خبر كوتاه
رييس مجلس سناي فرانسه هفته آينده به تهران ميآيد
ژرار لارشه، رييس مجلس سناي فرانسه قرار است هفته آينده به تهران سفر كند و در زمان حضور در ايران با رييسجمهوري، رييس مجلس شوراي اسلامي و وزير امور خارجه ديدار خواهد كرد. به گزارش ايرنا، پيش از اين، لارشه اعلام كرده بود كه ديدارش با رييسجمهوري اسلامي ايران بسيار مهم و گفتوگوهايش با مقامات ايران بر جديدترين تحولات لبنان متمركز خواهد بود. لوران فابيوس، وزير خارجه فرانسه نيز در تابستان گذشته و پس از توافق ايران با 1+5 به تهران سفر كرد و با مقامات كشورمان ديدار داشت. رييسجمهوري اسلامي ايران نيز قرار است در اواخر آبان ماه جاري و با دعوت فرانسوا اولاند، رييسجمهوري فرانسه به پاريس سفر كند.
اتريش خواستار حضور ايران در نشست بعدي كنفرانس سوريه در وين شد
وزير امور خارجه اتريش شنبهشب (ديشب) در ديدار با «سرگئي لاوروف» همتاي روسي خود كه در تلويزيون دولتي اتريش (ÖRF) پخش شد، همچنين به اين نكته اشاره كرد كه براي پيشبرد حل بحران سوريه همه بازيكنان در سوريه بايد دور يك ميز جمع شوند. كورتز درباره اختلافنظر كشورها درباره بشار اسد، رييسجمهوري سوريه گفت: حذف يا بودن اسد در سوريه تنها راهحل براي پايان دادن به جنگ در اين كشور نيست، بلكه همكاري روسيه و امريكا براي از بين بردن كامل تروريستها ميتواند بخش مهمي از حل بحران سوريه باشد. وي پيش از اين در ديدار با «فدريكا موگريني» مسوول سياست خارجه اتحاديه اروپا درباره بحران پناهندگان به وي تاكيد كرد: كشورهاي اروپايي به جاي نشان دادن نمايش اينكه در حال حل بحران پناهندگان هستند، بهتر است پيشنهاد و راهكارهاي خود را براي برونرفت از اين اوضاع نابسامان ارايه دهند، تا بتوان تصميمگيريهاي لازم را انجام داد. نشست چهارجانبه وزيران خارجه امريكا، روسيه، تركيه و عربستان براي بررسي بحران سوريه روز جمعه در هتل امپريال وين پايتخت اتريش در سايه اختلافات غربي و منطقهاي درباره پايان دادن به بحران سوريه و مرحله انتقالي آن برگزار شد. كورتز زمان بعدي برگزاري كنفرانس سوريه را 30 اكتبر (هشتم آبان ماه) در وين اعلام كرد. بحران سوريه از پنج سال پيش به دنبال تجهيز تروريستهاي داعش توسط برخي كشورهاي منطقه آغاز شده است كه تاكنون دهها هزار مردم اين كشور به دست اين تروريستها كشته، مجروح و آواره شدهاند.
دولت آينده تركيه اهميت روابط با ايران را درك ميكند
سفير تركيه در ايران گفت: تركيه خود يكي از بزرگترين قربانيان تروريسم است و به همين دليل هيچگاه به گروههاي تروريستي به ويژه داعش كمك نخواهد كرد. ما هرگونه حمايت از گروههاي تروريستي را تكذيب ميكنيم. به گزارش ايسنا، رضا هاكان تكين در حاشيه انتخابات پارلماني تركيه در تهران كه صبح ديروز همزمان در سفارت و كنسولگريهاي اين كشور در ايران برگزار شد در جمع خبرنگاران حاضر شد و به سوالات آنها پاسخ داد. وي در پاسخ به خبرنگار ايسنا در رابطه با اينكه انتخابات پارلماني تركيه چه تاثيري بر روابط تهران - آنكارا خواهد داشت، گفت: در حال حاضر نميتوان پيشبيني كرد كه نتايج انتخابات پارلماني تركيه چه خواهد بود ولي هر نتيجهاي كه حاصل شود تركيه پس از اين انتخابات در كوتاهترين زمان ممكن دولت تشكيل خواهد داد. هاكان تكين با بيان اينكه روابط تركيه و ايران به صورت سنتي، فوقالعاده قوي و مستحكم است، خاطرنشان كرد: بدون در نظر گرفتن اينكه در اين انتخابات چه حزبي به تنهايي دولت تشكيل دهد يا اينكه دولت ائتلافي از تركيب دو يا چند حزب ديگر تشكيل شود، بايد بگويم دولت آينده تركيه هم قطعا اهميت و اولويت روابط با ايران را درك ميكند. هيچ شك و شبههاي وجود ندارد كه روابط ايران و تركيه به شكل روزافزون گسترش خواهد يافت. ترافيكي در ديدارهاي مسوولان ايران و تركيه به وجود آمده است و اين ديدارها در سطوح عالي شكل ميگيرد ولي به خاطر روند برگزاري انتخابات در تركيه وقفهاي در ديدارها حاصل شده است. همانطور كه نخست وزير ما آقاي داوود اوغلو در حاشيه اجلاس سازمان ملل در ماه سپتامبر و در نيويورك طي ديدار خود با رييسجمهور محترم ايران اعلام كردند پس از تشكيل دولت جديد تمايل دارند در نخستين فرصت به ايران سفر كنند. هاكان تكين در پاسخ به سوال يكي از خبرگزاريهاي تركيه مبني بر اينكه نظر شما در رابطه با برخي اخبار منتشرشده كه از درمان سركرده گروه تروريستي داعش (ابوبكر بغدادي) در استانبول حكايت ميكند، چيست، اينطور توضيح داد: تمام اخبار منتشر شده مبني بر اينكه ابوبكر بغدادي به تركيه منتقل شده و در آنجا تحت مداوا است را تكذيب ميكنم و ميگويم تمام اين اخبار محصول خيالپردازيهاي رسانهاي بوده است و قطعا اگر اين شخص به تركيه بيايد در نخستين فرصت و نخستين جا دستگير و تحويل قانون داده ميشود.
راس: اوباما و نتانياهو به يكديگر اعتماد ندارند
دنيس راس، مشاور سابق رييسجمهور امريكا در مصاحبهاي تاكيد كرد كه اگرچه اوباما و نتانياهو به هم اعتمادي ندارند، اما روابط واشنگتن و تلآويو بهبود خواهد يافت. به گزارش فارس، مشاور رييسجمهور امريكا در دور اول رياستجمهوري وي تاكيد كرد كه اوباما به فكر امنيت اسراييل بوده و آن را تقويت كرده است. «دنيس راس» در مصاحبهاي با روزنامه صهيونيستي «يديعوت آحارانوت» توضيحاتي درباره كتاب تازهاش كه درباره روابط واشنگتن و تلآويو است، ارايه كرد. مشاور رييسجمهور امريكا در دور اول رييسجمهور كنوني گفت باراك اوباما و بنيامين نتانياهو به هم اعتماد ندارند اما با اين وجود، به دليل روابط «خاص امريكا و اسراييل»، اختلافات بين واشنگتن و تلآويو برطرف خواهد شد و روابط آنها بهبود خواهد يافت. به گفته راس در سابقه روابط واشنگتن و تلآويو، بيشترين بياعتمادي بين مقامات دو طرف بين جورج بوش پدر با «اسحاق شامير» نخستوزير وقت رژيم صهيونيستي بود چرا كه اعتقاد داشت شامير در موضوع شهركسازي در اراضي فلسطيني او را فريب داد. از نظر مشاور سابق اوباما، تنشها و اختلافات بين واشنگتن و تلآويو به خاطر مذاكرات هستهاي ايران به اندازهاي كه در زمان جورج بوش پدر افزايش يافته بود، نبود. راس با بيان اينكه هيچ گزينه ديگري به جز «موفقيت در روابط خاص امريكا و اسراييل وجود ندارد»، در پاسخ به سوال خبرنگار صهيونيست درباره اينكه «آيا يك رييسجمهور يا نخستوزير ميتواند روابط را از بين ببرد؟» گفت: «قطعا نه. در نهايت روابط بهبود مييابد». مشاور سابق رييسجمهور امريكا گفت باراك اوباما در طول دوران رياستجمهوري خود امنيت رژيم صهيونيستي را مدنظر داشته و آن را تقويت كرده و به دنبال صدمه زدن به امنيت تلآويو نبوده است.
ادامه تنشآفرينيهاي عادل الجبير
گروه ديپلماسي| عادل الجبير، وزير امور خارجه عربستان سعودي همچنان بر طبل ايرانستيزي ميكوبد. روز گذشته جان كري، وزير امور خارجه ايالات متحده مهمان آلسعود در رياض بود. رييس دستگاه ديپلماسي امريكا كمتر از 48 ساعت پس از ديدار با همتاي سعودي خود در وين در قالب نشست سوريه با وي در پايتخت عربستان سعودي ديدار كرد. ديدارهاي زنجيرهواري كه به نظر ميرسد براي نزديك كردن مواضع عربستان به كشورهاي اروپايي براي حضور ايران در مذاكرات سوريه و پرهيز از تلاش رياض براي تطويل بيشتر بحران در دمشق است. با اينهمه عادل الجبير، پس از ديدار با جان كري در رياض، جمهوري اسلامي ايران را اشغالگر سرزمينهاي عربي خواند. اتهامي كه براي دومين بار در 10 روز گذشته از زبان وي تكرار شده است. الجبير كه كشورش از هفت ماه پيش حمله به يمن را پيش برده و موجي از شهروندان غيرنظامي را هم در اين حملات كشته است در ادامه سخنانش تهران را به حمايت از تروريسم متهم كرد. رياض در حالي با ادامه سياست تنشآفرين خود در خصوص تهران سخن ميگويد كه پرونده حجاج ايراني مفقود شده در مراسم حج امسال هنوز بسته نشده است و آل سعود از پذيرش هرگونه مسووليت در اين خصوص سرباز زده است.
اعدام شيخ نمر هزينه سنگيني براي عربستان دارد
معاون عربي و آفريقاي وزير امور خارجه هشدار داد: اعدام شيخ نمر هزينه سنگيني را متوجه عربستان سعودي خواهد كرد. حسين اميرعبداللهيان در مصاحبه با خبرگزاري صدا و سيما، انتشار خبرهايي مبني بر تاييد اعدام اين روحاني برجسته عربستان را نگرانكننده دانست و تصريح كرد: اين كشور هنوز پاسخ قانعكنندهاي براي سوء مديريت در حج تمتع امسال كه سبب كشته شدن هزاران مسلمان شيعه و سني شد، ندارد. وي افزود: وقايع حج امسال و تجاوز نظامي ناكارآمد عربستان عليه مردم مظلوم يمن ثابت كرد كه شرايط عربستان مناسب نيست و رويكردهاي تحريكآميز و طايفهاي عليه شهروندانش به مصلحت حكومت نخواهد بود. معاون وزير امور خارجه به مقامات عربستان توصيه كرد كه از رفتارهاي ماجراجويانه عليه مردم كشورشان و كشورهاي منطقه دست بكشند و در مسير انصاف و عقلانيت گام بردارند.