خبر كوتاه
استيضاح وزير ورزش كليد خورد
بهروز نعمتي، نماينده مردم اسدآباد در حاشيه جلسه علني در جمع خبرنگاران از جمعآوري امضا براي استيضاح وزير ورزش خبرداد. وي در رابطه با محورهاي استيضاح وزير ورزش گفت: عزل و نصب غيركارشناسي و صلاحيتهاي ورزشي در انتخاب مديران، عدم نظارت بر قراردادها و دلال بازيها، عدم توجه به ورزش همگاني در كشور، عدم نظارت بر نحوه فعاليت مربيان خارجي و دخالت در عزل و نصبهاي فدراسيوني از جمله محورهاي اين استيضاح است. نعمتي همچنين تاكيد كرد: در حال حاضر در رابطه با استيضاح وزير ورزش ۳۲ امضا از نمايندگان جمعآوري شده كه اين امضاها به تعداد۱۵۰ خواهد رسيد.
بسكتباليستها در راه آلمان
تيم ملي بسكتبال ايران براي برپايي اردويي تداركاتي و برگزاري دو بازي دوستانه امروز چهارشنبه راهي آلمان ميشود. 14 ملي پوشي كه ديرك باوئرمان آلماني انتخاب كرده راهي اين كشور ميشوند و سپس به ايران بازخواهند گشت و بعد از يك روز استراحت براي حضور در جام ويليام جونز راهي چين تايپه خواهد شد. تيمهاي ايران، ژاپن، نيوزيلند، فيليپين، روسيه، كره جنوبي، امريكا و دو تيم از چين تايپه در اين دوره از مسابقهها شركت ميكنند كه بسكتباليستهاي ايران در نخستين روز به مصاف كره جنوبي خواهند رفت.
بازتاب ايثار بانوي كوهنورد همداني در جهان
حركت ليلا وليپور، كوهنورد باتجربه استان همدان كه موفق شد به ارتفاع 7100 متري قله موستاق آتا چين صعود كند، اما به دليل امداد رساندن به يك كوهنورد آلماني و نامساعد بودن شرايط جوي منطقه از صعود به ارتفاع 7546 متري اين قله انصراف داد مورد بازتاب جهاني قرار گرفت. او در اين باره گفت: «در ارتفاع 7100 متري اين قله بوديم كه متاسفانه يكي از كوهنوردان آلماني دچار مصدوميت شديدي شد و تنها گروهي كه تصميم به نجات اين فرد گرفت گروه ايران بود كه به دليل امداد تيم آلمان و شرايط جوي نامساعد از ادامه صعود به قله منصرف شديم. بسيار براي يك كوهنورد سخت است كه هزينه بسيار زيادي را متقبل شود و تا ارتفاع 7100 متري يك قله پيش برود اما نتواند به قله صعود كند، اما من به شخصه به دليل آنكه تصميم به امداد آن كوهنورد آلماني گرفتم خوشحال هستم. پس از اين اتفاق فدراسيون كوهنوردي آلمان و چين از گروه ما تشكر و قدرداني كردند و در مراسمي با توجه به صعود به ارتفاع 7100 متري فدراسيون چين حكم صعود به قله موستاق آتا چين به تيم ايران داد. حركت گروه كوهنوردي و ايثار كوهنوردان ايراني بازتاب بسيار گستردهاي در سطح كوهنوردي جهان داشته و بسياري حركت ما را از صعود به قله با ارزشتر دانستهاند.»
مدال طلاي المپيك لندن از دونده ترك پس گرفته شد
آسلي چاكر آلپتكين، دونده دوي 1500 متر تركيه كه در المپيك لندن 2012 مدال طلا را كسب كرده بود به دليل مثبت شدن دوپينگش هشت سال محروم و مدال طلاي المپيك از او گرفته شد. در دسامبر 2013 در نمونههاي خون اين ورزشكار موارد غيرعادي مشاهده شد كه باعث شد او بازيهاي قهرماني جهان را در مسكو و همان سال از دست بدهد. از آنجا كه مدال طلاي المپيك 2012 از آلپتكين گرفته ميشود، اين مدال به گامزه بولت، ديگر دونده ترك ميرسد و مريم يوسف جمال از بحرين مدال نقره و تانيانا توماشووا از روسيه مدال برنز را دريافت خواهند كرد. توماشووا نيز بعد از المپيك 2008 پكن به دليل دوپينگ به مدت دو سال محروم شده بود. آلپتكين تمامي مقامهاي خود از 29 ژوئيه 2010 را از دست خواهد داد. از آنجا كه آلپتكين براي دومين بار به دليل دوپينگ محروم ميشود، اين محروميت هشت ساله خواهد بود. به گزارش پايگاه خبري inside the games كميته المپيك تركيه در بيانيهاي اعلام كرده است، دوپينگ را تحمل نخواهد كرد. اين كميته همچنين اعلام كرده است: ورزش يكي از مسائل مهم در تركيه است و ما بايد از آن حفاظت كنيم. ما با آژانس ضد دوپينگ تركيه همكاري ميكنيم تا افرادي كه خطا كردهاند، به اشد مجازات برسند. ما تمام تلاش خود را خواهيم كرد تا كاملا با دوپينگ در ورزش تركيه مقابله كنيم.