• 1404 يکشنبه 14 ارديبهشت
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
fhk; whnvhj بانک ملی بیمه ملت

30 شماره آخر

  • شماره 3417 -
  • 1394 پنج‌شنبه 26 آذر

زير ذره‌بين اقتصاد

افزايش قريب‌الوقوع صادرات نفت ايران|پس از تعهد ايران به افزايش صادرات نفت خود با وجود كاهش قيمت‌ها و تقويت اين گمانه‌زني كه اعضاي اوپك وضعيت عرضه مازاد جهاني را بدتر خواهند كرد، بهاي نفت كه به پايين‌ترين سطح از فوريه 2009 رسيده بود به روند سقوط خود ادامه داد. اميرحسين زماني‌نيا، معاون امور بين‌الملل و بازرگاني وزارت نفت ايران مي‌گويد: مطلقا هيچ شانسي وجود ندارد كه ايران برنامه افزايش صادرات نفت خود را حتي اگر قيمت‌ها به كاهش خود ادامه دهد به تاخير بيندازد. آمارهاي كميسيون تجارت آتي امريكا نشان مي‌دهد كه صندوق‌هاي بيمه ريسك و ديگر نهادهاي بزرگ گمانه‌زني پيش‌بيني‌هاي منفي خود را در خصوص قيمت نفت به بالاترين سطح كل ادوار رسانده‌اند.

۸۰درصد توليد تعطيل و نيمه‌تعطيل است|رييس كميسيون صنعت و معدن اتاق تهران با بيان اينكه فقط ۲۰ درصد واحدهاي صنعتي با بيش از ۵۰ درصد ظرفيت فعاليت مي‌كنند، افزود: اين آمار نگران‌كننده است و بايد تدبير مناسبي براي رفع مشكلات واحدهاي صنعتي كشور به كار گرفته شود. مهدي پورقاضي در گفت‌وگو با تسنيم، با اشاره به اينكه در حال حاضر 30 درصد واحدهاي صنعتي كشور تعطيل هستند، اظهار داشت: 50 درصد واحدهاي صنعتي هم در نيمه تعطيلي به سر مي‌برند. رييس كميسيون صنعت و معدن اتاق تهران با بيان اينكه فقط 20 درصد واحدهاي صنعتي با بيش از 50 درصد ظرفيت به فعاليت مي‌پردازند، افزود: اين آمار نگران‌كننده است و بايد تدبير مناسبي براي رفع مشكلات واحدهاي صنعتي كشور به كار گرفته شود. وي تصريح كرد: به نظر مي‌رسد دولت در اين شرايط با اصلاح ساختار اقتصادي و آزادسازي اقتصاد بتواند رونق را براي فعاليت واحدهاي توليدي باز گرداند.

عرضه در اقتصاد ايران در حال نابودي است|نايب‌رييس اتاق ايران معتقد است، متراكم كردن بيش از حد تورم با ابزار ركود منجر به گراني و تورم‌هاي آتي خواهد شد و با تعميق ركود سمت عرضه در اقتصاد در حال نابود شدن است و اگر اين اتفاق رخ دهد ديگر در آينده ابزاري براي كنترل تورم هم وجود نخواهد داشت. به گزارش تسنيم، محمدرضا انصاري، نايب‌رييس اتاق ايران در مورد سياست‌هاي تحريك تقاضا كه از سوي دولت براي مقابله با ركود اجرا مي‌شود، گفت: اميدوارم محرك‌هايي كه در اين لحظه مي‌تواند اقتصاد را فعال كند و به اشتغالزايي بينجامد، مورد توجه ويژه قرار گيرد. تحريك تقاضا در اين برهه بسيار حايز‌اهميت است چراكه اقتصاد ايران با پديده جديدي در اين زمينه مواجه شده كه نياز به درمان اساسي دارد. انصاري ادامه داد: تدابير لحظه‌اي و شجاعانه‌اي لازم است تا بتوان از ركود خارج شد. اگر به اميد كاهش نرخ تورم در ركود باقي بمانيم، آن زمان كاهش نرخ تورم بي‌معنا مي‌شود. وقتي پول در جامعه نيست؛ وقتي توليد كاهش يافته و وقتي تقاضايي وجود ندارد ديگر اهميت ندارد كه قيمت كالا چقدر است كه نياز به اندازه‌گيري نرخ تورم باشد. بايد توليد و خدمات نجات پيدا كند تا بتوان در اقتصاد مفهوم درستي براي شاخص‌ها قايل بود.

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون