• 1404 چهارشنبه 1 مرداد
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
fhk; whnvhj ایرانول بانک ملی بیمه ملت

30 شماره آخر

  • شماره 3158 -
  • 1393 يکشنبه 28 دي

تدابير امريكا و بريتانيا درباره تهديد بزرگ در آينده

مانور سايبري در دو سوي آتلانتيك

فضاي سايبر ميدان مهمي براي جنگ آينده خواهد بود. اين پيش‌بيني از آينده، آنقدر محتمل است كه روساي متحدان بزرگ دو سوي آتلانتيك را در روزهاي گذشته به‌شدت تحت تاثير قرار داد و نحوه مقابله با داعش و رويارويي با روسيه بر سر بحران اوكراين را به حاشيه راند. بسياري از رسانه‌ها نيز از توافق سايبري باراك اوباما، رييس‌جمهور ايالات متحده و ديويد كامرون، نخست وزير بريتانيا در كاخ سفيد خبر دادند. اين در حالي بود كه اين ديدار پس از آن برگزار مي‌شد كه پاريس در سر خط همه خبرها قرار داشت و پيش از ديدار كاخ سفيد، اوباما و كامرون در يادداشتي مشترك از عزم خود در حمايت از آزادي بيان در مقابل افراط‌گرايان خبر داده بودند. اما ظاهرا يكي از ابعاد اين مبارزه در فضاي سايبري خواهد بود. خبري كه از پشت درهاي كاخ سفيد به بيرون درز كرد نيز از توجه ويژه مقامات امريكا و بريتانيا بر موضوع تهديدات سايبري بود. طي سال‌هاي گذشته حملات سايبري تبديل به يكي از اصلي‌ترين مسائل كشورهاي مختلف شده است. ايالات متحده و بريتانيا از مهم‌ترين كشورهايي هستند كه طي سال‌هاي اخير تحت تاثير حملات سايبري قرار گرفته‌اند. اما اكنون سران دو كشور تصميم گرفته‌اند تا راهكاري قدرتمند‌تر از گذشته را براي جلوگيري از اين حملات پيگيري كنند.
به باور بسياري از كارشناسان علاوه بر تهديدهاي فزاينده افراط گرايان در فضاي سايبري، اين فضا با وجود رقابت تنگاتنگ تجاري، سياسي و امنيتي كه بين كشورهاي توسعه‌يافته و در حال توسعه، به هرج و مرج غير قابل كنترلي دچار شده است اما سران بريتانيا و امريكا خبر مي‌دهند آنها قصد دارند تا توان مقاومتي خود را در برابر اين حملات افزايش دهند. اين دو قدرت غربي همچنين توافق كرده‌اند كه يك هسته سايبري مشترك را تشكيل دهند تا بتوانند از اين طريق تبادل اطلاعات داشته باشند و قوانين و مقرراتي را در اين خصوص تنظيم كنند تا در پي اين نوع حملات علامت‌هاي هشدار‌دهنده فعال شوند. در اين بين بناست، اف‌بي‌آي و آژانس امنيت ملي امريكا، به همراه GCHQ و MI5 بريتانيا اطلاعات خود را در اين خصوص ردو بدل كنند تا از هرگونه حمله سايبري جلوگيري نمايند. ديويد كامرون پس از جلسه خود با اوباما تاكيد كرده كه هدف ما از ادغام اطلاعات اين است كه ما يك قدم جلوتر از كساني باشيم كه بناست به ما حمله كنند.
با اين حال به نظر مي‌رسد كه امريكا و بريتانيا مي‌خواهند تا يك شبيه‌سازي از حملات سايبري را صورت دهند. آنها در دور اول بازي خود قصد دارند تا به بانك‌ها و بخش‌هاي مالي در نيويورك و لندن حمله و آن را شبيه‌سازي كنند. مسوولان بريتانيايي معتقدند كه اين تمرين‌ها براي تست و انعطاف‌پذيري و آمادگي زير ساخت‌هاي ملي است.
همچنين گفته مي‌شود كه دو دولت قصد دارند تا برنامه‌ريزي جديدي را در مديريت سايبري انجام دهند و آموزش‌هايي را در نظر گرفته‌اند تا نسل جديدي از برنامه‌نويسان و فعالان دنياي سايبر را جذب كنند.
با اين حال به نظر مي‌رسد اين نگراني ميان طرفين پس از حمله سايبري به شركت سوني به وجود آمده است كه حمله‌هاي هكري فلج‌كننده و آسيب‌رسان افزايش يافته است. همچنين از سوي ديگر عده‌يي نيز مدعي شده‌اند كه حساب كاربري ارتش ايالات متحده در يوتيوب و توييتر را براي حمايت از گروه‌هاي افراطي هك كرده‌اند. فعاليت‌هاي سايبري گروه‌هاي افراطي نيز از عوامل جذب نيروها از اروپا و امريكا بوده كه اكنون به معضل بزرگ امنيتي در اروپا تبديل شده است.
ياد آوري مي‌شوددر ماه مارس 2013 جيمز كلپر، مدير آژانس اطلاعات ملي امريكا در گزارشي، مهم‌ترين تهديد براي امنيت ملي امريكا را تهديدات سايبري اعلام كرد. او اعلام كرد كه شبكه‌هاي حياتي و زير ساختي ايالات متحده از جمله دارايي‌هاي فيزيكي و مجازي، سيستم‌ها و شبكه‌هاي امنيت ملي، اقتصادي و بهداشتي از جمله موضوع‌هايي هستند كه مورد حملات سايبري قرار مي‌گيرند. كلپر حمله‌كننده‌ها را دولت‌هاي خارجي و گروه‌هاي غير دولتي جنايي دانسته است. وي همچنين اعلام كرد كه اين حملات باعث اختلال در سيستم‌هاي زير بنايي كشور مي‌شود. از سوي ديگر طبق آمار در سال 2013 تنها از سوي دولت چين 140 حمله سايبري به ايالات متحده صورت گرفته بود. همچنين دولت نيز در سال 2014 ميلادي براي مقابله با اين تهديد درخواست افزايش بودجه‌يي 20 درصدي را كرده بود تا بتواند قابليت‌هاي خود را براي مبارزه با حملات سايبري افزايش دهد.

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون