سخنگوي ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز خبر داد
رجيستري موبايل مسافري لغو نميشود
سخنگوي ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز اعلام كرد كه رجيستري موبايل وارداتي از طريق مسافري از اول خردادماه لغو نخواهد شد بلكه تنها براي مسافران واقعي قابل اجرا و ثبت است چرا كه نميخواهيم بستري براي قاچاق گوشي تلفن همراه حتي به صورت قانوني باز شود.
انتقادات از نحوه اجراي رجيستري از ابتداي طرح وجود داشته و نحوه اجرا سوالات زيادي را طرح كرده است.
باز و بسته شدن مكرر سايت رجيستري بارها باعث افزايش قيمت گوشي شد و در عين اينكه هدف مقابله با گوشيهاي قاچاق بود، اما دامنه تاثيرات اين موضوع به مسافران واقعي و كساني كه به دنبال خريد گوشي با قيمت ارزانتر از بازارهاي خارجي بودند هم كشيده شد. نكته اين بود كه سوءاستفاده برخي افراد از اين سيستم راه را براي جداسازي خريداران واقعي از قاچاقچيان سخت ميكرد.
چندي پيش برخي رسانهها از لغو شدن رجيستري موبايل وارداتي از طريق مسافري از اول خردادماه خبر داده بودند و به نقل از حميدرضا دهقانينيا- سخنگوي ستاد مركزي مبارزه با قاچاق كالا و ارز- گفته بودند كه ديگر هيچ گوشي تلفن همراهي اجازه رجيستري از طريق مسافري ندارد.
اين در حالي است كه اين مقام مسوول ميگويد كه به هيچوجه موافق لغو شدن رجيستري موبايل وارداتي از طريق مسافري نيستيم و نكتهاي كه وجود دارد اين است كه مقرر شده تا از اين تاريخ (اول خردادماه) تنها مسافران واقعي بتوانند نسبت به رجيستر كردن گوشيهاي تلفن همراه از اين طريق اقدام كنند و بقيه فعالان بازار بايد در مسير قانوني و مشخص، موبايل مورد نياز بازار را وارد و تامين كنند.
دهقانينيا تاكيد كرد: نبايد مسيري در واردات گوشي تلفن همراه شكل بگيرد كه بستري براي قاچاق اين كالا باز كند حتي اگر قرار باشد اين گوشيها حقوق ورودي را پرداخت كنند و در سامانه رجيستري ثبت شوند.
سخنگوي ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز گفت: بايد فرآيندهاي رسمي واردات گوشي تلفن همراه به قدري تسهيل شوند تا همه تاجران و واردكنندگان بتوانند براي تامين گوشي تلفن همراه مورد نياز بازار اقدام كنند اما اينكه دستگاههاي متولي اعلام كنند كه از طريق مسافري اين كالا تامين ميشود و به همين سبب بازار را رها كنند مورد تاييد ما نيست و بايد جلوي آن گرفته شود.