ادغام براي انسجام بيشتر
اصلاحطلبان قصد دارند تا اينبار بدون كوچكترين چالشي با شوراي نگهبان فرآيند انتخابات را پيگيري كنند. به همين دليل نيز طي ماههاي اخير ديدارهايي بين برخي اصلاحطلبان با فقهاي شوراي نگهبان ترتيب داده شده است. روز گذشته نيز عبدالله ناصري، عضو شوراي مشورتي اصلاحطلبان گفت: تاكنون گفتوگوهايي هم با برخي اعضاي شوراي نگهبان صورت گرفته است تا در نهايت بتوان روند رد صلاحيتهايي كه در يك دهه اخير شاهد بوديم را به حداقل رساند.
او در گفتوگو با مهر، در پاسخ به اين سوال كه آيا قرار است ادامه جلسات شوراي سياستگذاري اصلاحطلبان به رياست محمدرضا عارف ادامه پيدا كند، يا خير؟ اظهار كرد: بله، هيات رييسه انتخاب شده و اين هيات نيز معتقد است كه بايد عارف به عنوان رييس انتخاب شود. البته هنوز جلسه رسمي هيات رييسه براي انتخاب رييس تشكيل نشده، اما اكثرا معتقدند كه عارف بايد به عنوان رييس تعيين شود.
وي با تشريح چگونگي تشكيل شوراهاي موجود در جريان اصلاحات گفت: شوراي مشورتي اصلاحطلبان قبل از انتخابات ۹۲ تشكيل شد و ممكن است كه فعاليتهاي خود را در چارچوبهاي مختلف ادامه دهد. اين شورا، كميته و كارگروههاي متعددي دارد. از درون شوراي مشورتي يك شورا يا كميته راهبردي انتخابات شكل گرفت كه مسووليت انتخابات را داشت و امروز موضوعيتي ندارد و فعاليتش در شوراي سياستگذاري ادغام شده است.
ناصري تاكيد كرد: كميته انتخابات شوراي هماهنگي جبهه اصلاحات هم ديگر موضوعيتي ندارد. در واقع كميته انتخابات، شوراي راهبردي و شوراي هماهنگي اصلاحات در ذيل شوراي سياستگذاري كار خود را ادامه داده و همچنين احزاب نيز طبق روال معمول گذشته كارهاي تشكيلاتي خود را انجام ميدهند.
عضو شوراي مشورتي اصلاحطلبان در پاسخ به اين سوال كه آيا علت تشكيل شوراي سياستگذاري عدم كارايي و فراگيري كميته راهبردي و كميته انتخابات بوده است يا خير؟ تصريح كرد: خير، هر دوي آنها هم فراگيري و هم كارايي لازم را داشتند. قبل از تشكيل شوراي سياستگذاري، ۲۳ استان كارهاي مربوط به انتخابات را شكل دادند ولي براي اينكه يك جامعيتي شكل بگيرد و احزاب جديدي مثل اتحاد ملت، نداي ايرانيان يا احزاب اصلاحطلبي كه فعلا در حال بررسي در كميسيون ماده ۱۰ احزاب هستند و هنوز عضو شوراي هماهنگي اصلاح نشدهاند، بتوانند در يك چارچوب كلي فعاليت داشته باشند، شوراي سياستگذاري تاسيس شد.
وي ادامه داد: در واقع هر كسي كه عنوان اصلاحطلبي را يدك ميكشد با صلاحديد هيات رييسه شوراي سياستگذاري ميتواند در ذيل اين شورا حضور داشته باشد.
عضو شوراي مشورتي اصلاحطلبان در پاسخ به سوال ديگري مبني بر اينكه اصلاحطلبان چگونه ميخواهند با شوراي نگهبان تعامل داشته باشند؟ خاطرنشان كرد: اصلاحطلبان در انتخابات سه مجلس گذشته رضايتي از عملكرد شوراي نگهبان ندارند و طبيعتا معتقدند كه بايد نحوه نظارت در چارچوب قانون صورت بگيرد. امروز اصلاحطلبان دولت را همگفتمان خود ميدانند و اگرچه وزير كشور يك اصولگراي سنتي است، اما تعامل را مورد توجه قرار دادند و افراد به اعتبار فردي و برخي احزاب به اعتبار رويكرد حزبي خود بنا دارند با شوراي نگهبان وارد رايزني شوند.
وي گفت: تاكنون گفتوگوهايي هم با برخي اعضاي شوراي نگهبان صورت گرفته است تا در نهايت بتوان روند رد صلاحيتهايي كه در يك دهه اخير شاهد آن بوديم را به حداقل رساند. اين گفتوگوها ادامه خواهد يافت و فكر ميكنم نتيجه مثبتي را به همراه داشته باشد.
ناصري خاطرنشان كرد: البته اين را بايد تاكيد كنم كه رايزني با شوراي نگهبان يك تصميمگيري تشكيلاتي نيست بلكه يك ايده عمومي در سطح كلي اصلاحطلبان است و هر كسي مانند آقاي عارف كه مسووليتهايي در نهادهاي حكومتي دارد از اين ظرفيت براي گفتوگو با اعضاي شوراي نگهبان استفاده ميكند.