• 1404 جمعه 9 خرداد
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
fhk; whnvhj ایرانول بانک ملی بیمه ملت

30 شماره آخر

  • شماره 3520 -
  • 1395 شنبه 18 ارديبهشت

كاپيتان سوريان، جواز حضور در بازي‌هاي تابستاني ريو را كسب كرد

اعتبار المپيك

وحيد جعفري

 

استانبول و پايان ماموريتي كه غيرممكن شده بود براي پسر طلايي كشتي فرنگي ايران. حميد سوريان بالاخره بعد از شكست در تورنمنت‌هاي نيكولا پتروف بلغارستان و پيتلاسينسكي لهستان، رقابت‌هاي جهاني لاس‌وگاس و مسابقات گزينشي قزاقستان و مغولستان در يك سال گذشته، بالاخره به پيروزي رسيد و شد همان «حميد»ي كه مي‌خواستيم و انتظار داشتيم؛ همان سوريان هميشگي و برنده. حالا كاروان ايران با سردار خود راهي بازي‌هاي المپيك 2016 ريو خواهد شد؛ فوق‌ستاره‌اي كه اعتبار المپيك است و يكي از پرافتخارترين ورزشكاراني كه در بازي‌هاي تابستاني ريو حضور خواهد داشت. سوريان از خواب باخت بيدار شد و كابوس تلخ شكست‌هاي سريالي به پايان رسيد در استانبول.
   
رقابت‌هاي گزينشي المپيك تركيه آخرين ميداني بود كه كشتي‌گيران مي‌توانستند براي كسب سهميه بازي‌هاي تابستاني ريو تلاش كنند. حميد سوريان، نماينده وزن 59 كيلوگرم ايران و دارنده هفت مدال طلاي جهان و المپيك و آخرين بازمانده كشتي ايران كه موفق به سهميه المپيك نشده و در يك سال گذشته به هر مسابقه‌اي رفت شكست خورد، بالاخره يك بار ديگر خود را باور كرد و شد همان سورياني كه مي‌خواستيم. كاپيتان تيم ملي كشتي فرنگي ايران در دور نخست مسابقات استانبول استراحت كرد و سپس مقابل ايوان ليزاتوويچ از كرواسي و نفر پنجم اروپا به روي تشك رفت و موفق شد حريف خود را در همان دقيقه نخست با نتيجه 9 بر صفر شكست دهد. او سپس در مرحله يك‌چهارم نهايي مقابل اريك ويس از آلمان كه بهترين عنوانش رده نهمي اروپاست با نتيجه هشت بر صفر به برتري دست يافت تا به مرحله نيمه نهايي برسد. حميد در ديدار نيمه‌نهايي به مصاف ديميترو سيماباليوك از اوكراين و نفر سوم اروپا رفت و در پايان موفق شد حريف خود را در مدت زمان يك دقيقه و 25 ثانيه با نتيجه هشت بر صفر شكست دهد و سهميه المپيك 2016 را براي ايران به دست بياورد. رقيب سوريان در ديدار نهايي كه جنبه تشريفاتي داشت، جسي تيلكه از امريكا بود. تيلكه در ديدار نيمه‌نهايي با شكست 17 بر 8 حريف خود از مولداوي، ضمن رسيدن به فينال اين رقابت‌ها، موفق به كسب سهميه المپيك شد. با كسب سهميه وزن 59 كيلوگرم توسط حميد سوريان در آخرين مرحله رقابت‌هاي گزينشي المپيك، تيم ملي كشتي فرنگي ايران هر شش سهميه المپيك را به دست آورد و با تركيب كامل راهي اين رقابت‌ها خواهد شد. تيم ملي كشتي آزاد ايران نيز پيش از اين شش سهميه كامل خود را به دست آورده بود.
   
سوريان آنقدر سوسو زد تا دوباره درخشيد. نااميد نشد و به باخت‌ها پشت كرد تا در نهايت جواز حضور در المپيك را ازآن خود كرد. شركت و شكست در دو ميدان قزاقستان و مغولستان به بهترين شكل ممكن حكم تمرين آماده‌سازي را براي حميد ناآماده از نظر جسمي و فكري پيدا كردند تا بالاخره سوريان همان سردار آماده‌اي شود كه بيشتر از يك سال نبود. حالا او اميد اول ما در المپيك است. حالا اميد به كاروان ورزش ايران در برزيل بازگشته و در فاصله 100 روزه مانده تا آغاز مسابقات كشتي فرنگي در ريو حميد تنها بايد حفظ شود و مديريت تا صياد مدال طلاي ديگري شود از المپيك. در واقع كار تازه شروع شده و اين آغاز راه موفقيت در برزيل است. سوريان و ديگر ورزشكاران كاروان ايران در فاصله سه ماهه تا شروع رقابت‌ها بايد فقط حمايت، حمايت و حمايت شوند. حالا فقط احتياج به يك اتفاق خوش ديگر داريم تا خوشي‌هاي‌مان تكميل شود و آن اينكه خبر برسد بهداد سليمي هم با آمادگي كامل آماده و راهي المپيك خواهد شد.
كاروان ايران به خصوص در ورزش كشتي برخلاف آنچه برخي از مسوولان بلندپايه ورزش ايران مي‌گويند پتانسيل كافي و لازم را براي موفقيت در ريو دارد. كشتي فرنگي با سرداران خود و رشته آزاد با درايت جوانان باانگيزه و مهره‌هاي كاركشته‌اش اين توان را دارد كه كاروان ايران را به كمك وزنه‌برداري، تكواندو و ديگر رشته‌ها به جايگاه مناسبي در برزيل برساند. شايد حالا بهترين تعبير براي بازگشت سوريان به ميدان رقابت به عنوان يك فاتح جمله جز «بازگشت به غريزه» نباشد.

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون