شواليه آواز قطعات پسرش را مي خواند
اعتماد| حالا مدتي است از انتشار آلبوم «ناگفته» ميگذرد و «حافظ ناظري» - فرزند شواليه آواز ايران- ميخواهد آن را با همراهي پدرش روي صحنه ببرد. حافظ برنامههاي گستردهاي براي اين اجرا در نظر گرفته بود، مثلا ميخواست از تعدادي از نوازندگان خارجي بهره بگيرد كه البته همچنان بود و نبود حضورشان با اما و اگرهاي بسياري همراه است. حالا اما «حافظ ناظري» درباره جزييات كنسرت اين آلبوم و ابهام در حضور نوازندگان جهاني اين كنسرت توضيحاتي را ارايه داد. او آخرين باري كه در ايران كنسرت گذاشت ۱۶ سال پيش در كاخ سعدآباد تهران بود.
حالا حافظ ناظري ميگويد كه در آن كنسرت، براي نخستين بار يك استاد موسيقي ايراني كنار جوانهايي كه سن آنها بالاتر از ۱۹ سال نبود كنسرت داد و شما اگر شرايط آن روزگاران موسيقي ايران را بدانيد متوجه ميشويد كه برگزاري يك كنسرت موسيقي ايراني با گروه چند نفرهاي كه سازهاي آنها ساز اصلي اركستر به حساب نميآمدند چقدر سخت بود. حتي من خوب يادم ميآيد كه در آن كنسرت خيليها تعجب كردند كه چرا ما لباس سياه پوشيدهايم. «حافظ ناظري» همچنين ميگويد: « تقريبا يك هفته بعد از برگزاري كنسرت تاريخي مجموعه سعدآباد من براي مدتي از ايران رفتم. اين مهاجرت براي خيليها جالب توجه بود كه چطور اميد و آرزوهاي بزرگتر را به محبوبيت و شهرت در ايران ترجيح دادم و به كشوري رفتم كه سالها در آنجا تنها بودم و حتي پدرم را نديدم اما هميشه نيروي بزرگي به من كمك ميكرد كه راه دشوار را ادامه دهم تا بتوانم بر اساس آن حرف متفاوتتري را بيان كنم.»
حافظ ميگويد كه هيچگاه اعتقاد نداشته به هر قيمتي كنسرت بدهد: «اعتقاد دارم برگزاري تعداد زياد كنسرت كار را تبديل به بيزينس ميكند و روح و جسم هنري يك فعاليت هنري را از بين ميبرد. من در آن دوران ميخواستم تا زماني كه حرف تازهاي در دستم نباشد كنسرت نگذارم. متاسفانه از فروردين ماه سال گذشته برنامهريزيهاي متفاوتي را انجام داديم تا بتوانيم اين كنسرت را در يك برنامه شش ماهه در ايران برگزار كنيم اما متاسفانه مراحل قانوني طي نشد و مجبور شديم برنامه را كنسل كنيم. اينبار هم با اينكه هنوز خبري از نحوه حضور نوازندگان خارجي در كنسرت نشده و ما نگران اين موضوع هستيم اما تصميم داريم به هر طريق كه شده كنسرت را در ايران برگزار كنيم و اميدواريم اسطورههاي بينالمللي موسيقي دنيا كه براي اين كنسرت مدنظرمان قرار دارند به ما بپيوندند. البته صرفا خارجي بودن نوازندهها براي ما مهم نبود بلكه بيشتر كيفيت كار آنها مهم بوده و عزيمت هنرمنداني به ايران را در نظر داشتيم كه در كارنامه كاري خود ۴۲ جايزه گرمي را دارند يعني ميتوان گفت كه قصد ما آوردن توجههاي به سوي يك فرهنگ بود. من با كنسرت «ناگفته» ميخواهم ناگفتههاي فرهنگي ايران را به گوش جهانيان برسانم. گروه موسيقي ما نه موسيقي پاپ و راك داريم بلكه اينها استادان بزرگي هستند كه ميخواهند در اين كنسرت فقط بنوازند و من اصلا دليل محدوديتهاي موجود را نميدانم.»
خواننده آلبوم ناگفته توضيح ميدهد كه ۲۰ روز فرصت دارد و اميدوار است در اين مدت بتواند زمينههاي حضور نوازندگان جهاني آلبوم «ناگفته» را در ايران فراهم كند چون ميگويد اگر اينبار هم نتواند در خدمت اين هنرمندان براي كنسرت باشد به هيچ عنوان براي وجهه فرهنگي ايران خوب نيست: «من از مسوولان ميخواهم حالا كه از ما حمايت نميكنند لااقل جلوي كارهاي ما را نگيرند. به هر ترتيب تور كنسرتهاي «ناگفته» پنجم و ششم شهريور ماه از باغ عفيف آباد شيراز آغاز و روزهاي ۱۲ و۱۳ شهريور ماه در تالار بزرگ وزارت كشور برگزار ميشود و سپس اگر جاني در بدن و نفسي در سينه باقي بود در چند شهرستان ديگر نيز كنسرت برگزار ميشود. خيلي دلم ميخواست تا اين كنسرت، كنسرت متفاوتي باشد اما با اين استرسهايي كه پيش رو داريم شايد برگزاري متفاوت خيلي سخت باشد. من هر وقت كه كنسرتي را برگزار ميكنم چند كيلو از وزنم كم ميشود چون چنين پروژههايي فعاليتهايي بسيار سنگين هستند كه موجب استرسهاي فراواني براي من ميشود.»
ناظري در مورد حضور نوازندههاي ايراني در اين كنسرت نيز گفت: «هماكنون در مرحله انتخاب نوازنده هستيم و كارهايي را نيز در اين زمينه انجام داديم و طي چند روز آينده به صورت قطعي اسامي نوازندگان را اعلام خواهيم كرد. به هر صورت هماكنون براي نوازندگان خارجي مشكل صدور ويزا وجود دارد اما اميدواريم شرايط به گونهاي فراهم شود كه بتوانيم در كنار اين اسطورههاي جهاني و نوازندگان ايراني كنسرتهاي خوبي را به علاقهمندان ارايه دهيم. »