آيتالله جواديآملي:
مادامي كه مردم در صحنه نباشند
شكست قطعي است
آيتالله جواديآملي در همايش بينالمللي «امام علي(ع) الگوي عدالت و معنويت براي جهان امروز» كه در سالن همايشهاي غدير قم برگزار شد، گفت: ««عدل» گرچه داراي مفهوم روشن و معناي شيرين است لكن بدون «توحيد» ممكن نيست، جامعهاي كه داعي عدل دارد اما موحد نيست، جامعه فرعوني است. عدل بدون توحيد محقق نخواهد شد، به عبارت ديگر عدل تنها در بستر توحيد است كه امكان تحقق مييابد و ما تا موحد نباشيم امكان ندارد به عدل برسيم.»
به گزارش انتخاب، او ادامه داد: «معناي عدل روشن است؛ «العدل وضع كل شيء موضعه»، اما جاي اشيا كجاست؟ جاي افراد كجاست؟ موحد ميگويد اين را فقط اشياء آفرين و اشخاص آفرين ميداند، اما ملحد خود جاي اشياء و اشخاص را معلوم ميكند. لذا عدل پشتوانه علمي ميخواهد از اين رو علي عليهالسلام كه موحد ناب است، ميتواند عادل
حقيقي باشد.»
آيتالله جواديآملي درباره آثار بيعدالتي توضيح داد: «اين را هم عقل و هم نقل تاييد ميكنند كه چون خداوند مهندس است و همه جهان را با نظم
رياضي گونه آفريده، همه عالم از صدر تا ذيل در جاي خود قرار گرفته است، اگر شما عدد 5 را از بين 4 و 6 برداريد آن را كجاي ديگر ميتوانيد بگذاريد؟! اختلاس و نجومي و تهمت هم اينگونه است، بالاخره انسان رسوا ميشود، اگر كسي امروز اختلاس كرد اين مال را كجاي ديگر ميتواند بگذارد؟! بالاخره رسوايي در پي دارد، عالم اينگونه خلق شده است كه حداقل نتيجه بيعدالتي، آبروريزي و بيحيثيتي است.»
او تاكيد كرد: «كسي ميتواند عادل باشد كه بداند مرگ از پوست به در آمدن است و نه پوسيدن و انسان اينگونه نيست كه بعد از مرگ در زير خاك بپوسد و تمام شود، انسان موجودي ابدي است، روح نه متزمن است كه زمانبردار باشد و نه متمكن است كه مكانبردار باشد، لذا ما هستيم كه هستيم و بايد در قيامت جوابگوي همه اعمال خود باشيم.»
آيتالله جواديآملي در ادامه به گام دوم انقلاب اشاره كرد و ادامه داد: «ما در گام دوم و در گامهاي بعدي انقلاب، وظيفه داريم خطرهايي كه متوجه نظام و انقلاب است را بررسي كنيم، مثل اينكه چگونه عدل علوي به ظلم اموي تبديل ميشود؟!»
او معتقد است: «داشتن رهبر خوب يك طرف قضيه است، رهبر ولو علي بن ابيطالب(ع) باشد، مادامي كه مردم در صحنه نباشند شكست قطعي است لذا با تاكيد «انما» ميفرمايد «إِنّما عِمادُ الدِّينِ و جِماعُ الْمُسْلِمِين و الْعُدّةُ للْأعْداءِ الْعامّةُ مِن الْأُمة» در نتيجه با همه وجود بايد تلاش كنيم اولا دين به اسارت نرود و ثانيا مردم از دين جدا نشوند تا عدالت علوي محقق شود.»