• 1404 شنبه 28 تير
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
fhk; whnvhj ایرانول بانک ملی بیمه ملت

30 شماره آخر

  • شماره 5514 -
  • 1402 پنج‌شنبه 1 تير

رويداد

رونمايي از نمايشگاه  «در برابر فراموشي»

نمايشگاه عكس و ويديوي «در برابر فراموشي» به كارگرداني و كيوريتوري علي پاكزاد با نمايش آثار مستند مربوط به حضور او در افغانستان و اوكراين از ۱ تير ماه ۱۴۰۲ در سالن مميز خانه هنرمندان ايران برگزار مي‌شود. اين نمايشگاه با نمايش عكس‌هايي از افشين قدبيگي و آثار ويديويي به كارگرداني علي پاكزاد به رخدادهاي پس از حضور طالبان در افغانستان و جنگ اوكراين مي‌پردازد.  علي پاكزاد، روزنامه‌نگار، منتقد و مستندساز، كار حرفه‌اي خود را از سال ۱۳۸۹ آغاز كرد و در آخرين فعاليت‌هاي خود به عنوان خبرنگار ارشد روزنامه شرق رخدادهايي چون جنگ اوكراين، قدرت گرفتن مجدد طالبان در افغانستان و زلزله تركيه را پوشش خبري داده است. 
او پيش‌تر مستند «Exit» را نيز درباره كودكان مدرسه شين‌آباد ساخته است. 
علي پاكزاد در بخشي از استيتمنت نمايشگاه «در برابر فراموشي» نوشته است: «خشونت‌طلبان، جهان را با كلمه جنگ آراسته‌ تا در هر نقطه‌اي از جهان، سايه ويراني، مرگ و جراحات ماندگار فرصت زندگي مردم را مبدل به رنج‌هاي هميشگي كنند.... هدف ما ثبت اين وقايع دردناك بوده كه نبايد تكرار شوند. تصاويري كه به عنوان اسناد تاريخي، تمام قد در برابر فراموشي مي‌ايستند.»
 اين نمايشگاه از پنجشنبه، اول تا يكشنبه 11 تيرماه ادامه دارد. علاقه‌مندان به بازديد از نمايشگاه «در برابر فراموشي» مي‌توانند هر روز ‌ جز روزهاي شنبه از ساعت 17:00 تا 21:00 به‌ نشاني: خيابان طالقاني، خيابان موسوي شمالي (فرصت)، ضلع جنوبي باغ هنر، خانه هنرمندان ايران، گالري مميز مراجعه كنند.

 


دو نمايشگاه ديگر در خانه هنرمندان

نمايشگاه نقاشي‌هاي جواد قنبرپور با عنوان «سطل آشغال» و نمايشگاه عكس‌هاي خوشه شايان با عنوان «روايت سهمگين ترانه حوا» نيز ساعت ۱۷ روز جمعه دوم تير ماه به ترتيب در گالري‌هاي زمستان و تابستان خانه هنرمندان ايران افتتاح خواهند شد و تا ۱۲ تير ماه ميزبان علاقه‌مندان هستند. در بخشي از توضيح نمايشگاه «سطل آشغال» آمده است: همه اين سال‌ها در نقاط مختلف شهر، خيابان، در مسير خانه، كارگاه، محل كار و هر جا كه مي‌رفتم، سطل‌هاي زباله را مي‌ديدم. بيش از هر چيز ديگري در شهر سطل‌هاي زباله نظرم را به خود جلب مي‌كردند؛ گويي از قبل با آنها آشنا بودم. در سال‌هاي اخير اما سطل‌هاي زباله چهره ديگري به خود گرفته بودند؛ اين‌بار برايم طبيعت بي‌جان‌هايي بودند كه كوچك‌ترين نقشي در كنترل چيدمان، تركيب‌بندي و نور و سايه آنها نداشتم. آثار نمايشگاه «روايت سهمگين ترانه حوا» بر اساس كتاب خوشه شايان با همين نام انتخاب شده، شامل پنج مجموعه عكس است و كتاب نيز در اين نمايشگاه براي مطالعه و خريد عرضه خواهد شد. خانه هنرمندان ايران روزهاي شنبه تعطيل است و علاقه‌مندان براي بازديد مي‌توانند روزهاي يكشنبه تا جمعه از ساعت ۱۵ تا ۲۱ به گالري‌هاي اين مجموعه مراجعه كنند.


يك نمايشگاه اكسپرسيونيستي

نمايشگاه «فرم، رنگ، انتزاع» با آثاري از يك هنرمند ايراني در سبك هنر نوگرا و با استفاده از سبك اكسپرسيونيسم در نگارخانه لاله به نمايش گذاشته شده است.  به گزارش ايسنا، هنر مدرن به دليل زيبايي‌شناسي آوانگارد مشهور است و با هنرمندان آينده‌نگر خود شناخته مي‌شود؛ يكي از سبك‌هاي برگرفته شده از هنر مدرن سبك اكسپرسيونيسم انتزاعي است.
اكسپرسيونيسم شيوه‌اي نوين از بيان تجسمي است كه در آن هنرمند متاثر از دو شيوه هيجان‌نمايي و فراواقع‌گرايي براي القاي هيجانات شديد خود از رنگ‌هاي تند، اشكال كج و معوج و خطوط زمخت بهره مي‌گيرد.
اكسپرسيونيسم انتزاعي تاكيدش بر بي‌سبكي و مواجهه بر مكاشفات شخصي هنرمند است. آنچه براي او در هنگام خلق اثر مهم است، سفر هنرمند به دنياي درون و كنش او براي بيان احساسات و تفكراتش است، نه رسيدن به يك تصوير از پيش تعيين شده و هدفمند. «مرجانه غفوري‌تهراني» در اين نمايشگاه با نگاهي به هنر نوگرا و استفاده از سبك اكسپرسيونيسم به خلق آثاري قابل توجه پرداخته است. آيين گشايش نمايشگاه روز جمعه (دوم تيرماه ۱۴۰۲) از ساعت ۱۴ تا ۱۷ با حضور هنرمندان و دوستداران هنر در نگارخانه لاله برگزار مي‌شود و نمايشگاه از ۳ تا ۱۲ تير ماه ۱۴۰۲ از ساعت ۹ تا ۱۸ و پنجشنبه‌ها ساعت ۹ تا۱۳ و جمعه‌ها ۱۰ تا ۱۷ داير خواهد بود.
علاقه‌مندان مي‌توانند براي بازديد و خريد آثار به نگارخانه لاله، واقع در خيابان دكتر فاطمي، ضلع شمالي بوستان لاله، روبه‌روي پاركينگ طبقاتي لاله مراجعه كنند.

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون