رويداد
نانوايان هرچقدر آرد بخواهند، هست
گروه اقتصادي| در روزهاي حمله اسراييل به خاك ايران، حجم تقاضاي نان در كل ايران افزايش يافته است. البته در يكسري از استانها اين حجم بيش از بقيه بوده است. رويدادي كه نگراني براي تامين آرد و نان را افزايش داده است . در واكنش به اين نگراني روز گذشته اتاق اصناف از تامين آرد مورد نياز كشور اطمينان داد. به گفته حميدرضا رستگار رييس اتاق اصناف تهران، هيچ نگراني در خصوص آرد نانواييها وجود ندارد. به ميزان كافي آرد در كشور وجود دارد و سهميه آرد را براي نانواييها افزايش دادهايم و هرچه قدر كه نانواييها نياز به آرد داشته باشند تخصيص مييابد. او ادامه داد: سهميه آرد را براي نانواييها آزاد گذاشتهايم و نگراني در اين زمينه وجود ندارد و از سوي ديگر هم نظارتها را افزايش دادهايم تا هيچ كمفروشي يا تعطيلي وجود نداشته باشد. درنتيجه هر كمبود يا تخلفي صورت گيرد؛ پيگيري ميشود. رييس اتاق اصناف تهران تاكيد كرد: مردم نگران نباشند هيچ كمبودي در كالاهاي اساسي و آرد و نان وجود ندارد. او با اشاره به گزارشهاي كمبود آرد و نان در برخي نقاط شمال كشور گفت كه با هماهنگي وزارت كشور و استانداريها، تصميم به افزايش سهميه آرد گرفته شد. تمامي شيفتهاي نانواييها و ديگر صنوف فعال هستند. به نقل از تسنيم، نوده فراهاني رييس اتاق اصناف ايران نيز گفت: هيچ كمبود نگرانكنندهاي در حوزه كالاهاي اساسي گزارش نشده و تمامي اصناف، نانواييها و فروشگاهها در حال خدمترساني هستند.
به گفته فراهاني در برخي نقاط شمال كشور كمبودهايي در زمينه آرد و نان گزارش شده بود كه با هماهنگي وزارت كشور و استانداريها، تصميم به افزايش سهميه آرد در اين مناطق گرفته شد تا مشكلي در تأمين نان به وجود نيايد. او افزود: تمامي شيفتهاي نانواييها و ديگر صنوف فعال هستند و در حال خدمترساني به مردمند. همچنين تمام سوپرماركتها بدون وقفه مشغول فعاليت هستند.
تامين 11.7 ميليارد دلار ارز براي كالاهاي وارداتي
گروه اقتصادي| براساس جديدترين دادههاي مركز مبادله ارز و طلاي ايران، از ابتداي سال ۱۴۰۴ تا امروز 28 خردادماه، بيش از ۱۱.۷ ميليارد دلار ارز براي تامين نيازهاي وارداتي كشور تخصيص و تامين شده است. از اين ميزان دو ميليارد و ۲۲۷ ميليون دلار براي كالاهاي اساسي و دارو و تجهيزات پزشكي تامين ارز شده است.
همچنين، ۹ ميليارد و ۱۷۶ ميليون دلار هم براي واردات مواد اوليه و تجهيزات صنعتي كشور و نيازهاي بازرگاني تامين ارز صورت گرفته است. علاوه بر اين آمارها نشان ميدهد كه بيش از ۳۰۰ ميليون دلار هم براي پاسخگويي به نيازهاي ۶۳ گانه ارز خدماتي تامين ارز انجام شده است.
به نقل از ايبنا، بازار ارز تجاري مركز مبادله ارز و طلاي ايران به عنوان بزرگترين بازار معاملات ارز در كشور از ابتداي سال جاري تا امروز، شاهد معامله ۶.۶ ميليارد دلار انواع ارز بوده و در سه روز گذشته نيز ۳۷۵ ميليون دلار انواع ارز در اين بازار معامله شده است.
ارز تجاري چند؟
روز گذشته، ۲۸ خردادماه، حواله دلار در بازار ارز تجاري مركز مبادله ايران با نرخ ۶۹ هزار و ۴۲۹ تومان، حواله يورو با نرخ ۸۰ هزار و ۷۹ تومان، حواله درهم با نرخ ۱۸ هزار و ۹۰۵ تومان، حواله يوان با نرخ ۹۶۶۳ تومان و حواله روبل با قيمت ۸۸۳ تومان، معامله و خريداري شد كه نشاندهنده تثبيت نرخ ارز براي تجار و بازرگانان است؛ بهطوري كه دلار در كانال ۶۹ هزار تومان، يورو در كانال ۸۰ هزار تومان، درهم در كانال ۱۸ هزار تومان و روبل در كانال ۸۰۰ تومان تثبيت شده است. ديروز همچنين اسكناس دلار با نرخ ۷۱ هزار و ۳۷۳ تومان، اسكناس يورو با نرخ ۸۲ هزار و ۳۲۱ تومان، اسكناس درهم با نرخ ۱۹ هزار و ۴۳۴ تومان، اسكناس يوان با نرخ ۹۹۳۳ تومان و اسكناس روبل با نرخ ۹۰۸ تومان، معامله شد. از سوي ديگر، ميانگين موزون نرخ ارز نيز كه بر مبناي حجم معاملات ارزي انجام شده در يك ماه گذشته با نرخهاي اعلامي در سامانه معاملات الكترونيك ارز در حوزه حواله، اسكناس و حواله كالاهاي اساسي و ضروري محاسبه ميشود، دیروز اسكناس دلار ۶۵ هزار و ۷۸ هزار تومان، يورو ۷۵ هزار و ۶۰ تومان، درهم ۱۷ هزار و ۷۲۰ تومان، يوان ۹۰۵۷ تومان و روبل به ۸ هزارو828 تومان رسيد.