حسين كمالي:
اصلاحطلبان بايد براي اصلاح امور جامعه تلاش كنند
حسين كمالي، وزير اسبق كار و دبيركل حزب اسلامي كار روز گذشته در گفتوگويي با خبرآنلاين آخرين تحليل خود را از آرايش انتخاباتي گروههاي سياسي ارايه كرد. او معتقد است دولت و حزب اعتدال و توسعه به جريان اصلاحات نيازمند هستند و نبايد رفتاري غيرمتعارف از جمله جدايي از اصلاحطلبان را از خود نشان دهند. آنجا كه سخن از ليست مشترك اصولگرايان و اصلاحطلبان ميشود هم ميگويد تاكيد داريم اين كار صورت نگيرد و قطعا افرادي مثل حجتالاسلام ناطق نوري سرليست اصلاحطلبان نخواهند شد:
در انتخابات مجلس نهم به دليل ردصلاحيتهاي گستردهاي كه صورت گرفت اصلاحطلبان وارد موضعگيري پيرامون انتخابات نشدند. اصلاحطلبان هرگز انتخابات را تحريم نكردند، هيچ حزب و گروه اصلاحطلبي اعلام نكرد كه انتخابات را تحريم ميكنيم بلكه آن شور و شوقي كه بايد داشته باشند و اعلام كنند كه در انتخابات حضور داريم و به نقشآفريني توام با نشاط سياسي رو بياورند، وجود نداشت. دليل آن هم همان رد صلاحيتهاي گسترده بود كه باعث شد اصلاحطلبان اكثريت كانديداهاي خود را از دست بدهند. طبيعتا كساني كه به نشاط انتخاباتي فكر ميكنند بايد جلوي اين ردصلاحيتهاي گسترده را بگيرند.
در انتخابات پيش رو حضور اصلاحطلبان در انتخابات براي مقابله با حضور پوپوليستها يا گروه خاص ديگري نيست. اصلاحطلبان ميبايست در صحنه حضور داشته باشند و براي اصلاح امور جامعه تلاش كنند. اهميت اينكه رقيب آنها چه شخص حقيقي يا حقوقي باشد و احساس خطر بكنند يا نكنند، رافع مسووليت انساني آنها نيست. ولي اگر موانعي در راه اين حضور به وجود آيد قطعا شرايط تغيير خواهد كرد.
خيلي سادهلوحانه است كه ما فكر كنيم عدهاي وارد صحنه انتخابات شدند، چندين ميليارد تومان برايشان هزينه شد تا با يك حقوق چند ميليوني كارمندي صحنه را بعد از چندسال ترك كنند! وقتي پول نقش اساسي را ايفا ميكند، در نتيجه برنامه جاي خود را به تطميع ميدهد. يعني تطميع رايدهندگان جايگزين اقناع و پذيرش برنامهها از سوي آنها ميشود و معنا و مفهوم آن اين است كه برنامه ديگر مهم نيست. اين پول است كه تصميمگيرنده اصلي است.
يكي از افراد و شخصيتهاي شناخته شده اصلاحات آقاي عارف است. چون ايشان جزو احزاب و گروههايي كه در پيشنهاد ما براي تشكيل اين شورا عنوان شده بودند حضور نداشتند و به عنوان يك حزب مخاطب قرار نگرفته بودند و عضو كميته راهبردي هم نبودند، آقاي خاتمي ذكر نام كرده بودند كه از ايشان هم دعوت شود و نظراتشان مورد توجه قرار گيرد كه مورد استقبال شوراي هماهنگي هم قرار گرفت.
در جريان اصلاحات، تقسيمبندي سنتي و جديد نداريم. در مجموع سياست اين است كه بين همه تشكلها وحدتي به وجود آيد و آقاي خاتمي هم همين روال را در پيش گرفتند. ما اميدواريم كه اين احزاب هم با تصميمات شوراي سياستگذاري پيش بروند. طبيعتا وقتي وارد يك مجموعه ميشوند ميپذيرند كه در چارچوب همان مجموعه حركت كنند.
حزب اعتدال و توسعه و كلا جريان ميانه به حمايت اصلاحطلبان نيازمند هستند. چون با راي اصلاحطلبان روي كار هستند بنابراين ما منتظر هيچگونه رفتار غيرمتعارفي از سوي آنها نيستيم. اصلاحطلبان از اينكه اين دولت روي كار آمده خوشحال هستند و به آن كمك كردند و بعيد ميدانم دولت ديد متفاوت از اين داشته باشد و به جدايي از اصلاحطلبان فكر كند.
هر گروهي ليست خودش را بدهد و افراد مدنظر خودش را معرفي كند و براساس برنامهاي كه خودش ميدهد به آراي عمومي مراجعه كند. اگر قرار بر آن ليست مشترك باشد ممكن است نوعي اختلاط بين برنامههاي دو جريان پيش بيايد. بايد شرايطي را به وجود آوريم كه هر گروهي با برنامه مشخص خودش و با ليست خودش وارد صحنه انتخابات شود و هر گروهي كه مورد اقبال عمومي قرار گرفت بقيه گروهها با آنها همكاري كنند.
در مورد سرليستي آقاي ناطق نوري در ليست اصلاحطلبان طبيعتا اين اتفاق نميافتد. هر گروهي بايد سرليست خاص خودش را داشته باشد و با برنامه خودش وارد انتخابات شود.
آيتالله هاشمي فردي صاحب نظر و صاحب نفوذ در جريان اصلاحات هستند و احترام ويژهاي براي ايشان و تفكراتشان قايلند. حتي در جريان اصولگرا هم مورد تاكيد و احترام هستند. جريان ميانه هم به ايشان نزديك است. در كل آقاي هاشمي يك شخصيت ملي هستند كه افكار و نظراتشان در دو جريان تاثيرگذار است.