كشتيگيري كه نميگذارد دست كسي به پايش برسد
رحمان ۱۴۰۱
بهرام سرگوسرايي
وقتي در سال ۲۰۱۹ چند ثانيه بعد از بيادبي كشتيگير امريكايي در مسابقات قهرماني نوجوانان جوان او را با يك فن تماشايي روي تشك كشتي ادب كرد، همه فهميدند يك استعداد تازه پا به عرصه كشتي اين كشور گذاشته است. حالا از آن روز سه سال گذشته و رحمان عموزاد در حالي كه هنوز كمتر از ۲۰ سال دارد، ثابت كرده پيشبينيها در مورد او درست بوده.
كشتيگير ۱۹ ساله بهشهري در حالي كه هنوز در رده جوانان قرار دارد صاحب يك نشان ارزشمند طلاي آسيا شده. ارزشمند از اين جهت كه او در فينال مسابقات قهرماني آسيا در مغولستان موفق شد يكي از شانسهاي اصلي مدال جهان و المپيك را شكست بدهد. رحمان در فينال وزن ۶۵ كيلوگرم مقابل باجرانگ كشتيگير سرشناس هندي و دارنده نشان برنز المپيك توكيو و نقره جهان قرار گرفت و با ارايه يك كشتي حساب شده با نتيجه ۳ بر يك به پيروزي رسيد و به مدال طلا دست يافت. رحمان كه برخلاف اسمش در كشتي به هيچ عنوان رحم سرش نميشود، پيش از فينال در سه مبارزه با نتايج ۱۱ بر صفر، ۹ بر صفر و 6 بر صفر حريفاني از پاكستان، ژاپن و كشور ميزبان را شكست داده بود. تنها امتيازي كه رحمان در اين تورنمنت به حريفان داد تك امتياز مبارزه فينال بود كه آن به دليل اخطار كمكاري دريافت كرد، وگرنه اين كشتيگير قدرتمند در طول چهار مبارزه اجازه نداد دست حريفي به مچ پايش برسد يا در خاك هيچ كشتيگيري ننشست.
رحمان عموزاد با توجه به سن و سالي كه دارد مدارج پيشرفت را با موشك اتمي طي كرده. او در سال گذشته دو بار طعم حضور در مسابقات جهاني را چشيد؛ يكبار در جام جهاني و يكبار در قهرماني جهان. بعد از برنز جام جهاني در قهرماني جهان دستش از مدال كوتاه ماند و فهميد كشتي گرفتن فقط حمله و نابود كردن حريف در دو، سه دقيقه نيست. او در يك سال گذشته زيرنظر پژمان درستكار تبديل به يك كشتيگير پخ ته شده. براي همين توانست ۶ دقيقه پاهايش را از دسترس باجرانگ كه متخصص زيرگيري است و در شمال ايران و باشگاه حسن يزداني تمرين ميكند دور نگه دارد.
اولين نشان طلاي بزرگسالان رحمان در سال ۱۴۰۱ و در آستانه قرن جديد به دست آمده است. رحمان كه به قول هممحلهايهايش دايم در حال دويدن و تمرين كردن است، ميتواند با حفظ اين روند كشتي ايران را در سبك وزن در سالهاي پيش رو بيمه كند. خيليها ميگويند سبك بيپرواي كشتي گرفتن رحمان همانند حسن يزداني است. بدون شك اگر اين سبك در مسابقات مهمتري نظير بازيهاي آسيايي يا قهرماني جهان پيش رو قوام بيشتري پيدا كند، ميتواند ايران را با دستان پرتوان اين پديده جديد كشتي به مدالهاي زرين ديگري برساند.