خبر
قمار چند باره امريكا در شوراي امنيت
«مايك پمپئو» وزير خارجه امريكا با تكرار اظهارات ضدايراني «جان بولتون» مشاور امنيت ملي كاخ سفيد، ايران را به نقش داشتن در انفجارهاي بندر «فجيره» امارات متهم كرده است. به گزارش خبرگزاري فارس، پيش از اين جان بولتون با متهم كردن ايران به نقش داشتن در انفجارهاي «فجيره امارات» گفته بود، واشنگتن مستندات خود را به شوراي امنيت سازمان ملل متحد تحويل ميدهد. وزير خارجه امريكا قبل از آغاز سفرش به اروپا در پاسخ به سوالي درباره اينكه آيا ايران در حادثه فجيره نفش داشته، گفت: «اين كار را ايرانيها براي بالا بردن قيمت نفت در سراسر دنيا انجام دادند.» وي ساعاتي قبلتر از اين در گفتوگو با شبكه خبري سيانبيسي مدعي شده بود، دولت امريكا اقداماتي را براي جلوگيري از افزايش قيمت نفت در شرايط اعمال تحريمهاي نفتي عليه ايران انجام داده است. ادعاهاي بولتون و پمپئو در حالي مطرح ميشوند كه نتيجه تحقيقات درباره حادثه بندر فجيره هنوز مشخص نشده است. امارات متحده عربي ماه گذشته اعلام كرد 4 فروند كشتي تجاري غيرنظامي از مليتهاي مختلف روز ۲۲ ارديبهشت ماه در نزديكي آبهاي سرزميني امارات در خليج عمان در ساحل شرقي نزديك به الفجيره هدف حمله قرار گرفت.«سرگئي ريابكوف» معاون وزير خارجه روسيه پيش از اظهارات پمپئو به سخنان جان بولتون در اين باره واكنش نشان داده و تاكيد كرده بود كه مسكو نميتواند به ادعاي «جان بولتون» مشاور امنيت ملي كاخ سفيد كه ايران را به دست داشتن در انفجارهاي اخير بندر «فجيره» امارات متهم كرده، اعتماد كند. به گزارش فارس، وي كه با خبرگزاري «اسپوتنيك» گفتوگو ميكرد، گفت: «نميتوانيم آنچه همكاران امريكايي ميگويند را قطعي فرض كنيم. در موارد بيشماري شاهد آن بودهايم كه امريكاييها واقعيات يا رخدادهاي مشخصي را چنان پيچ و تاب دادهاند كه با اهداف سياسي آنها و برداشتهاي محدود آنها از آنچه رخ داده و چگونگي يك رخداد و اينكه يك كار چطور بايد انجام شود، همخوان باشد.»ريابكوف با اشاره به ادعاهاي چند ماه پيش لندن مبني بر اينكه «بسيار محتمل است» كه روسيه در ترور دو تبعه روس در شهر «سالزبري» انگليس نقش داشته باشد، گفت:«اين حتي مثل «بسيار محتمل است» انگلستان هم نيست بلكه از آن بدتر است. آنها عملا ميخواهند عقيده خود را به كل جهان تحميل كنند يا دستكم براي انجام اين كار تلاش ميكنند.»
ايران در تازهترين گزارش آژانس بينالمللي انرژي اتمي
آژانس بينالمللي انرژي اتمي در تازهترين گزارش خود خبر داد كه ذخاير مواد هستهاي ايران هنوز از سقفهاي مجاز برنامه جامع اقدام مشترك(برجام) فراتر نرفته است. بر اساس گزارش آژانس بينالمللي انرژي اتمي، ذخاير اورانيوم با غناي پايين ايران تا تاريخ 20 ماه مه (30 اردبيهشت) 174.1كيلوگرم بوده(در ماه فوريه اين ميزان 163.8كيلوگرم بوده است) كه پايينتر از ميزان مجاز ايران بر اساس توافق هستهاي است. جزييات 174.1كيلوگرم اورانيوم با غناي پايين به شرح زير است: 10.4كيلوگرم به شكل اكسيد اورانيوم، 153.2كيلوگرم به شكل هگزا فلورايد اورانيوم(UF6) همچنين 4.3 كيلوگرم به عنوان مجتمعها يا ميلههاي سوخت و 6.2كيلوگرم اورانيوم به شكل مايع يا ضايعات جامد.كاظم غريبآبادي، سفير و نماينده دايم كشورمان نزد سازمانهاي بينالمللي در وين همزمان با انتشار پانزدهمين گزارش مديركل آژانس بينالمللي انرژي اتمي در خصوص راستيآزمايي اجراي برجام، آن را نشانه حسننيت جمهوري اسلامي ايران براي حفظ چندجانبهگرايي در روابط بينالملل و گواهي بر پايبندي آن به تعهدات بينالمللياش خواند. غريبآبادي افزود: در اين گزارش همانند ۱۴ گزارش قبلي مديركل تصريح شده است كه از روز اجراي برجام، آژانس به نظارت و راستيآزمايي اجراي تعهدات مرتبط هستهاي از سوي ايران بر اساس مفاد برجام ادامه داده است. سفير و نماينده دايم كشورمان همچنين اظهار كرد كه در گزارش جديد منتشر شده از سوي مديركل آژانس بينالمللي انرژي اتمي اشاره صريحي به دستور شوراي عالي امنيت ملي مبني بر توقف برخي اقدامات ايران تحت برجام در چارچوب مواد 26 و 36 شده است. همچنين در اين گزارش از سرگيري توليد آب سنگين در مجتمع اراك از اول خرداد ماه بعد از يك دوره دو ماهه تعمير و نگهداري مورد اشاره قرار گرفته است. وي در ادامه افزود با وجود تحولات پيرامون برجام، همكاريهاي بين جمهوري اسلامي ايران و آژانس در اين مرحله همچون گذشته در مسيري سازنده قرار دارد. وي تاكيد كرد كه با اين وجود پرواضح است كه طرفهاي مقابل گامهاي ملموس و عملي در جهت اجراي تعهداتشان برنداشتهاند و اين بدعهدي، سرنوشت برجام را به مخاطره انداخته است.
برنامه موشكي ايران تنها برنامه موشكي بالستيك در منطقه نيست
حميد بعيدينژاد، سفير ايران در انگليس در رشته توييتي نوشت: اطلاعات برنامههاي موشكي كشورهاي منطقه نشان ميدهد كه برخلاف جنجالهاي تبليغاتي كه بر سر برنامه موشكي ايران به راه افتاده، عربستان، اسراييل، مصر و حتي امارات از دههها پيش برنامههاي موشكي بسيار وسيعي را موشكهاي با بُردهاي بسيار بالا توليد ميكنند. عربستان از زمان جنگ ايران و عراق با خريد تكنولوژي موشكهاي چيني Dong Feng اقدام به احداث 4 يا 5 سايت زيرزميني موشكي تحت مديريت واحد نيروي راهبردي موشكي كرده است. اسراييل به دليل برنامه هستهاي نظامي خود همزمان برنامه موشكي وسيعي را هم براي حمايت از برنامه هستهاي خود و هم برنامهاي فعال در حوزه سلاحهاي متعارف طراحي و به اجرا درآورده است.مصر از دههها قبل از زمان عبدالناصر برنامههاي متعدد موشكي را طراحي و اجرا كرده است كه چندين نوع موشك بالستيك را توليد ميكند. امارات نيز در سالهاي اخير به خريد پيشرفتهترين سيستمهاي موشكي مبادرت كرده است. برنامه موشكي ايران تنها برنامه موشكي بالستيك در منطقه نيست. نگراني امريكا، اسراييل و متحدين منطقهاي آنها از برنامه ايران به علت بومي شدن، تنوع، پيشرفته بودن و قدرت بازدارندگي بالاي آن است كه امكان طراحي برنامههاي جنگي و تهديدات نظامي عليه ايران را بسيار سخت و پرهزينه كرده است.