• 1404 شنبه 3 خرداد
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
fhk; whnvhj بانک ملی بیمه ملت

30 شماره آخر

  • شماره 4810 -
  • 1399 سه‌شنبه 18 آذر

خبر

ابراز نگراني تروييكاي اروپا از نصب سانتريفيوژهاي جديد در نطنز

كشورهاي فرانسه، آلمان و انگليس روز دوشنبه در بيانيه‌اي مشترك نسبت به تصميم ايران براي نصب سانتريفيوژهاي جديد در تاسيسات غني‌سازي نطنز ابراز نگراني كردند. به نوشته خبرگزاري «اسپوتنيك»، تروييكاي اروپايي با ادعاي اينكه تصميم ايران براي نصب سانتريفيوژهاي جديد در نطنز، نقض توافق هسته‌اي است، گفتند:«اگر ايران درباره حفظ فضاي ديپلماسي جدي است بايد از توافق تبعيت كند». 3 كشور اروپايي مدعي شدند: «اطلاعيه اخير ايران به آژانس اتمي درباره تصميم نصب 3 آبشار سانتريفيوژهاي پيشرفته در تاسيسات غني‌سازي نطنز، مخالف برجام و بسيار نگران‌كننده است.» در ادامه اين بيانيه آمده است: «با نگراني شديد به قانون اخير كه توسط پارلمان ايران تصويب شده، توجه مي‌كنيم. [قانوني] كه اگر اجرا شود، به ‌طور اساسي برنامه هسته‌اي ايران را توسعه داده و دسترسي‌هاي نظارتي آژانس اتمي را محدود مي‌كند.» به نوشته اسپوتنيك، تروييكاي اروپايي همچنين افزود: «اين اقدامات با برجام و تعهدات گسترده‌تر هسته‌اي ايران همخواني ندارد. اگر ايران درباره حفظ فضاي ديپلماسي جدي است نبايد چنين گام‌هايي را اجرا كند.» كشورهاي آلمان، فرانسه و انگليس كه از زمان خروج آمريكا از توافق هسته‌اي - به تعهدات برجامي خود عمل نكرده‌اند - در اين بيانيه هشدار دادند:«چنين اقدامي، تلاش‌هاي مشترك ما براي حفظ برجام را به خطر مي‌اندازد و فرصت مهم براي بازگشت به ديپلماسي به ‌همراه دولت جديد آمريكا را تضعيف مي‌كند.» اين بيانيه سپس با لحني تهديدآميز اضافه كرد:«ما اين عدم تبعيت ايران را در چارچوب برجام مطرح خواهيم كرد. ما از بيانيه‌هاي رييس‌جمهور منتخب جو بايدن درباره برجام و راه ديپلماتيك براي رسيدگي به نگراني‌هاي گسترده‌تر درباره ايران، استقبال مي‌كنيم. اين به نفع همه ماست.» تروييكاي اروپايي در حالي ايران را به نقض توافق هسته‌اي متهم مي‌كنند كه3 روز پيش، «محمدجواد ظريف» وزير امور خارجه جمهوري اسلامي ايران در پيامي توييتري، خطاب به اين 3 كشور گفت:«به تعهدات‌تان در قطعنامه ۲۲۳۱ شوراي امنيت سازمان ملل پايبند باشيد و نقض برجام را متوقف كنيد.»

هيلي: از فكر بازگشت آمريكا

به برجام شب‌ها خوابم نمي‌برد

«نيكي هيلي» نماينده سابق دولت آمريكا در سازمان ملل متحد در پيامي در توييتر به تمجيد از تحريم‌هاي اقتصادي كشورش عليه ايران پرداخت. او در توييتر نوشت:«دونالد ترامپ به جاي مماشات در برابر حاكمان ايران از توافق هسته‌اي اوباما خارج شد و «تحريم‌هاي حداكثري» عليه ايران وضع كرد. اين تحريم‌ها اقتصاد ايران را خشكاند و رژيم را از پول مورد نياز براي تامين مالي فعاليت‌هاي تروريستي و ضربه زدن به ارتش ما محروم كرد.» او اضافه كرد:«ايران همان توافق بي‌دردسر سابقش را مي‌خواهد: رفع تحريم و پول در ازاي مطالبات اندك.» نيكي هيلي در پيام ديگري نوشت:«توافق ايران به اندازه همان شريكي كه آن توافق را امضا مي‌كند قابل ‌اعتماد و معتبر است و ايران هيچ‌كدام از اين دو نيست. ايران به غني‌سازي اورانيوم، حمايت از تروريست‌ها و دعوت براي نابودي اسراييل و آمريكا ادامه مي‌دهد. اعضاي مجلس ايران اخيرا شعار «مرگ بر آمريكا» سر دادند.» هيلي در پيام ديگري نوشته از فكر بازگشت دولت بعدي آمريكا به برجام، شب‌ها خوابش نمي‌برد. او نوشت:«اسراييل هيچ مشكلي با فروش جنگنده‌هاي اف-‌۳۵ به امارات متحده عربي ندارد. چيزي كه شب‌ها من را بيدار نگه مي‌دارد، فروش اف-۳۵ به امارات نيست بلكه اين فكر است كه كسي به توافق هسته‌اي با ايران بازگردد.» هيلي يكي از متحدان دونالد ترامپ در دولت او بود كه از ۲۵ ژانويه ۲۰۱۷ تا ۳۱ دسامبر ۲۰۱۸ به عنوان نماينده دولت آمريكا در دولت او حضور داشت.

لاوروف: براي رفع اختلافات در قفقاز با تمام توان تلاش مي‌كنيم

وزير خارجه روسيه روز دوشنبه در ديدار با همتاي ارمنستاني خود در «مسكو» بر لزوم ايجاد ثبات و امنيت در قفقاز جنوبي تاكيد كرد. به گزارش خبرگزاري «آرمنا پرس» «سرگئي لاوروف» وزير خارجه روسيه در ملاقات با «آرا عيوضيان» وزير خارجه ارمنستان گفت: «از مرحله درگيري شديد در قره باغ كوهستاني خارج مي‌شويم. مي‌خواهم به اهميت بيانيه مشترك امضا شده توسط نخست‌وزير ارمنستان، رييس‌جمهور روسيه و رييس‌جمهور جمهوري آذربايجان كه جنگ را متوقف كرد و توافقنامه‌هايي را تضمين كرد كه پناهجويان را قادر مي‌سازد به خانه‌هاي خود برگردند، اشاره كنم. مي‌توانيم قفقاز جنوبي را از منطقه اختلافات به منطقه‌اي با ثبات و رفاه براي همه ملت‌هاي ساكن در آنجا تبديل كنيم. ما در اين روند با تمام توان كمك خواهيم كرد.» وزير خارجه ارمنستان نيز در ديدار با همتاي روس خود از تلاش‌هاي اين كشور در برقراري آتش‌بس در قره‌باغ تشكر كرد و خواستار حفظ مراكز مذهبي اين كشور كه اينك در اختيار جمهوري آذربايجان قرار گرفته شد.

گفت‌وگوي تلفني امير قطر با سران كويت و عمان

«تميم بن حمد آل‌ثاني» امير قطر با «نواف الاحمد» امير كويت و «هيثم بن طارق» سلطان عمان تلفني گفت‌وگو كرد. بنا بر گزارش خبرگزاري كويت (كونا)، امير قطر در اين تماس تلفني از تلاش‌هاي كويت براي حفظ وحدت اعضاي شوراي همكاري خليج فارس قدرداني كرد. دو طرف همچنين روابط برادرانه و روند اقدام مشترك كشورهاي حاشيه خليج‌فارس را بررسي كردند. خبرگزاري عمان نيز گزارش كرد كه سلطان هيثم بن طارق روز دوشنبه تماس تلفني از امير قطر دريافت كرد و دو طرف همكاري‌هاي دوجانبه را بررسي كردند. به جزييات گفت‌وگوهاي امير قطر با سران كويت و عمان اشاره‌اي نشده اما روز جمعه وزير خارجه كويت اجراي گفت‌وگوهاي سازنده براي پايان دادن به بحران قطر را تاييد كرده بود.

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون