خبر كوتاه
خوشرو: برخورد با پناهجويان براساس بيطرفي باشد
سفير و نماينده دايم ايران در سازمان ملل اقدام جامعه بينالمللي در قبال بحران آوارگان در نقاط مختلف جهان را خواستار شد. به گزارش «اعتماد»، غلامعلي خوشرو در سخنراني خود در جلسه مجمع عمومي سازمان ملل كه درباره وضعيت مهاجران در منطقه مديترانه تشكيل شد، با اشاره به موضوع آوارگان سوري گفت: مساله آوارگان و پناهجويان بايد به صورت ريشهاي حل و فصل شود، زيرا پناهجويان تنها نشانههاي وجود مشكل هستند و نه خود مشكل. وي افزود: پناهجويان در منطقه مديترانه در حال گريختن از جنگ، منازعه و خشونت در كشورهاي خود هستند كه بخش عمده آن نتيجه جنايات و وحشيگري تروريستها و افراطگرايان است. نماينده كشورمان در سازمان ملل تاكيد كرد: اگر ما نتوانيم به شكل موثر با گروههاي تروريستي و افراطي برخورد و آنها را ريشهكن كنيم و ايدئولوژيهاي افراطي كه آنها را تغذيه ميكنند، بياعتبار كنيم، بحران رو به تزايد پناهندگان متوقف نخواهد شد. خوشرو همچنين با تقسيم تاريخ منطقه به دو بخش دور و نزديك، درباره تاريخ نزديك منطقه گفت: اكنون تقريبا اجماع وجود دارد كه مداخله نظامي در تعدادي از كشورهاي خاورميانه در دهه گذشته به ميزان زيادي به سر بر آوردن هيولاي افراطيگري و ايجاد فضاي آيدهآل براي اين اهريمن كه از آبشخور ايدئولوژيهاي تكفيري سيراب ميشود، نقش داشته است. وي كشورهايي را كه حقوق بينالملل را ناديده گرفته و آن را زير پا گذاشتهاند، در ايجاد شرايط موجود شريك در جرم دانست و با اشاره به تاريخ دور منطقه و رنج و محنت ديرپاي مردم فلسطين گفت: تا وقتي اشغال سرزمين فلسطين توسط اسراييل ادامه دارد، ريشه اصلي بحران باقي است و منطقه روي ثبات به خود نخواهد ديد. وي جنايات اسراييل ظرف چند دهه گذشته، از قبيل وحشيگري اين رژيم در غزه در سال گذشته را به اندازه اعمال وحشيانه داعش در حال حاضر باعث بيخانمان شدن و آواره شدن مردم دانست. خوشرو به برخورد تبعيضآميز با مساله آوارگان و پناهجويان در جهان نيز اشاره كرد و گفت: فارغ از علل ايجاد بحران پناهجويان، اين افراد قربانيان سياستهاي غلط برخي دولتها هستند، لذا پناهجويان بايد هميشه و در همه جا تحت حمايت بينالمللي باشند. وي افزود: برخورد جامعه بينالملل و به ويژه سازمان ملل متحد با پناهجويان همواره بايد بر اساس اصول بشر دوستانه و بر اساس بيطرفي باشد، اما متاسفانه همواره اينگونه نيست. سفير ايران در سازمان ملل گفت: جمهوري اسلامي ايران در سالهاي گذشته با حداقل حمايت و توجه بينالمللي ميزبان ميليونها عراقي و افغانستاني بوده و هست. وي در پايان ضمن استقبال از توجه جامعه بينالمللي به بحران جاري پناهجويان در اروپا گفت: همه پناهجويان و بحرانهاي مرتبط با آنها شايسته چنين توجهي هستند و جامعه بينالمللي بايد بدون توجه به اينكه پناهجويان چه كساني هستند و به سمت كدام مقصد در حال حركت هستند، به آنها كمك كند.
دزدان دريايي سومالي كشتي ماهيگيري ايراني را ربودند
مقامهاي سومالي از ربوده شدن يك كشتي ماهيگيري ايراني توسط دزدان دريايي اين كشور خبر دادند. به گزارش ايلنا به نقل از رويترز، يك مقام سومالي و يك متخصص نيروي دريايي اين كشور از ربوده شدن يك كشتي ماهيگيري ايراني با ۱۵ خدمه توسط دزدان دريايي سومالي خبر دادند. «عبدالرزاق محمد ديرير» مدير بخش مقابله با دزدان دريايي ناحيه خودمختار «پانتلند» سومالي گفت: كشتي ايراني يكشنبه گذشته در آبهاي شمالي شهر «ايل» ربوده شد. وي تصريح كرد كه طي چند روز اخير دزدان دريايي سومالي سه حمله ديگر انجام دادند اما، موفق به ربودن هيچ كشتي ديگري نشدند. دو كشتي ماهيگيري ايراني ديگر در مارس گذشته ربوده شده بودند كه ۱۶ خدمه يكي از اين كشتيها در آگوست گذشته موفق به فرار شدند اما، ۲۶ خدمه كشتي دوم همچنان در اختيار دزدان دريايي هستند.
ماكري: يادداشت تفاهم ايران و آرژانتين درباره آميا را لغو ميكنم
رييسجمهور منتخب آرژانتين از ارسال لايحهاي به كنگره كشورش براي لغو يادداشت تفاهم ايران و آرژانتين درباره «آميا» خبر داد و گفت كه اين يادداشت تفاهم نهتنها كمكي به اتحاد آرژانتينيها نكرده بلكه تصوير منسجم ملت آرژانتين در اذهان جهانيان را مخدوش ساخته است. به گزارش فارس، «مائوريسيو ماكري» رييسجمهور منتخب مردم آرژانتين در نخستين نشست مطبوعاتي خود پس از پيروزي در انتخابات رياستجمهوري اين كشور، اعلام كرد: هدف من حكومت كردن بر تمامي مردم آرژانتين است، ما سالهاي زيادي پيشرو داريم و بهخوبي ميدانيم آنچه مردم آرژانتين را به هم پيوند ميدهد بسيار بيشتر از آن چيزي است كه اين مردم را از هم جدا ميكند. رييسجمهور منتخب آرژانتين درباره گسترش روابط با ديگر كشورها نيز از برقراري رابطه ديپلماتيك با شيلي خبر داد و عنوان كرد: هدف من ايجاد روابط مناسب با براداران خود در امريكاي لاتين و ساير كشورهاي جهان است و من همچنين قصد دارم روابط بين آرژانتين و اتحاديهاروپا را نيز گسترش دهم. وي در ادامه نشست مطبوعاتي خود از ارسال لايحهاي به كنگره آرژانتين براي لغو يادداشت تفاهم اين كشور و ايران در زمينه ايجاد يك كميسيون حقيقتياب براي تحقيق در زمينه حمله به مركز يهوديان آرژانتين موسوم به «آميا» خبر داد. ماكري در اين رابطه گفت: يادداشت تفاهم ايران و آرژانتين نهتنها كمكي به اتحاد آرژانتينيها نكرده است بلكه تصوير منسجم اين ملت در اذهان جهانيان را مخدوش ساخته است؛ ما اين يادداشت تفاهم را لغو خواهيم كرد تا دنيا بداند كه آرژانتينيها تحت هر شرايطي مردمي آيندهنگر هستند.
لندن: خواستار نقش سازنده ايران
در مبارزه با افراطگرايي هستيم
دولت انگليس با انتشار گزارش راهبرد امنيت ملي و دفاعي اين كشور در سال 2015 اعلام كرد، توافق هستهاي ايران نمونهاي از پيشرفت است كه از طريق ديپلماسي و گفتوگو به دست ميآيد. به گزارش ايسنا، دولت انگليس گزارش راهبرد امنيت ملي و دفاعي اين كشور در سال 2015را در 96 صفحه منتشر كرد كه شامل پنج فصل است و به مسائل مختلف شامل ديدگاهها، ارزشها، رويكردها، بررسي بازدارندگي هستهاي، اعمال نفوذ در عرصه جهاني، رشد اقتصادي، دفاعي و نظامي و اجراي برنامه اصلاحات در اين كشور ميپردازد. در اين گزارش آمده است: پس از بيش از يك دهه مذاكره، ما و متحدانمان در جولاي سال جاري به يك توافق تاريخي دست يافتيم كه محدوديتها و بازرسيهاي گسترده براي برنامه هستهاي ايران به همراه دارد. جامعه جهاني هماكنون بخشي از تحريمهايش عليه ايران را لغو ميكند. ما ايران را تشويق ميكنيم كه نقش شفاف و سازنده در امور منطقهاي به ويژه در مقابله با افراطگرايي ايفا كند. اين مثالي از پيشرفت در ديپلماسي و گفتوگو است و آموزههايي براي تعامل آگاهانه و هوشمندانه در بر دارد. در اين گزارش همچنين با ادعاي اينكه تحريمها از جمله تحريمهاي اتحاديه اروپا كمك كرد ايران پاي ميز مذاكره بيايد، آمده است: تحريمها علاوه براين، بخش اساسي پاسخ ما به اقدامات روسيه در اوكراين است. ما براي ارتقاي ساز و كار تحريمهاي خود ادارهاي براي اجراي تحريمهاي مالي تاسيس كردهايم. در بخش مقابله با تكثير در اين گزارش نيز آمده است: ما به حمايت خود از اجراي برنامه جامع اقدام مشترك (برجام) ادامه ميدهيم. پادمانهاي بينالمللي كه زيربناي تعهدات ايران به راستيآزمايي و بازرسيها است، به جامعه جهاني اطمينان خواهد داد كه برنامه هستهاي ايران صرفا صلحآميز است و صلحآميز باقي ميماند. اگر ايران در هر زماني به تعهدات خود عمل نكند، تحريمهاي بينالمللي قابل بازگشت هستند.
درخواست امريكا براي همكاري با ايران و روسيه درباره سوريه
معاون سخنگوي وزارت خارجه امريكا اعلام كرد كه براي حل بحران سوريه با كمك كشورهاي منطقه تلاش ميكنند. به گزارش ايلنا به نقل از پايگاه خبري كنگره امريكا، «مارك تونر» معاون سخنگوي وزارت خارجه امريكا گفت كه اين كشور براي حل بحران سوريه تلاش ميكند با كشورهاي خاورميانه همكاري كند. وي گفت: تلاش ميكنيم با روسيه، ايران و ديگر كشورهاي منطقه براي حل بحران درگيريها در سوريه در كوتاهترين زمان ممكن و همينطور انجام روند انتقال قدرت در اين كشور همكاري كنيم و به اين ترتيب اقدامها براي جنگ عليه داعش را به صورت متمركز انجام دهيم. معاون سخنگوي وزارت خارجه امريكا تصريح كرد كه درباره روند انتقال قدرت و حل بحران سوريه به طور قطع اختلافنظرهايي وجود دارد. همچنين تونر بار ديگر موضع مخالفت اين كشور را در قبال فروش سامانه دفاعي «اس-۳۰۰» روسيه به ايران اعلام كرد. معاون سخنگوي وزارت خارجه امريكا در اين باره گفت: گزارشها درباره روند تحويل سامانههاي موشكي دفاعي اس--۳۰۰ را ديدهايم. ميتوانم بگويم كه به وضوح بار ديگر اعتراض خود را نسبت به فروش هرگونه سامانه اس-۳۰۰ به ايران اعلام ميكنيم. وي تصريح كرد كه «جان كري» وزيرخارجه امريكا نيز به صورت خصوصي درباره فروش سامانه دفاعي اس-۳۰۰ به ايران با «سرگئي لاوروف» همتاي روسي خود گفتوگو كرده است.