• ۱۴۰۳ پنج شنبه ۱۳ ارديبهشت
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
صفحه ویژه

30 شماره آخر

  • شماره 3850 -
  • ۱۳۹۶ دوشنبه ۱۹ تير

مصطفي درايتي در گفت‌وگو با «اعتماد»:

پرهيز از اختلافات خود ساخته براي تحقق اجماع ملي

گروه احزاب

 

 

گفت‌وگو، تعامل و مذاكره بر سر منافع ملي امري است كه از مدت‌ها قبل اصلاح‌طلبان به عنوان يك راه‌حل عملي پيش روي اصولگرايان گذاشته‌اند اما هر بار به دلايلي اين آمادگي در جريان مقابل وجود نداشته است. طي هفته‌هاي اخير و بعد از بالاگرفتن توهين به رييس‌جمهور توسط برخي عوامل منتسب به جريان اصولگرا حالا آنها نيز كم و بيش به ضرورت برقراري فضاي آرام ميان جناح‌ها و دولت پي برده‌اند و پيشنهاداتي نيز در اين راستا ارايه مي‌دهند. مصطفي درايتي، فعال سياسي اصلاح‌طلب در اين رابطه گام اول را پذيرش نتيجه انتخابات 29 ارديبهشت مي‌داند. او نيز مانند بسياري از اصلاح‌طلبان معتقد است رفتارهاي اخير مخالفان دولت برآمده از هضم نكردن نتيجه انتخابات است.

 

آيا اصلاح‌طلبان آمادگي دارند تا مقدمات يك گفت‌وگو با جناح مقابل را فراهم كنند؟ اخيرا مشاهده مي‌شود كه برخي چهره‌هاي جناح راست پيشنهاداتي از قبيل گفت‌وگو و آتش‌بس مي‌دهند. چگونه مي‌توان بر سر منافع ملي ميان دو جناح مذاكره برقرار كرد؟

مهم‌ترين كاري كه جريان‌هاي سياسي براي تحقق وحدت ملي بايد انجام دهند اين است كه نتيجه انتخابات مورد پذيرش قرار بگيرد و معلوم شود كه وقتي رهبري نتيجه انتخابات را تاييد كرد، ديگر رقابت به آن معناي تقابل‌هاي طبيعي ايام انتخابات خاتمه پيدا كرده است. هر كسي كه در جايگاه رياست‌جمهوري قرار گرفت، مسووليتي در قبال همه ملت دارد و به صورت طبيعي بايد بپذيريم كه كشور از آن همه ما است و همه در جايگاهي كه هستيم بايد تلاش كنيم كه منافع ملي محقق شود. رفع مشكلاتي كه در مسير توسعه ايران قرار گرفته ضرورت دارد. اگر ما ‌پذيريم كه افرادي ممكن است سليقه‌اي خلاف سليقه ما داشته باشند و بتوانند راي اكثريت مردم را به دست بياورند، آن سليقه در كشور حاكم مي‌شود. بايد تلاش كنيم كه در مسير توسعه كشور هيچ راهي جز اينكه وفاق با يكديگر داشته باشيم و به كسي كه رييس‌جمهور شده كمك كنيم، نداريم. در اين صورت هميشه گرفتار چالش‌هاي خودساخته هستيم. اگر ما به آنچه مردم مي‌گويند تمكين كنيم و بپذيريم كه بايد به آن احترام گذاشت سرآغاز وحدت و اجماعي است كه براي مسير توسعه كشور لازم است. برخي وقتي در جريان انتخابات قرار مي‌گيرند تصور مي‌كنند بايد رقابت را در 4 سال بعد هم ادامه دهند و گروكشي‌ها و سنگ‌اندازي‌ها را ادامه مي‌دهند. اينكه بپذيريم كه انتخابات كه تمام و نتيجه آن اعلام شد، ديگر رقابت‌ها تمام شده است. بايد اجازه دهيم كه مسيري كه دولت بايد برود، آسان‌تر طي شود. در غير اين صورت هيچ مشكلي را از كشور نمي‌توانيم رفع كنيم. اين مساله براي همه ملت مضر خواهد بود؛ نه فقط دولت. در چنين فضايي هيچ كاري از پيش نمي‌رود. اگر به اين موارد توجه داشته باشيم راه براي اجماع و وفاق ملي هم باز خواهد شد.

پيشنهاد مشخص شما براي دستيابي به اين تعامل چيست؟

مردم خواسته‌ها و مطالباتي دارند كه نيازمند همكاري جمعي همه سليقه‌هاي كشور است. اگر كمك نكنيم، نمي‌توانيم اين وضعيت را به همين شكل ادامه دهيم. وفاق ملي در سخن ابتداي كار و مهم عمل كردن به آن است. امروز در هر هفته‌اي كه نگاه مي‌كنيم جريان رقيب مساله‌اي را براي دولت به شكل‌هاي مختلف ايجاد مي‌كند. كساني كه دست‌اندركار هستند بايد بدانند كه اين نوع چالش‌ها و اختلافات ساختگي كه واقعيت چنداني هم ندارد، فقط فضاي ملتهب را در كشور حفظ مي‌كند. كشور ما نيازمند آرامش است. بايد قدم‌هايي را به طرف كار عملي ‌برداريم. ما معتقديم كه جريان رقيب بايد فعال و مراقب دولت باشد. نگراني ما از غائله‌هاي خود ساخته و بي‌ربطي است كه خودشان هم مي‌دانند، پايه‌اي ندارد. فقط وقتي را از مسوولان كشور مي‌گيرد. آقاي زاكاني كه صحبت از آتش‌بس مي‌كند فردا روز آتش‌بس را مي‌شكند. اين‌طور كه دوگانگي ايجاد مي‌شود و راه به جايي نمي‌برد. مشكل درست كردن براي كشور فقط به اتلاف وقت و نيرو منجر خواهد شد. در عمل بايد مسوولان تاثيرگذار جريان اصولگرا فعال‌تر عمل كنند و به ديگر فعالين اصولگرا گوشزد كنند كه اين ادامه اين روند سودي براي كشور ندارد.

چهره‌هاي معتدل اصولگرا چقدر مي‌توانند در تحقق اجماع ملي كمك كنند ؟چه چهره‌هايي هستند كه در ابتداي امر مي‌توان گفت‌وگو را با آنها آغاز كرد؟

گفت‌وگو با جريان معتدل اصولگرا مدت‌ها است كه آغاز شده و چهره‌هاي از آنها كه واقعا اعتقاد به منافع ملي دارند، با اصلاح‌طلبان ارتباط دارند. الان هم ارتباط معقولي بين اصلاح‌طلبان و اصولگرايان معتدل ايجاد شده است. جريان اصولگرا بايد جريان تندرويي كه به هيچ قاعده‌اي پايبند نيست را از خود دور كند. اين جريان آفتي خواهد بود كه جريان اصولگرا حتي زمان بازبيني كار خود را نيز پيدا نخواهد كرد. اين اجازه را حتي به آنها نمي‌دهند كه از تجربه‌هاي خود درس بگيرند و در كار خود بازنگري كنند.

در حال حاضر نيز آفت جريان راست تندروهايي هستند كه جهت‌گيري و رفتار خود را با قاعده‌اي منطقي تطبيق نمي‌دهند و با جنجال همه مسائل را دنبال مي‌كنند. افراد زيادي هستند كه هنوز تعيين تكليفي براي خود نكرده‌اند و نتوانسته‌اند رفتار گذشته خود را نقد كنند.

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون