• 1404 پنج‌شنبه 26 تير
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
fhk; whnvhj ایرانول بانک ملی بیمه ملت

30 شماره آخر

  • شماره 3104 -
  • 1393 سه‌شنبه 20 آبان

پيشنهاد فيلم

قصه‌ي يك زوج پر جوش و خروش

  مريم رهنما

مي‌گويند در دنياي قصه‌گويي جهان «شهرزاد» يك زن، همان راوي مشهور «هزار و يكشب» است. جدا از «شهرزاد» هزار و يك شب مادربزرگ‌ها و مادرها سرمشق‌هاي خوبي بودند براي برخي مردان بزرگ نويسنده. مادربزرگ‌ها و مادرها چه سرمشق قصه‌گويي باشند يا نباشند اما بهترين راوي‌هاي خواب‌هاي آرام كودكان و فرزندان‌شان هستند. در سينما به دليل مناسبات صنعتي و پيچيده، زنان بيشتر به عنوان بازيگران و ستارگان درخشيدند و اين خاصيت عام سينما در تمام جهان بود.در سينماي پس از انقلاب ايران زنان در سينما آن هم در حوزه كارگرداني فعال‌تر شدند و تابستان و پاييز امسال سينماي ايران از آن زنان سينماگران ايراني بود كه توانستند تماشاگران بسياري را به سالن‌هاي سينما بكشانند.تهمينه ميلاني كارگردان باسابقه سينما پيش از اين با «
آتش‌بس 1» توانست براي اولين بار ركورد ميلياردي را وارد آمار فروش سينماي ايران كند. تهمينه ميلاني كارگردان «آتش‌بس» سال‌هاست به عنوان كارگردان زن سينماي ايراني قصه‌هايي مي‌گويد از حضور زن ايراني در جامعه ايراني. طبعا موفقيت «آتش‌بس» اين انگيزه و اعتماد به نفس را براي ميلاني ايجاد كرد تا قصه زوج پرجوش و خروش «آش‌بس» را در «آتش‌بس 2» ادامه دهد. «آتش‌بس 2» داستان يك زوج جوان و تحصيلكرده است كه عازم سفري به خارج از كشور هستند، پس از سال‌ها مشاور خانواده‌ خود را به طور اتفاقي در فرودگاه ملاقات مي‌كنند و در مدت زماني كه منتظر پرواز خود هستند، اتفاقات سال‌هايي از زندگي خود را در مدتي كه مشاور آنها در خارج از كشور به سر مي‌برد، مرور مي‌كنند.

فيلمي بر اساس يك ماجراي واقعي

از آن‌سو در گروه فيلم، هنر و تجربه با چهار سالن در شهر تهران فيلم «ماهي و گربه» ساخته شهرام مكري روي پرده رفته است. شهرام مكري، كارگردان جوان سينماي ايران كه با ساخت فيلم‌هاي كوتاهش در دهه 80 نگاه تازه‌يي را وارد فيلمسازي تجربي سينماي ايران كرد. «طوفان سنجاقك»، «محدوده دايره» و «آندوسي» سه فيلم تجربي بودند كه هر يك چارچوب‌هاي كلاسيك و مفاهيم كليدي سينما را به چالش مي‌كشيدند و در اين ميان «طوفان سنجاقك» موفق‌تر از دو فيلم ديگر بود.شهرام مكري بالاخره در سال 1387 اولين فيلم بلند داستاني خود را با عنوان «اشكان، انگشتر متبرك و چند داستان ديگر» ساخت كه تجربه‌يي بود در روايت و پس از گذشت شش سال هنوز روي پرده نيامده است اما «ماهي و گربه» كه سال گذشته ساخته شد هم در جشنواره‌هاي بين‌المللي خوش درخشيد و هم امكان اكران را يافت فيلمي كه قصه‌ چند دانشجوي دختر و پسر را  روايت مي‌كند كه براي شركت در جشن بادبادك‌بازي به شمال كشور رفته‌اند. در همسايگي كمپ كوچك آنها كلبه – رستوراني قرار دارد كه سه مرد ساكن آن هستند. رستوران به گوشت احتياج دارد و جز اين جوان‌ها شكاري در آن اطراف نيست.قصه ماهي و گربه بر اساس يك ماجراي واقعي نوشته شده است.  

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون