يك ميليون يورو
معامله ارز در صرافيها مجاز شد
بانك مركزي به منظور تسهيل بازگشت ارز حاصل از صادرات به چرخه اقتصاد كشور، «دستورالعمل خريد و فروش ارز در شبكه صرافيهاي مجاز» را به تمام شركتهاي صرافي داراي مجوز معتبر از بانك مركزي ابلاغ كرد.
بانك مركزي «دستورالعمل خريد و فروش ارز در شبكه صرافيهاي مجاز» را طي نامه شماره ۹۷.۳۱۴۸۳۶ مورخ ۸ آذر ماه ۱۳۹۷، پيرو «دستورالعمل نحوه بازگشت ارز حاصل از صادرات به چرخه اقتصادي كشور» و در راستاي اجراي بند (۱) مصوبه شماره ۹۷۴۰۵ مورخ ۲۳ مهر ماه ۱۳۹۷ شوراي عالي هماهنگي اقتصادي را به تمام شركتهاي صرافي داراي مجوز معتبر از بانك مركزي ابلاغ كرد.
به موجب اين دستورالعمل، صرافيهاي مجاز معتبر ميتوانند ارز حاصل از صادرات را تا سقف يك ميليون يورو يا معادل آن به ساير ارزها با ثبت در «سامانه نظارت ارز (سنا)» به صورت اسكناس يا حواله به نرخ بازار خريداري كنند.
بر اين اساس، نرخ فروش ارز صرافيهاي مجاز معتبر متناسب با شرايط بازار به نرخ بازار و همچنين كارمزد فروش متناسب با شرايط بازار و براي اسكناس دلار حداكثر ۱۰۰۰ ريال و براي حوالههاي ارزي حداكثر يك درصد خواهد بود.
۲۲ درصد
كاهش ماهانه نفت در يك دهه گذشته
قيمت نفت در روز جمعه با كاهش بسته شد و افت حدود ۲۲درصدي را در نوامبر به ثبت رساند كه بزرگترين كاهش ماهانه در يك دهه گذشته بود.
با اين حال نفت بخش زيادي از ضرري كه اوايل معاملات روز جمعه داشت را جبران كرد كه در نتيجه گمانهزني فزاينده بازار درباره احتمالا كاهش توليد از سوي توليدكنندگان بزرگ در آستانه نشست رسمي اوپك بود.
معاملات همچنين در آستانه ديدار سران گروه ۲۰ در آرژانتين كه مذاكرات نفتي نيز قرار است در حاشيه آن انجام شود، محدود بود.
بلومبرگ روز جمعه به نقل از يك منبع آگاه خبر داده بود كه كميته اوپك كاهش توليد به ميزان ۱.۳ ميليون بشكه در روز نسبت به سطح توليد اكتبر را پيشنهاد كرده است.
ماكيل هيوسان، استراتژيست ارشد بازار در شركت «سيام سي ماركتس» در يادداشتي نوشت: در نشست هفته آينده اوپك، توليدكنندگان نفت ممكن است تصميم بگيرند، توليدشان را بيش از يك ميليون بشكه در روز كاهش دهند، زيرا روسيه نيز شروع به ابراز نگراني درباره كاهش قيمت نفت كرده است. حتي اگر توليد كاهش پيدا كند، نگرانيها نسبت به كندي تقاضا ممكن است روي قيمتها تاثير منفي بگذارد.
بهاي معاملات وستتگزاساينترمدييت براي تحويل در ژانويه در بازار نيويورك ۵۲ سنت يا يك درصد كاهش يافت و در ۵۰.۹۳ دلار در هر بشكه بسته شد. بهاي معاملات براي كل هفته حدود يك درصد افزايش ثبت كرد. با اين حال وستتگزاساينترمدييت حدود ۲۲ درصد در نوامبر كاهش داشت.
تحليلگران اوپنهايمر روز جمعه قيمت مورد پيشبيني براي وستتگزاساينترمدييت در سال ۲۰۱۹ را ۱۵ درصد كاهش داده و ۶۱ دلار در هر بشكه برآورد كردند.
بهاي معاملات نفت برنت براي تحويل در ژانويه با ۸۰ سنت يا ۱.۳ درصد كاهش، در ۵۸.۷۱ دلار در هر بشكه بسته شد و ماه نوامبر را با حدود ۲۲ درصد كاهش پشت سر گذاشت. بهاي نفت برنت براي تحويل در فوريه ۴۵ سنت يا حدود ۰.۸ درصد كاهش پيدا كرد و در ۵۹.۴۶ دلار در هر بشكه بسته شد.
۷۰۰ ميليارد پوند
انگلستان پس از برگزيت از دست ميدهد
طبق آنچه يك گروه لابي مالي خبر ميدهد، با جابهجايي دارايي و فعاليتهاي ۳۷ بانك و موسسه مالي، از انگليس به آلمان پس از برگزيت، لندن سرمايهاي حدود ۷۰۰ ميليارد پوند را از دست ميدهد.
به گزارش اسپوتنيك، طبق آنچه يك گروه لابي مالي خبر ميدهد، با جابهجايي دارايي و فعاليتهاي ۳۷ بانك و موسسه مالي، از انگليس به آلمان پس از برگزيت، لندن سرمايهاي حدود ۷۰۰ ميليارد پوند را از دست ميدهد.
طبق اعلام گروه لابي فرانكفورت مِين فايننس، بانكها حداكثر تا ۱۹ مارس به مركز مالي آلمان در فرانكفورت نقلمكان ميكنند. حدود ۳۰ بانك و موسسه مالي تاييد كردهاند كه مركز مالي اروپا (فرانكفورت) را ترجيح ميدهند و غولهاي بزرگ بانكداري نظير جيپيمورگان، مورگان استنلي و گلدمن ساكس، فعاليتهاي خود را به شهرهاي ديگر اروپا مانند پاريس و دوبلين منتقل خواهند كرد.
بانكهاي بزرگ فعال در انگليس از جمله كرديت سوييس، استاندارد چارترد، لويدز، سيتيگروپ و نومورا هم در نظر دارند پس از برگزيت به فرانكفورت نقلمكان كنند.
مدير گروه لابي فرانكفورت مِين فايننس، هوبرتوس واس ميگويد: روي هم رفته ما انتظار داريم، سرمايه و داراييهايي كه از لندن به فرانكفورت منتقل ميشوند بين ۷۵۰ تا ۸۰۰ ميليارد يورو باشند كه بيشتر آن در ربع اول ۲۰۱۹ انجام خواهد شد.
واس گفت: بانكها با اين انتخاب روبهرو هستند كه يا تنها موارد بسيار ضروري خود را منتقل كنند و يا (بسته به نوع برگزيت) آماده انتقال كامل تجارت خود به فرانكفورت باشند.
ماه گذشته، وزير شهرسازي انگليس، جان گلن گفت كه بانك انگليس تخمين زده است تا ۲۹ مارس ۲۰۱۹ اين كشور حدود ۵۰۰۰ شغل را به علت برگزيت از دست بدهد. اما فرانكفورت مِين فايننس معتقد است اين تعداد خيلي بيشتر از اينها خواهد بود. آقاي واس پيشبيني ميكند كه حدود ۱۰۰۰۰ شغل از انگلستان به فرانكفورت منتقل شوند.
واس در مورد تسهيل قوانين كارگري آلمان و تسهيلاتي كه در مورد تجارت خارجي داده شده است، گفت: اين نشانه واضحي از اين است كه انتقال بانكها به آلمان مطلوب بوده و توسط اين كشور پيشبيني شده و مورد استقبال قرار گرفته است.