• 1404 شنبه 13 ارديبهشت
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
fhk; whnvhj بانک ملی بیمه ملت

30 شماره آخر

  • شماره 3941 -
  • 1396 يکشنبه 7 آبان

ادامه از صفحه اول

بزرگ‌ترين تهديد براي خلع سلاح

پس اين سلاح دفاعي است و نه هجومي. او مي‌گويد ما با كمال ميل پاي ميز مذاكره مي‌نشينيم ولي زرادخانه خود را كنار نمي‌گذاريم. ما احمق نيستيم اين تنها ضامن بقاي ما است. صدام حسين و معمر قذافي را بايد ببينيد. ما پيش از حمله به عراق، جزو محور شرارت قرار گرفتيم. ايران با آمريكا و كشورهاي ديگر توافق برجام را امضا كردند و ثابت شد كه ايران به آن متعهد است و انحرافي ندارد ولي ترامپ مي‌گويد مي‌خواهد برجام را پاره‌پاره كند. بنابراين واضح است كه خطرناك‌ترين عامل براي آرمان خلع سلاح از جمله خلع‌سلاح هسته‌اي، سياست‌هاي زورمدارانه ايالات متحده و به ويژه سياست‌هاي دونالد ترامپ است.


شخصيت كليدي كابينه

اما چرا مي‌گوييم جهانگيري قدرت به فعليت رساندن اين سرمايه را دارد؟ تعلق خاطر و تعلق سياسي آقاي جهانگيري به جبهه اصلاحات بر كسي پوشيده نيست. ايشان از معتمدين آقاي خاتمي به عنوان محوري‌ترين شخصيت اصلاح‌طلب است. همچنين در بين نيروهاي سياسي اصلاح‌طلب جايگاه ويژه‌اي دارد. در جريان انتخابات رياست‌جمهوري نيز ديديم كه چطور توانست با چند مناظره و حضور تلويزيوني شورانگيز پايگاه اجتماعي حاميان روحاني را از رخوت و كندي به سمت پويايي سوق دهد. بنابراين ما از جهانگيري به عنوان يك «شخصيت كليدي» در دولت روحاني ياد مي‌كنيم. آن هم در شرايطي كه اصلاح‌طلبان مسوولانه در كنار سياست‌هاي دولت قرار گرفته‌اند و براي حضور در پست‌هاي دولتي و نقش‌آفريني در قوه مجريه كمترين توقعي ندارند. بلكه آنها تنها به فكر عبور كشور از ميان بحران‌هاي ملي و منطقه‌اي هستند. در اين شرايط هرگونه خطاي استراتژيك در دولت خسارت‌هاي زيانباري دارد. يكي از اين خطاها كه گاه در برخي محافل سخن از آن مي‌رود تضعيف آقاي جهانگيري است. هرگونه تضعيف ايشان از سوي كساني كه خود را نزديك يا منتسب به رييس‌جمهوري مي‌دانند موتور محرك دولت را به‌شدت در معرض از كارافتادگي قرار مي‌دهد و بايد از آن پرهيز كرد.


آقايان اجازه ندهيد عادي شود!

كنترل در عمليات كاهش يابد. مسوولان ذي‌ربط در وزارت نفت، شركت ملي پالايش و پخش و كميسيون انرژي بايد با دقت و ‌بدون مسامحه اين موضوع را رسيدگي كنند. ما هم منتظر مي‌مانيم و بعد قضاوت مي‌كنيم.
3- اينكه حادثه به سرعت مهار شد و به ساير بخش‌هاي پالايشگاه سرايت نكرد نكته مهمي است. مهم‌تر از آن اما، به روز شدن وضعيت HSE  و ايمني كار در تاسيسات نفتي است. نوسازي پالايشگاه‌ها و آموزش دقيق نيروي كار براي رعايت همه‌جانبه نكات ايمني است. وزير نفت درست گفته است كه اجراي دستورالعمل‌هاي ايمني در صنعت نفت، هم‌پايه اطاعت از فرمان‌هاي نظامي است. حوادث سال‌هاي گذشته در صنعت نفت نشان مي‌دهد كه در اين بخش بايد سخت‌گيري بيشتر از گذشته اعمال شود.
۴- وقتي به محل حادثه رسيدم، جلسه ستاد بحران آتش‌سوزي پالايشگاه تهران تمام شده بود و اعضايش راهي بيمارستان بودند تا وضعيت حادثه‌ديدگان و مصدومان را پيگيري كنند. رسيدگي كامل به حال مصدومان و همدردي و همراهي با داغديدگان مظلوم حادثه الان اولويت اول است. با اين وجود، نبايد گذاشت تبعات حادثه در مرور زمان به فراموشي سپرده شود. شركت ملي پالايش و پخش، پس از عمل به وظايفش نسبت به خانواده‌هاي داغدار در موقعيت فعلي، بايد به فكر دغدغه‌هاي آتي آنان هم باشد.
* روزنامه‌نگار ارشد و تحليلگر نفتي

 

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون