• 1404 جمعه 9 خرداد
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
fhk; whnvhj ایرانول بانک ملی بیمه ملت

30 شماره آخر

  • شماره 3501 -
  • 1395 سه‌شنبه 24 فروردين

گزارش «اعتماد» از مراسم قرعه‌كشي مرحله نهايي انتخابي جام جهاني در مالزي

روز سرنوشت‌ساز براي فوتبال ايران

گروه ورزش| مراسم حساس و سرنوشت‌ساز قرعه‌كشي مرحله نهايي انتخابي جام جهاني 2018 روسيه امروز در مالزي برگزار خواهد شد و تكليف تيم‌هاي حاضر در گروه شش تيمي اين رقابت‌ها مشخص خواهد شد. رده‌بندي ماه آوريل فيفا پنجشنبه گذشته از سوي سايت فدراسيون جهاني فوتبال اعلام شد كه طي آن تيم ملي ايران با امتياز 627 و 2 پله صعود نسبت به ماه گذشته ميلادي در رده 42 جهان قرار گرفت. اين رده‌بندي از آن جهت براي قاره آسيا حايز اهميت بود كه قرار است قرعه‌كشي هفته آينده مرحله نهايي انتخابي جام جهاني 2018 روسيه بر اساس آن انجام شود. بر همين اساس 12 تيم حاضر در اين رقابت‌ها در 6 سيد قرار گرفتند كه بر طبق رده‌بندي اعلام شده تيم ملي ايران با تيم ملي استراليا هم سيد شد كه با اين حساب اين دو كشور در قرعه‌كشي سه‌شنبه آينده به عنوان سرگروه‌هاي دو گروه معرفي خواهند شد. با اين اوصاف تيم ملي ايران به غير از استراليا ممكن است با هر تيمي همگروه شود كه مي‌توان به قدرت‌هايي همچون كره‌جنوبي، ژاپن، عربستان، امارات و قطر اشاره كرد.
    
بر اساس اعلام جديد‌ترين رنكينگ فيفا، تيم‌هاي ايران و استراليا، ژاپن و كره جنوبي، عربستان و ازبكستان، امارات و چين، قطر و عراق، سوريه و تايلند به ترتيب در سيد اول تا ششم قرعه‌كشي قرار دارند. تيم‌هاي ملي كره‌جنوبي، ازبكستان، استراليا، ايران، قطر، ژاپن، تايلند و عربستان به عنوان تيم‌هاي اول گروه‌هاي هشت‌گانه و چهار تيم چين، سوريه، عراق و امارات به عنوان تيم‌هاي دوم برتر 12 تيمي هستند كه ضمن صعود به جام ملت‌هاي آسيا 2019 بايد براي صعود جام جهاني در قالب دو گروه 6 تيمي در مرحله نهايي انتخابي جام جهاني 2018 با يكديگر رقابت كنند. بر همين اساس قرعه‌كشي اين رقابت‌ها امروز در هتل ماندارين اورينتال در كوالالامپور مالزي برگزار مي‌شود. آن هم در شرايطي كه همان‌طور كه اشاره شد، شاگردان كي‌روش به هيچ‌وجه با استراليا همگروه نخواهند شد. كي‌روش نيز دو روز پيش براي حضور در مراسم قرعه‌كشي اين رقابت‌‌ها راهي مالزي شد. تيم ملي اگر در قرعه‌كشي بدشانس باشد و قرار باشد در گروه مرگ قرار بگيرد با تيم‌هاي ژاپن از سيد 2، عربستان از سيد 3، چين از سيد 4، قطر از سيد 5 و تايلند از سيد 6 همگروه خواهد شد. از سوي ديگر در صورتي كه تيم ملي ايران امروز با تيم‌هاي كره‌جنوبي، قطر و ازبكستان همگروه شود يك بار ديگر بايد براي رسيدن به جام جهاني 2018 روسيه با اين سه تيم به رقابتي تكراري بپردازد. شاگردان كي‌روش در مرحله نهايي انتخابي جام جهاني 2014 برزيل نيز با كشورهاي كره‌جنوبي، قطر، ازبكستان و لبنان همگروه بود. البته لبنان اين‌بار در مرحله پاياني نيست و با 6 تيمي شدن گروه‌ها دو كشور ديگر جايگزين اين تيم خواهند شد. همچنين اگر بخواهيم از لحاظ سياسي (سياست بين‌الملل و روابط ديپلماتيك ايران با كشورهاي حاشيه خليج فارس) نگاه كنيم بدون شك قرعه همگروهي ايران با عربستان، امارات، قطر يا عراق و سوريه مي‌تواند سياسي‌ترين قرعه ممكن باشد كه با وجود ژاپن يا كره‌‌جنوبي اين قرعه كامل خواهد شد.
    
بر اساس اعلام كنفدراسيون فو‌تبا‌ل آسيا نخستين بازي اين مرحله يازدهم شهريور سال جاري برگزار مي‌شود. تيم ‌ملي فو‌تبا‌ل ايران در نخستين بازي خود و در تهران مقابل يكي از تيم‌هاي عراق يا قطر به ميدان مي‌رود. در دومين بازي پنج روز بعد ملي‌پوشان ايران بايد در يكي از كشورهاي چين يا امارات به مصاف حريف خود برود كه در صورت برگزاري ديدار برابر چين بعد مسافت تا اين كشور شرق آسيايي با توجه به فاصله زماني كم يكي از مشكلات بزرگ مردان كارلوس كي‌روش (Carlos Queiroz) خواهد بود. نكته مهم در زمان‌بندي اعلام شده توسط AFC اين است كه تيم ايران به دليل حضور در سيد يك ر‌قا‌بت‌هاي انتخابي جا‌م جها‌ني بايد در آخرين بازي خود در تهران به مصاف يكي از دو تيم سوريه و تايلند برود. ر‌قا‌بت‌هاي انتخابي جا‌م جها‌ني از شهريورماه سال 95 آغاز مي‌شود و تكليف تيم‌هاي صعود‌كننده در روز 14 شهريور سال 97 مشخص مي‌شود. پنج ديدار تيم‌ها در سال 95 و پنج ديدار بازي‌هاي برگشت در سال 96 برگزار خواهد شد. به اين ترتيب دو تيم اول هر گروه به صورت مستقيم جواز حضور در مسابقات جام جهاني روسيه را به دست خواهند آورد. تيم‌هاي سوم هر گروه هم راهي مرحله پلي‌آف خواهند شد تا شانس خود را براي حضور در جام جهاني در پلي آف محك بزنند.
    
فدراسيون فوتبال عربستان اما در ادامه كارشكني‌ها و سياسي‌كاري‌هاي خود عليه ايران در آستانه مراسم قرعه‌كشي مسابقات مقدماتي جام جهاني هم به صراحت اعلام كرده كه در صورت همگروهي با ايران به هيچ عنوان حاضر نيست در تهران به مصاف تيم ملي كشورمان برود و در صورت همگروهي بازي‌هاي ملي دو كشور هم بايد در كشور ثالث برگزار شود. با توجه به ارتباطات نزديك مقامات فدراسيون عربستان با كنفدراسيون فوتبال آسيا و حمايت مسوولان AFC از اين كشور، همگروهي با عربستان مي‌تواند بدترين اتفاق براي فوتبال ايران با توجه به ضعف ديپلماسي در فدراسيون فوتبال باشد. شايد به همين دليل است كه شهرام دبيري، عضو هيات رييسه كنفدراسيون فوتبال آسيا روز گذشته از پيشنهاد عجيب اين مجموعه بهAFC  براي عدم همگروهي ايران و عربستان صحبت كرد. دبيري در اين باره اعلام كرده است: « من در اين ارتباط با علي كفاشيان به صورت تلفني صحبت كردم و قرار بر اين شد تا درخواست‌مان را به صورت كتبي براي عدم همگروهي با عربستان به كنفدراسيون فوتبال آسيا ارسال كنيم.  نمي‌دانم از نظر قانوني اين مساله مشكلي خواهد داشت يا خير، اما ما كارمان را انجام مي‌دهيم. درخواست مي‌كنيم كه با عربستان همگروه نشويم و بايد ببينيم تصميم AFC در اين باره چيست.»دبيري در شرايطي اين خبر را اعلام كرده كه به هيچ عنوان اين اتفاق رخ نخواهد داد. با اين حال همه منتظر هستند تا ببينند امروز شانس با تيم ملي ايران همراه خواهد بود يا خير.
برنامه كامل ديدارهاي تيم ‌ملي در انتخاب جا‌م جها‌ني
دور رفت
11 شهريور 95: ايران – عراق يا قطر (تيم پنجم)
16 شهريور 95: چين يا امارات (تيم چهارم) – ايران
15 مهر 95: عربستان يا ازبكستان (تيم سوم) – ايران
20 مهر 95: ايران – ژاپن يا كره جنوبي (تيم دوم)
25 آبان 95: سوريه يا تايلند (تيم ششم) – ايران
دور برگشت
3 فروردين 96: عراق يا قطر (تيم پنجم) – ايران
8 فروردين 96: ايران – چين يا امارات (تيم چهارم)
23 خرداد 96: ايران – عربستان يا ازبكستان (تيم سوم)
9 شهريور 96: ژاپن يا كره (تيم دوم) – ايران
14 شهريور 96: ايران – تايلند يا سوريه (تيم ششم)

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون