• 1404 پنج‌شنبه 12 تير
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
fhk; whnvhj ایرانول بانک ملی بیمه ملت

30 شماره آخر

  • شماره 3225 -
  • 1394 سه‌شنبه 1 ارديبهشت

دولت چقدر براي رتبه‌بندي معلمان و خصوصي‌سازي هزينه كرده است؟

بودجه 5/13 هزار ميليارد ريالي

رتبه‌بندي معلمان

«اجراي طرح رتبه‌بندي معلمان، 5/13 هزار ميليارد ريال براي دولت هزينه دارد.» اين جمله‌اي است كه علي‌اصغر فاني، وزير آموزش‌وپرورش روز ۲۱ فروردين امسال در جمع فرهنگيان و بازنشستگان شهرستان نطنز گفته بود. 5/13 هزار ميليارد ريال تنها آماري است كه از برآورد بودجه نظام رتبه‌بندي معلمان منتشر شده است. اين صحبت درست شش روز بعد از اعلام افزايش حقوق معلمان توسط وزارتخانه و از قول فاني به رسانه‌ها بود. اما بعد از گذشت يك سال از خصوصي‌سازي هنوز هيچ آماري از بودجه خصوصي‌سازي در دسترس نيست. گرچه اگر دست و پاهاي‌ پرتوان‌مان به ياري بيايند مي‌توان رقمي حدودي از ميزان بودجه اعلام كرد!
وزير آموزش و پرورش روز ۱۶ ارديبهشت، درست يك روز بعد از پايان تعطيلات نوروزي، به صداوسيما اعلام كرد: «براساس احكام جديد، حقوق دريافتي معلمان از ۱۶۰ تا۶۰۰ هزار تومان افزايش خواهد يافت و ۱۴ درصد افزايش حقوق كاركنان در سال ۹۴ نيز به آن اضافه مي‌شود.» فاني همان روز اعلام كرد احكام رتبه‌بندي معلمان از اول مهر صادر مي‌شود و براساس اين طرح معلمان به رتبه‌هاي پايه ارشد، خبره و عالي تقسيم مي‌شوند و درصدد افزايش مهارت‌هاي حرفه‌اي خود برمي‌آيند. او گفته بود شاخص‌هاي رتبه‌بندي معلمان را تا شهريور مشخص مي‌كنند و به تصويب دولت مي‌رسانند. وزير انگار حساسيت مجلس روي خودش را حسابي درك كرده و فهميده بود كه اگر دير بجنبد در چاله استيضاح مي‌افتد. براي همين بلافاصله بعد از تعطيلات نگذاشت عرق راه ملت خشك شود كه حتي قول استخدام پنج هزار نيرو در آموزش و پرورش را داد: «از طريق ماده 28 اساسنامه دانشگاه فرهنگيان از سازمان مديريت و برنامه‌ريزي قول اين استخدام‌ها را گرفته‌ايم و به زودي آزمون استخدامي برگزار خواهيم كرد. اولويت استخدام هم با مربيان پيش‌دبستاني خواهد بود.»

اينكه چرا طرح رتبه‌بندي معلمان اينقدر باطمانينه و خرامان‌خرامان به مجلس رسيده است، برمي‌گردد به اينكه بودجه‌اي براي آن در نظر گرفته نشده بود.
قبل از شفاف‌سازي وزير در باب ميزان بودجه در نظر گرفته‌شده براي رتبه‌بندي و زماني كه قرار بود اين طرح به مجلس برسد، ابوالقاسم خسروي‌سهل‌آبادي، عضو كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس گفته بود درنظر نگرفتن اعتبار براي نظام رتبه‌بندي معلمان در بودجه سال 94 دليل ارايه نشدن اين طرح ازسوي آموزش و پرورش به مجلس است: «نظام رتبه‌بندي معلمان دو سال پيش و در زمان تصدي وزارت آقاي حاجي‌بابايي در وزارت آموزش‌وپرورش در جلسه‌اي با حضور برخي اعضاي شوراي عالي انقلاب فرهنگي و نمايندگان كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس طراحي و پيگيري‌هاي لازم براي اجراي آن آغاز شد. بنا بود كه پس از انجام كارهاي كارشناسي، اين موضوع به صورت لايحه‌اي به مجلس ارايه شود، اما متاسفانه اين طرح در دولت قبل اجرا نشد، ولي در دولت يازدهم وزير آموزش و پرورش از ابتداي كار خود بارها در مصاحبه‌ها اعلام كرد طرح نظام رتبه‌بندي معلمان را به مجلس ارايه خواهد كرد و در آغاز سال تحصيلي 93 هم از سوي وي تاكيد شد كه در آينده‌اي نزديك طرح نظام رتبه‌بندي معلمان به مجلس ارايه مي‌شود.»
اما اين اتفاق نيفتاد تا اينكه وزير هوا را پس ديد و تصميم گرفت دست به دامن دولت شود تا بودجه اين كار را از بخش‌هاي ديگر تامين كند و اين طرح به مجلس ارايه شود. از آنجايي كه بودجه آموزش و پرورش بودجه محدودي است، به نظر مي‌رسد بودجه رتبه‌بندي قرار نيست از كيسه آموزش‌و‌پرورش برود و قرار است از راه‌هاي ديگري تامين شود.

۹۰ ميليارد بودجه احتمالي خصوصي‌سازي
وزير آموزش و پرورش يكي از كساني بود كه دفاع جانانه‌اي از طرح خصوصي‌سازي مدارس داشت. او گفته بود اگر واگذاري به بخش خصوصي صورت گيرد، انقلابي در آموزش و پرورش به وجود خواهد آمد: «در قانون اساسي ذكر شده دولت موظف است تا پايان دوره متوسطه زمينه تحصيل رايگان دانش‌آموزان كشور را تامين كند كه ما هم‌اكنون در حال انجام اين كار هستيم. امسال اعلام كرده‌ايم در مدارسي كه تراكم دانش‌آموزان در كلاس درس بالاست به عنوان مثال ۴۰ دانش‌آموز در يك كلاس حضور دارند ۱۰ نفر از اين دانش‌آموزان را به مدرسه غيردولتي نزديك مدرسه مي‌فرستيم كه هزينه را نيز دولت مي‌دهد.
بر اين اساس كلاس ۴۰نفره مدرسه دولتي ۳۰نفره مي‌شود و مدرسه غيردولتي كه ۱۵ دانش‌آموز در كلاس درس داشته، تعداد دانش‌آموزانش افزايش مي‌يابد يعني كلاس‌هاي درس مدرسه دولتي و غيردولتي در وضعيت تعادل قرار مي‌گيرند و دانش‌آموزي كه از مدرسه دولتي به غيردولتي مي‌رود نيز پولي پرداخت نمي‌كند.»
اسفنديار چهاربند مديركل آموزش و پرورش تهران، بعدها جزييات بيشتري اعلام كرد و گفت: «به موسسان بخش خصوصي اعلام كرده‌ايم كه فضا، تجهيزات، مدير و سرايدار را به همراه ۴۵۰ هزار تومان به ازاي هر دانش‌آموز به آنها پرداخت كنند و موسس بايد حقوق پرسنل و ساير موارد را خود پرداخت كند.»
اواخر اسفند سال گذشته، جبار كوچكي‌نژاد، عضو كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس، در حرف‌هايش درباره خصوصي‌سازي مدارس گريزي هم به تعداد دانش‌آموزاني كه به اين صورت مورد آموزش قرار گرفتند زد و گفت: «۲۰۰ هزار دانش‌آموز مدارس دولتي در قالب اين طرح توسط بخش خصوصي اداره شدند.» وزير آموزش و پرورش، پيشتر در شروع سال تحصيلي 94-93 اعلام كرده بود براي هر دانش‌آموز سالانه يك ميليون و ۶۰۰ هزار تومان هزينه مي‌شود. ماشين حساب‌هاي‌تان را آماده كنيد! اگر قرار بود اين ۲۰۰ هزار دانش‌آموز خارج از خصوصي‌سازي تحصيل كنند بايد ۳۲۰ ميليارد تومان هزينه اين افراد مي‌شد.
اما به ادعاي مديركل آموزش‌وپرورش تهران اين مبلغ به ۹۰ ميليارد تومان تقليل يافته. تقليل ۲۳۰ ميليارد‌توماني‌اي كه گويي هيچ به صرفه نبوده و حتي باعث شده خانواده‌ها ناراضي باشند و خدا مي‌داند كه اگر مسوولان آموزش و پرورش بخواهند رقم واقعي را اعلام كنند، چقدر رقم حدسي ما تغيير خواهد كرد.

 

 

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها