بستر صورت بگيرد؛ يكي در درون دستگاههاي درون حكومتي است كه مفسد در آنها نفوذ كرده است و ديگري، فساد در جريانات و بسترهاي اجتماعي است. »
علمالهدي با اشاره به سخنان اخير روحاني يادآور شد: «رييسجمهور پريروز در گيلان، نكتهاي را فرمودند كه در كالا كمبود نداريم و مشكل در توزيع است. اين مشكل توزيع از كجا آمده است آقاي رييسجمهور؟ اين مشكل فساد در تدبير و نظام اجرايي است.»
صديقي: جوانان بايد سلاح علم به دست گيرند
همچنين حجتالاسلام سيد كاظم صديقي، خطيب موقت نماز جمعه تهران در خطبه اول نماز جمعه اين هفته تهران گفت: «دشمنان امروز براي از بين بردن معنويت و اخلاق و امانت و همه ارزشها نقشه دارند. شبكههاي اجتماعي و ماهوارهها و نفوذيها در تمام عرصههاي ما نظير سينما و تئاتر و دانشگاه و حتي مدارس بر كرسي حقوق و احكام اسلام ميتازند و با رفتارشان سعي دارند اسلام را بد جلوه دهند. در جنگ فرهنگي و جنگ معنويت عليه ظلمات وسوسهها بايد حضور يافت. فرزندان انقلاب بايد در دامن امام زمان (عج) باشند.»
حجتالاسلاموالمسلمين صديقي همچنين در خطبه دوم نماز جمعه اين هفته تهران هم گفت: «خدا ميداند عاري از هر چيزي ما دل به مقام رهبري داديم. جز امام زمان نظيري مانند ايشان نميتوان يافت. بايد ديد در ساير انقلابها نظير انقلاب فرانسه و شوروي و الجزاير كساني كه انقلاب كردند كه بودند و چه شعارهايي دادند و چقدر انقلاب آنها حفظ شد.»
خطيب موقت نماز جمعه تهران در ادامه گفت: «ما تاكنون دفاع ميكرديم اما اين بيانيه ميگويد هجوم ببريد و در خانه ننشينيد. در بيرون از مرزها در انتظار فرهنگ زندگي و آرامش و عزت و امانت و صداقت ما هستند. ما انقلاب خود را صادر كرديم و حضور فيزيكي ما در بيرون از مرزها و در جبههاي مقاومت شاهد توسعه اين انقلاب و شكستن مرزهاست. حضرت آقا در بيانيه خود مساله اول را علم و پژوهش دانستند. جوانان ما نبايد نمرهاي و مدركي درس بخوانند بلكه بايد عالم و بامهارت باشند. برجام هستهاي ما را محدود كرد و سانتريفيوژها محدود شد اما علمش هنوز وجود دارد. ما در اين راه شهيد دادهايم و اين خون اين صنعت را بيمه كرده. اين علمي كه در راهش خون ريخته شده ادامه خواهد يافت.» او ادامه داد: «علم است كه دنياي غرب را براي استعمار مجهز كرد. بياييد اين درندهها را خلع سلاح كنيم. سلاح علم را بايد جوانان ما در دست بگيرند و اين غارتگران را از مسند كنار بگذارند. بايد با قدرت علم امانت و صداقت را گسترش داد.»