در انتهاي فروردين سال جاري
قيمت اقلام خوراكي در تهران 1/6 درصد افزايش يافت
متوسط تورم اقلام خوراكي در خرده فروشيهاي تهران در هفته منتهي به 28 فروردين 1394 نسبت به هفته مشابه سال قبل 1/6 درصد برآورد شده است. در گزارش هفتگي بانك مركزي بيشترين رشد قيمت مربوط به ميوهها بوده كه 8/44 درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزايش
قيمت داشته است.
در گروههاي مختلف خوراكي گروه سبزيجات و مرغ به عنوان دو بخشي كه تورم منفي داشتهاند به ثبت رسيده است. تورم اين دو بخش به ترتيب 6/13- و 2/12- درصد گزارش شده است. با توجه به اينكه قيمت مرغ در ابتداي سال به طور فزاينده رشد قيمت داشت؛ بازگشت نرخها به حد تعادلي باعث شد اين محصول با افت قيمت مواجه شود. همچنين در اين مدت بهاي گوشت گوسفند و گوشت تازه گاو و گوساله ثابت بود و قيمت گوشت مرغ معادل 2/14 درصد
كاهش داشت.
در هفته مورد بررسي در ميادين زيرنظر شهرداري اقلام ميوه و سبزي تازه كه تعدادي از آنها از نظر كيفي در مقايسه با ساير ميوهفروشيها متفاوت بودند؛ به نرخ مصوب سازمان ميادين ميوه و ترهبار عرضه ميشد. ميوهفروشيهاي سطح شهر اقلام ميوه و سبزي تازه را عرضه ميكردند كه در گروه ميوههاي تازه بهاي هندوانه معادل يك درصد افزايش ولي قيمت ساير اقلام اين گروه بين 1/1 درصد تا 4/5 درصد كاهش
داشته است.
در اين هفته در گروه برنج، قيمت برنج وارداتي غيرتايلندي معادل 9/0 درصد و برنج داخله درجه دو 1/0 درصد كاهش داشت و بهاي برنج داخله درجه يك ثابت بود. در گروه حبوب قيمت عدس معادل 1/1 درصد افزايش ولي بهاي لوبيا چشمبلبلي و لوبيا سفيد هر يك 1/0 و لوبيا قرمز 2/0 درصد كاهش يافت. همچنين قيمت ساير اقلام اين گروه بدون تغيير بود.
در گروه لبنيات بهاي ماست پاستوريزه نسبت به هفته قبل معادل 4/0 درصد و شير پاستوريه 4/3 درصد افزايش داشت و قيمت ساير اقلام اين گروه بدون تغيير بود. بهاي تخممرغ معادل 8/7 درصد كاهش يافت و شانهاي 7000 الي 10 هزار تومان فروش ميرفت.