گوزن زرد باردار، با سنگ پراني بازديدكنندگان جان داد
اعتماد| گوزن زرد باغ وحش خرمآباد كه مورد اصابت سنگ از سوي بازديدكنندگان قرار گرفته بود، حين فرار با برخورد به فنس، دچار شكستگي گردن شد و از بين رفت. جنين اين گوزن زرد ايراني باردار هم به همراه گوزن مادر، از بين رفت.
به گزارش فارس، مسووليت نظارت بر باغوحش كاسيت خرم آباد در استان لرستان، كه بر عهده شهرداري بود، به دليل بالا بودن هزينه نگهداري از حيوانات، پس از يك سال در سال 91، به دانشكده دامپزشكي سپرده شد. مديركل دامپزشكي استان لرستان، در خصوص از دست رفتن اينگونه ارزشمند ايراني گفت: گوزن زرد ايراني باردار باغ وحش كه توسط بازديدكنندگان مورد پرتاب سنگ قرار گرفته بود در حين فرار بهشدت به فنس برخورد كرد و دچار شكستگي گردن شد كه متاسفانه با تنفس مصنوعي هم نتوانستيم اينگونه باارزش و در خطر انقراض و جنين نارسش را نجات دهيم.
ابراهيم توكلي با تاييد وضعيت نامناسب جايگاهها و شرايط غيراستاندارد باغ وحش كاسيت گفت: زماني كه اين باغ وحش توسط شهرداري احداث شد هيچگونه نظارتي از سوي سازمان حفاظت محيط زيست بر نحوه ساخت باغ وحش وجود نداشت و امروز كه به ناچار مسووليت نظارت بر اين باغ وحش به عهده اداره دامپزشكي قرار گرفته است، ما را مقصر ميدانند و هر از گاهي با ارسال نامه، خواستار افزايش مساحت جايگاهها ميشوند، آنچه نه ميسر است و نه در حيطه اختيارات دامپزشكي.
وي با اشاره به اينكه اداره كل دامپزشكي استان لرستان، به دليل شرايط نامناسب باغ وحش كاسيت، طي مكاتبات متعدد با استانداري خواهان واگذاري اين باغ وحش به سازمان حفاظت محيط زيست شده است، گفت: اداره كل دامپزشكي، هزينه خوراك حيوانات باغ وحش كاسيت را كه سالانه حدود 200 ميليون تومان است بهعهده گرفته، همچنين سه نگهبان تمام وقت و دو سرپرست را كه نيروهاي دامپزشكي محسوب ميشوند براي رسيدگي به اين باغ وحش اعزام كرده است در حالي كه نگهداري از گونههاي حيات وحش در محدوده وظايف دامپزشكي نيست. وظيفه دامپزشكي، تشخيص و درمان بيماري است. مديركل دامپزشكي استان لرستان در خصوص جايگاهي به مساحت 80 متر كه 9 شير آفريقايي در آن نگهداري ميشوند، گفت: جايگاهي كه در آن 9 شير را نگهداري ميكنيم حتي براي نگهداري از يك شير هم مناسب نيست چرا كه براي نگهداري از هر شير طبق دستورالعمل سازمان حفاظت محيط زيست 150 متر مربع فضا مورد نياز است و باغ وحش كاسيت نيمي از آن را به 9 شير اختصاص داده است. به همين دليل درخواست انتقال شيرها را به باغ وحشهاي ديگر به سازمان محيط زيست ارسال كردهايم كه هنوز پاسخي به دستمان نرسيده است.
توكلي در پايان از مسوولان سازمان حفاظت محيط زيست خواست يا نسبت به تعطيلي باغ وحش اقدامات لازم را به عمل آورند يا پس از بررسي كارشناسي، گونههاي مازاد را از باغ وحش خارج كنند، يا به عنوان متولي حيات وحش كشور، اداره اين باغ وحش را به عهده گيرند.