هشدار روحاني به طرفهاي غربي همزمان با تصويب طرح سنا
پايان تحريم نباشد توافقي نخواهد شد
حجتالاسلام روحاني با بيان اينكه شما قدرتهاي 1+ 5 بايد راه احترام به حقوق ملت ايران و تكريم ملت ايران را برگزينيد و انتخاب كنيد، گفت: من در اينجا اعلام ميكنم؛ اينكه سناي امريكا و مزدوران اين كشور چه ميگويند، مجلس نمايندگان امريكا چه ميخواهد، به ملت و دولت ما ارتباطي ندارند؛ ما در برابر تعامل، در برابر حسن نيت و در برابر احترام، احترام ميخواهيم. رييسجمهوري خاطرنشان كرد: ما به شما اعلام ميكنيم كه طرف ما، سناي امريكا و مجلس نمايندگان اين كشور نيست، بلكه طرف ما يك مجموعه به نام گروه 1+ 5 است. وي به ادامه مذاكره از هفته آينده اشاره و تصريح كرد: موضوع اصلي ما در ادامه اين مذاكرات با طرف مقابل، مساله تحريمها خواهد بود؛ همان ظلم غيرانساني كه نسبت به ملت ايران شده است. حجتالاسلام روحاني ادامه داد: 1 + 5، مجلس نمايندگان امريكا، سناي اين كشور، رييسجمهوري امريكا و همه بدانند در اين توافق، اگر پايان تحريم نباشد؛ توافقي نخواهد بود. وي با بيان اينكه پايان اين مذاكرات و زمان امضاي توافق، بايد پايان و رفع تحريمهاي ظالمانه نسبت به ملت بزرگ ايران باشد، گفت: ما اين راه را ادامه خواهيم داد و انشاءالله با حمايت شما مردم، پيروز خواهيم شد. رييسجمهوري با يادآوري پيروزي ملت بزرگ ايران در انقلاب اسلامي و دوران پرافتخار دفاع مقدس خاطرنشان كرد: ملت ما در مذاكرات هستهاي نيز پيروز خواهد بود. وي با بيان اينكه ما نه براي كسي ظلم و نه شكست ميخواهيم، اظهار كرد: توافق پيش رو به نفع همه جهان غرب، منطقه و به نفع ملت ايران و همه خواهد بود.
حجتالاسلام روحاني خطاب به دولتهاي غربي تصريح كرد: شما فكر ميكنيد كه ملت ما تنها پايان تحريم را ميخواهند، حال اينكه شركتهاي شما بيشتر مشتاقند، شما خودتان ميدانيد تمام شركتهاي اروپايي، امريكايي، دولتهاي شرق و غرب در انتظار توافق نهايي هستند، اين توافق به نفع همه جهان و ملتها خواهد بود. وي بيان داشت: به حول و قوه الهي و با حمايت مردم و جهان تا پايان، با وقار، اطمينان، عزت و با توجه به حقوق ملت بزرگ ايران، انشاءالله اين بار را به مقصد نهايي خواهيم رساند. رييسجمهوري با بيان اينكه امروز به اعتراف همه قدرتهاي دنيا حتي رييسجمهوري امريكا ماهيت نظام مردمسالاري ديني ايران قابل تغيير نيست، افزود: در اين مذاكرات در 15 و 16 ماه، دنيا اين واقعيت را اعتراف كرد كه توسعه ايران و مسير حركت اين ملت به سمت قلههاي علم و دانش، دايمي و هميشگي خواهد بود. وي ادامه داد: يكي از دستاوردهاي ما در مذاكرات براي همه جهانيان، اين بود كه ما در داخل، تنوع فكر و سليقه داريم و ممكن است داراي افكار متفاوت باشيم، اما آنجا كه مساله منافع ملي، توافق سرنوشتساز براي ملت است همه با هم متحد و منسجم خواهيم بود. رييسجمهوري اظهار داشت: ما به مقاومت و ايستادگي ملت ايران و به رهبري معظمي كه همه جا در همه مسير، يار ملت، نظام و دولت خدمتگزار هستند و به اعتماد مردم نسبت به نظام و مسوولان، به نوكري شما ملت بزرگ افتخار ميكنيم.
امسال، سال فاطمي و همدلي است
روحاني گفت: امسال، سال فاطمي و همدلي است و با وحدت و اتحاد و همدلي، راه توسعه كشور را پيش خواهيم برد. وي اظهار كرد: امسال سال اعتماد بين دولت و ملت است؛ امسال دولت با همه توان در كنار اين ملت بزرگ تلاش و كوشش خواهد كرد تا خداوند و دل مردم، از اين نظام اسلامي راضي باشد. رييسجمهوري ادامه داد: امسال، سال رحمت است و اين از نام فاطمه زهرا(س) و نخستين قدم بزرگ ملت ايران در برابر جهان پيداست. وي افزود: امسال بايد از منافع فردي، حزبي و جناحي بگذريم چون سال، سال همدلي است و همه و همه بايد به منافع ملي بينديشيم. روحاني تاكيد كرد: امروز همه دنيا و قدرتهاي بزرگ به اين نتيجه رسيدهاند كه نظام مستحكم ايران قابل سرنگوني نيست. رييسجمهوري گيلان را سرزمين فخر ايران زمين خواند و هر جاي گيلان اعم از زمين، جنگل، كوهها و دل مردم دريادلش را سبز خواند و از حضور گسترده آنان قدرداني كرد. حجتالاسلام روحاني اضافه كرد: چه كسي قادر است از اين همه احساسات و لطف و محبت مردم در سراسر خيابانها تا اين اجتماع عظيم مردمي، قدرداني كند جز آنكه من بگويم خادمان شما كوچكند و شما مردمي بس بزرگ هستيد.
امسال در سايه همدلي و همزباني، بايد به رونق اقتصادي برسيم
رييسجمهوري در ادامه سخنان خود، با بيان اينكه سال 94، سال رونق اقتصادي خواهد بود، گفت: امسال در سايه همدلي و همزباني بايد به رونق اقتصادي برسيم. حجتالاسلام روحاني افزود: اين دولت در طول 20 ماه گذشته، با لطف خداوند و با عنايت پيامبر عظمالشأن اسلام و توجهات حضرت وليعصر (عج) هر آنچه به مردم قول داد، اجرايي كرد. وي اظهار داشت: ما به مردم قول داديم كه نرخ تورم را كاهش ميدهيم و كشور را از ركود خارج خواهيم كرد و اين كارها را انجام داديم. رييسجمهوري با بيان اينكه اشتغال و رفاه در سايه رونق اقتصادي تحقق مييابد، خاطرنشان كرد: دولت به سهم خود، گامهاي لازم را برداشته است. وي ادامه داد: رقم بودجه عمراني در سال 92، 22 هزار ميليارد تومان و در سال 93، 32 هزار ميليارد تومان بوده كه اين رقم نشاندهنده آن است كه دولت با وجود فشارها، تحريم و تنزل قيمت نفت به نصف و كمتر از نصف، مسيري را كه توام با اعتماد و حمايت مردم است، ادامه داده و انشاءالله ادامه خواهيم داد. وي خاطرنشان كرد: در عرصه اقتصادي به دنبال حفظ ثبات اقتصادي كشور، رفع موانع، سرمايهگذاري، جذب سرمايه، رونق توليد، افزايش صادرات غيرنفتي، تعامل بيشتر در زمينه اقتصاد با دنيا و به دنبال ايجاد ثبات و امنيت در كل منطقه هستيم.
در سال 93 از هر كشوري كه در منطقه گرفتار تروريسم شد، حمايت كرديم
رييسجمهوري گفت: در سال 93 ازهر كشور منطقه كه گرفتار تروريسم و ناامني شد، حمايت كرديم. حجتالاسلام حسن روحاني با اشاره به راه ثبات، امنيت و تعامل با كشورها و احترام به آراي مردم در كشورهاي منطقه افزود: با هواپيما و بمب بر سر مظلومان منطقه، به جايي نميرسيم. وي اظهار داشت: با هواپيما بر سر مردم مظلوم يمن بمب ميريزيد، زيربناهاي يك ملت را تخريب ميكنيد، كودكان و زنان را از بين ميبريد؛ به دنبال سلطه بر منطقه هستيد. رييسجمهوري با بيان اينكه راه منطقه، راه احترام به مردم و حقوق آنان است، خاطرنشان كرد: اگر ميخواهيد در منطقه ثبات باشد، نداي ملت ايران را به خوبي بشنويد، به نفع شماست. وي با تاكيد بر اينكه از مظلومان دفاع ميكنيم و در برابر ظلم، خشونت و تروريسم ايستادگي خواهيم كرد، ادامه داد: هدف نهايي ما سلطه ايران بر منطقه نيست، اشتباه نكنيد. حجتالاسلام روحاني تصريح كرد: هدف ما سربلندي ملتهاي منطقه است؛ براي ما شيعه و سني، ترك، عرب و بلوچ هيچ فرقي ندارد.
سرداران ديپلماسي ما همانند دوران جنگ دربرابر قدرتهاي جهاني ايستادهاند
رييسجمهوري همچنين در جمع علما، ايثارگران و برگزيدگان استان گيلان، ايستادگي و تلاش شبانهروزي سرداران كشور در كارزار ديپلماسي و مذاكره با شش قدرت جهاني را ادامه حركت انقلاب اسلامي و دفاع مقدس دانست و گفت: جبهه ديپلماسي ما ادامه جبهه جنگ و جبهه جنگ، ادامه جبهه انقلاب و نهضت اسلامي بود و اين يك خط واحد است. حجتالاسلام والمسلمين حسن روحاني با تاكيد بر اينكه «سرداران ديپلماسي ما همانند دوران جنگ در برابر قدرتهاي جهاني ايستادهاند»، افزود: با حمايت مردم، هدايتهاي مقام معظم رهبري و حركت دقيق ديپلماتها، كار بزرگي در مذاكرات هستهاي انجام گرفته است، هر چند كه هنوز كار پايان نيافته و تا تامين حقوق و منافع ملت ايران ادامه دارد. روحاني گفت: اين مساله مهم نشان ميدهد كه ما ميتوانيم براي رسيدن به موفقيت، راه كوتاهتر و كم هزينهتري را انتخاب كنيم و وظيفه نخبگان و برگزيدگان هر استان، انتخاب راههاي كوتاهتر و كم هزينهتر براي رسيدن به اهداف متعالي كشور است. رييسجمهوري با اشاره به اينكه «ملت ايران در ۲۴ خرداد ۹۲ راه تعامل سازنده و عزتمندانه با دنيا را انتخاب كرد»، گفت: نميشود مسائل حساس در منطقه و جهان را بدون تعامل حل كرد. در داخل هم بايد تعامل سازنده داشته باشيم. روحاني، همدلي و همزباني را با گذشتن از منافع فردي و جناحي ممكن دانست و اظهارداشت: احزاب، گروهها و جناحها، سلايق مختلفي داشته و دارند و اين اشكالي ندارد اما بايد با هم بحث كنيم و ديدگاهها را به يكديگر نزديكتر سازيم. رييسجمهوري با تاكيد بر اهميت نقد و انتقاد دلسوزانه در تقويت نظام گفت: منتقد دلسوز عين حامي دلسوز است چرا كه منتقدي كه دلسوزانه حرف بزند و نكتهاي را بيان كند، در مسير تقويت نظام گام برميدارد. روحاني با اشاره به اينكه «البته نقد با به دنبال هوچيگري بودن متفاوت است»، اظهارداشت: نقد دلسوزانه به نفع كشور و نظام است و در سالي كه از سوي مقام معظم رهبري سال همدلي و همزباني نامگذاري شده بايد از منافع شخصي و جناحي به خاطر منافع ملي و منافع كشور گذشت. رييسجمهوري در بخش ديگري از سخنانش با تاكيد بر اينكه «نبايد راه ايثار متوقف شود»، تصريح كرد: موفقيت در دفاع مقدس نتيجه همراهي علم و ايثار بود و براي توسعه و رونق كشور همه بايد ايثار كنند. روحاني در ادامه سخنان خود به نقش و جايگاه بخش خصوصي و مردم در توسعه كشور اشاره كرد و گفت: دولت در اقتصاد كلان بسيار تاثيرگذار است اما كار اصلي بايد توسط مردم انجام گيرد. بايد كار به مردم واگذار شود و دولت كمك كند و در اين مسير نخبگان و همه صاحبنظران نقش عمدهاي برعهده دارند. رييسجمهوري تاكيد كرد كه براي حفظ و توسعه اين كشور خونهاي زيادي داده شده و بايد همگان قدردان نعمت ايثار و فداكاري شهدا و ايثارگران باشيم و راه آنان را ادامه دهيم. روحاني با تاكيد بر اينكه «رويكرد امام، تكيه برآگاهي مردم بود»، گفت: رويكرد امام(ره) از آغاز نهضت اين بود كه بايد افكارعمومي مردم را براي يك انقلاب عمومي آماده كنيم. رييسجمهوري در ابتداي سخنان خود نيز با تاكيد بر اينكه «هر آنچه داشته و خواهيم داشت، در سايه علم، ايثار و فداكاري خواهد بود»، گفت: مقايسه قلم عالم با خون شهيد، نشان ميدهد كه علم و ايثار بايد در كنار هم قرار گيرند و اين موضوع در دوران دفاع مقدس كاملا نمايان بود. روحاني افزود: اگر در انقلاب و نهضت اسلامي و در ميدانهاي جنگ در كنار ايثار و فداكاري، از برنامهريزي، طراحي و ابزار دقيق استفاده نميشد، ممكن بود نتوانيم به هدف برسيم.