در ديدار وزير صنعت، معدن و تجارت و وزير تجارت عراق براي ارتقا و افزايش سطح همكاريهاي تجاري اين دو كشور تا ۲۰ ميليارد دلار تاكيد شد.
به گزارش شاتا وزير صنعت، معدن و تجارت ايران چهارشنبه شب با وزير تجارت كشور عراق در تهران ديدار كرد. رضا رحماني در آغاز اين ديدار ضمن خوشامدگويي به محمدهاشم عبدالمجيد و هيات همراه در خصوص توسعه روابط دو كشور گفت: در راستاي توسعه روابط تجاري بين دو كشور به زودي رييسجمهور ايران به عراق سفر ميكند. اين سفر در پاسخ به سفر اخير رييسجمهور عراق به ايران و ايجاد زمينه مشاركتهاي بيشتر انجام ميشود.
توسعه روابط ميان دو وزارتخانه
وي افزود: در جهت گسترش تجارت و مبادلات بين دو كشور هماهنگيهاي لازم انجام شده است. ما به عنوان كميسيون مشترك دو كشور اين مساله را پيگيري كرديم و اميدوارم در اين سفر تفاهمهاي لازم كسب شود.
وزير صنعت، معدن و تجارت عنوان كرد: تاكنون
3 اجلاس مشترك بين دو كشور ايران و عراق برگزار شده كه آخرين آن در سال ۹۳ شمسي در بغداد بوده و در اين اجلاس ۱۲ سند همكاري امضا شده است.رحماني با بيان اينكه اين دو وزارتخانه ميتوانند زمينه توسعه روابط را در وزارتخانههاي خودمان و ساير وزارتخانههاي دو كشور مهيا كنند، تصريح كرد: چند مورد مهم براي توسعه روابط وجود دارد كه يكي از آنها تسهيل مبادلات بانكي و گمركي في مابين و ديگري تطابق استانداردهاي كالايي دو كشور است.
وزير صنعت، معدن و تجارت خاطرنشان كرد: ايران در ۴۰ سال گذشته به پيشرفتهاي چشمگيري دست يافته و در رشتههاي بسياري جزو برترينهاي دنياست. وي ادامه داد: ما در صادرات و واردات موارد مورد نياز را رعايت ميكنيم. در اين خصوص علاوه بر اينكه توليدكنندگان ما حساسيتهاي لازم را دارند، سازمان استاندارد هم كنترلهاي لازم را براي ارسال و دريافت كالاهاي استاندارد انجام ميدهد.
تقويت بازارچههاي مرزي
و توسعه خطوط تجارت ريلي
رحماني اضافه كرد: براي تسهيل صادرات از هر دو كشور نيازمند همكاريهاي گمركي در مرزها به خصوص گذرگاههاي مشترك هستيم. در اين راستا با توجه به گسترش روابط دو كشور معتقديم بازارچههاي بين مرزي بايد تقويت و فعال شود. وزير صنعت، معدن و تجارت عنوان كرد: يكي از امكاناتي كه براي توسعه روابط تجاري و مردمي لازم است، تسهيل رفت و آمد است. رييسجمهور محترم عراق در سفر به ايران گفتند، بحث راه آهن شلمچه و بصره را پيگيري كنيم. در اين جهت خط ريلي خسروي و كردستان هم ميتواند مورد بحث باشد. اتصال برق ميان ايران، عراق و سوريه هم يكي ديگر از موارد مورد نظر است. رحماني خط ترانزيت زميني بين عراق، ايران، سوريه و كويت را يكي ديگر از موارد عنوان كرد و گفت: از سرمايهگذاري دو كشور استقبال ميكنيم و لازم است توافقاتي انجام شود كه بتوانيم از سرمايهگذاران دو كشور حمايت كنيم كه در اين زمينه امضاي موافقتنامه گمركي و عدم ماليات مضاعف موثر است.
هدفگذاري افزايش تراز تجاري ايران و عراق
وي با تاكيد بر اينكه مرز مشترك دو كشور، همكاري استانهاي مرزي و توسعه روابط استانهاي همجوار ميتواند روابط دو كشور را توسعه دهد، افزود: با توجه به تمام ظرفيتها ما آمادگي داريم، همكاريهاي تجاري بين دو كشور تا دو سال آينده به ۲۰ ميليارد دلار افزايش پيدا كند. وزير صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: در حال حاضر مراوداتي با كشورهاي همسايه مثل امارات متحده عربي انجام ميشود كه تمايل داريم اين روابط با كشور برادر توسعه پيدا كند و اين مراودات از طريق عراق انجام شود. اين توسعه روابط موجب افزايش چشمگير صادرات عراق به ايران هم ميشود. در تمام راه اين توسعه، آمادگيهاي لازم جهت پيگيري را داريم.
تلاش براي رفع موانع تجاري در بلند مدت
رحماني با تاكيد بر اينكه ما به كشور عراق براي تجارت بلندمدت نگاه ميكنيم، گفت: بنابراين تهيه نقشه راه همكاريهاي تجاري بين دو كشور، ارتباطات مستمر و پيگيري رفع موانع در روابط بين دو طرف به تسهيل همكاريها كمك ميكند. همچنين علاوه بر افزايش هياتهاي تجاري و سرمايهگذاري مشترك، همكاريهاي نمايشگاهي، تاسيس مراكز تجاري بين دو كشور و ترانزيت ميتواند توسعه پيدا كند.
احداث شهر ك صنعتي مشترك ايران و عراق
وي يادآور شد: رييسجمهور محترم عراق در خصوص شهركهاي صنعتي مشترك تاكيد داشتند كه ما در اين خصوص مطالعه انجام داديم و به دنبال آن چند منطقه را مشخص كردهايم كه اين مساله ميتواند يكي از محورهاي اين جلسه باشد.